INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Εκλογές Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.: Πανηγυρισμοί πάνω στα συντρίμμια ενός ολόκληρου κλάδου

H πλειοψηφία των ψηφισάντων μελών της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. στις εκλογές της 3ης Ιουνίου 2014 δεν υποστήριξε την κεντρική ιδέα-αίτημα του Μετώπου Αγώνα Δημοσιογράφων για μια ισχυρή και μαχητική ένωση συντακτών. Την θέλουν προφανώς ανίσχυρη και πλαδαρή.

Το αποτέλεσμα για το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. δίνει πέντε έδρες στους κληρονόμους της απερχόμενης διοίκησης, τρεις έδρες στο Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων και μία έδρα στην παράταξη Ασπροπούλη. Με λίγα λόγια, καλείται να σχηματίσει διοίκηση η ίδια ακριβώς ομάδα (με μικροαλλαγές προσώπων) που είναι συνυπεύθυνη για τα δεινά του κλάδου των δημοσιογράφων και την εικόνα καταστροφής.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους που αποφάσισαν να στηρίξουν την απερχόμενη (και… επερχόμενη) διοίκηση η οποία:

  • «κατάπιε» εκατοντάδες απολύσεις χωρίς να μπορέσει να αντιδράσει αποτελεσματικά στις αποφάσεις των αφεντικών του τύπου
  • γύρισε την πλάτη της επιδεικτικά στον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ./Ε.Ρ.Τ.3 πριμοδοτώντας -δια της αφωνίας- τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τα «διάδοχα» της Ε.Ρ.Τ. ελεγχόμενα μορφώματα τύπου Δ.Τ./ΝΕΡΙΤ
  • προώθησε τον «ρεαλισμό» της υπογραφής ατομικών συμβάσεων ενάντια σε πολύχρονες κατακτήσεις που είχαν να κάνουν με το σεβασμό της Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
  • «προσπερνούσε» ουκ ολίγες φορές την άποψη της «μειοψηφίας» του διοικητικού συμβουλίου στη λήψη διαφόρων αποφάσεων ονομάζοντάς το αυτό «δημοκρατία»
  • διέστρεψε κάθε έννοια αυθεντικής συνδικαλιστικής δράσης ενός σωματείου σε μια «λομπίστικη» ενασχόληση λίγων μελών ενός προεδρικού κλαμπ με ιδιαίτερη έφεση στον ταξιδιάρικο συντονισμό μέσω… Βρυξελλών!
  • έκανε απαγορευτική για μια μεγάλη μερίδα των περίπου μισών μη ψηφισάντων μελών της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. την καταψήφιση της πολιτικής της διοικητικής ομάδας, καθώς δεν προσήλθαν στην κάλπη (λόγω οικονομικής αδυναμίας) εκατοντάδες άνεργοι και κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι συνάδελφοι.

Πραγματικά, δικαιούμαστε να απολαύσουμε και πάλι την Ένωση «που μας αξίζει»!

Και πάλι συγχαρητήρια!

Υ.Γ. 1. Οι κάλπες είναι μόνο μία στιγμή της μάχης. Η πραγματική μάχη συνεχίζεται στους καθημερινούς αγώνες και είτε με την έγκριση και τη βοήθεια της ένωσης είτε χωρίς τη στήριξή της, οι συνάδελφοι που βιώνουν στο πετσί τους τις επιπτώσεις της ανεργίας και της τρομο-κρατικής επέλασης της κυβέρνησης του «μαύρου» και των αφηνιασμένων εργοδοτών, θα συνεχίσουν να προτάσσουν τη μετωπική τους αντίσταση διευρύνοντας τις συμμαχίες με όλα τα αγωνιζόμενα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Υ.Γ. 2. Οι πανηγυρισμοί και οι ανταλλαγές φιλιών μεταξύ των «νικητών» της γνωστής πλειοψηφικής ομάδας στο διοικητικό συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. αμέσως μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα, αποτελούν το προανάκρουσμα για την επόμενη ημέρα: Οι σημερινοί πανηγυρισμοί πάνω στα συντρίμμια ενός ολόκληρου κλάδου, αποτελούν τη θλιβερή εικόνα του ζοφερού μας μέλλοντος.

πηγή: Ασύνταχτος Τύπος

 

Σχετικά άρθρα

Ενώ ο Ε.Λ.Γ.Α χαρατσώνει τους αγρότες προσφέροντας «χάντρες και καθρεφτάκια», ο Βορίδης σχεδιάζει υποχρεωτική ασφάλιση και σε εταιρίες

Super User

Πρώτη σε συλλήψεις “τρομοκρατών” από τον ακροαριστερό και αντιεξουσιαστικό χώρο η Ελλάδα

Super User

Αθωώθηκαν οι πέντε κατηγορούμενοι για επεισόδια στις Σκουριές

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies