INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Για το συλλαλητήριο της Αλεξανδρούπολης

Με αναχώρηση πούλμαν το πρωί (09.00) της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου από την πλατεία Ελευθερίας, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης καλεί στην κινητοποίηση της Αλεξανδρούπολης, σημειώνοντας τα ακόλουθα:

Η ένωσή μας ενέκρινε ομόφωνα τη συμμετοχή του σωματείου μας στην κινητοποίηση την Κυριακή 11 Φλεβάρη στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης στις 11.00 ενάντια στην εγκατάσταση ΝΑΤΟϊκής βάσης ελικοπτέρων στην πόλη.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των Η.Π.Α., της Ε.Ε., της Ρωσίας με κυβερνήσεις χωρών στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, στην Ουκρανία, στη βόρεια Αφρική, στη Μέση Ανατολή, με στόχο το μοίρασμα των πετρελαίων και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, ανάβει φωτιές παντού, οξύνει τη διαπάλη με προτάσεις αλλαγής συνόρων, καλλιεργεί εθνικιστικές και θρησκευτικές έχθρες ανάμεσα στους λαούς. Αυτό το Ν.Α.Τ.Ο. «επιδοτείται» από την ελληνική κυβέρνηση κάθε χρόνο με τέσσερα δισ. ευρώ περίπου -το 2% του Α.Ε.Π.- όσο ακριβώς είναι οι αιματηρές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα και επιδόματα ανεργίας που συμφώνησε η κυβέρνηση με Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.

Παράλληλα η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ συμμετέχει σε δεκατρείς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο, δίνει βάσεις, γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών, ενισχύει τη στρατιωτική συμμαχία της με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, μπλέκοντας τη χώρα και το λαό μας σε επικίνδυνα παιχνίδια. Από τις ΝΑΤΟΪΚες βάσεις στην Ελλάδα όπως αυτή της Σούδας φεύγουν οι πύραυλοι που βομβαρδίζουν τις άλλες χώρες. Έτσι και η βάση στην Αλεξανδρούπολη θα αξιοποιηθεί για τα επιχειρηματικά πολεμικά τους σχέδια, για να ενισχυθεί η θέση του Ν.Α.Τ.Ο. στον ανταγωνισμό του με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Δεν θα ματώσουμε για τα κέρδη τους, δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους! Σε καλούμε να πάρεις μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αλεξανδρούπολη για να απαιτήσουμε:

  • Όχι στην εγκατάσταση της ΝΑΤΟϊκής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη
  • Όχι στη συμφωνία κυβέρνησης-Η.Π.Α.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Όχι στην πολιτική που μετατρέπει τις μειονότητες σε εργαλείο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής. Οι μειονότητες γέφυρες φιλίας των λαών
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι άλλες ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του Ν.Α.Τ.Ο. και της Ε.Ε. στο εξωτερικό
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές
  • Αποδέσμευση από το Ν.Α.Τ.Ο. και την Ε.Ε. με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

 

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση των βουλευτών Α.Μ.-Θ. του ΣυΡιζΑ με τον υπουργό Παιδείας

Super User

Η εκδήλωση της Κ.Ν.Ε. Ξάνθης στη Γενισέα

Super User

Κάλεσμα της Ε.Ι.Υ.Ε. Ξάνθης για απεργιακή προετοιμασία

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies