INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Χαράλαμπος Ευστρατίου: Προτάσεις για την υγεία

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ξάνθης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Χαράλαμπος Ευστρατίου, κοινοποίησε το ακόλουθο κείμενο (το παραθέτουμε ως ακριβώς έχει) για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υγειονομικής περίθαλψης από τους πρωτοβαθμίους συνδικαλιστικούς συλλόγους.

Αγαπητοί συνάδελφοι και συμπολίτες της Ξάνθης.

Την υποβάθμιση της υγείας την γνωρίζουμε και τη βιώνουμε στο πετσί μας καθημερινά όλοι μας, καθώς είναι σοβαρό θέμα που μας απασχολεί όλους. Ως ασφαλισμένοι και ως πολίτες βιώνουμε καθημερινά το ότι δεν μπορούμε να επισκεφτούμε οποιοδήποτε γιατρό σε όποιο πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζουμε τόσο εμείς όσο και μέλη της οικογένειας μας.

Οι κινήσεις που καλώς έχουν γίνει και αφορούν τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας εξυπηρετούν σε κάποιο ποσοστό όσους δεν μπορούν να ασφαλιστούν. Φυσικά τέτοιου είδους κινήσεις είναι αξιέπαινες και πιστεύουμε ότι πρέπει να στελεχωθούν και να στηριχθούν με κάθε τρόπο από όλους. Δυστυχώς όμως για όλους εμάς που θεωρούμαστε ασφαλισμένοι δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την δική μας υγεία, αφού για να πάμε στο γιατρό πρέπει να τον πληρώσουμε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, καθώς και μετά τις τελευταίες εξελίξεις δεν υφίσταται πλέον ο ΕΟΠΥΥ που αποτελούσε την πρωτοβάθμια υπηρεσία υγείας.

Το θέμα πρόληψης της υγείας είναι κάτι που μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός για όλους, αν και όλοι οι ιατρικοί κύκλοι θεωρούν ότι η πρόληψη σώζει ζωές, δυστυχώς δεν υπάρχει. Η ρήση «η πρόληψη είναι η βάση για την καλή υγειά» είναι κάτι που δεν δύναται να υφίσταται πλέον στην πράξη. Δυστυχώς, φτάσαμε στο σημείο όχι μόνο να μην μπορούμε να προλαμβάνουμε οποιοδήποτε θέμα υγείας αλλά να μην μπορούμε να το θεραπεύσουμε κιόλας, μιας και το κόστος των ιατρικών εξετάσεων είναι τέτοιο που δεν μπορούμε να καλύψουμε λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε όλοι.

Διαπιστώνω ότι συζητήσεις για την υγειά γίνονται από πολλούς χωρίς όμως κανείς από αυτούς να προτείνει κάτι με το οποίο να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε δραστικά το πρόβλημα. Απεναντίας μάλιστα χρησιμοποιούν την υγεία ως εφαλτήριο για την προσέλκυση ψηφοφόρων.

Αγαπητοί συνάδελφοι έχω μάθει σε οτιδήποτε και αν κάνω να μην παραμένω στις συζητήσεις αλλά να προτείνω λύσεις. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να δούμε ποιοι θέλουν να κάνουν πράξη όλα αυτά που κατά καιρούς έχουν συζητηθεί. Ως συνάδελφος λοιπόν εγώ θέλω να προτείνω στο κάθε Δ.Σ. του κάθε πρωτοβάθμιου συλλόγου τα παρακάτω:

1. Ο κάθε πρωτοβάθμιος σύλλογος μετά από Γενική Συνέλευση να παρακρατεί κάποιο ποσό για να εξυπηρετεί σε θέματα υγείας (είτε εντός είτε εκτός του χώρου εργασίας) τους συναδέλφους.

2. Να έρθει σε επαφή με γιατρούς βασικών ειδικοτήτων και να υπογράψει συμβάσεις μαζί τους ώστε να εξετάζουν μια φορά το εξάμηνο για πρόληψη και μια φορά τον μήνα για θεραπεία τα μέλη (και την οικογένεια) του κάθε πρωτοβάθμιου συλλόγου.

3. Την αμοιβή του γιατρού θα αναλάβει είτε εξ ολοκλήρου είτε ποσοστό αυτής ο σύλλογος ανάλογα με τα μέλη που θα επισκεφτούν τον γιατρό. Φυσικά ο κάθε γιατρός μπορεί να πληρώνεται συνολικά από τον σύλλογο και όχι από κάθε μέλος του συλλόγου ξεχωριστά.

4. Να υπογραφεί σύμβαση με ιατρικά εργαστήρια για την εξέταση και την πρόληψη των συναδέλφων σε βασικές εργαστηριακές εξετάσεις.

5. Να αναζητηθούν προσφορές από φαρμακεία που θα προσφέρουν ποσοστά έκπτωσης στα φάρμακα των μελών του κάθε συλλόγου.

Συνάδελφοι ήρθε η ώρα να δείξουμε τη συμπαράσταση μας σε κάθε συνάδελφο και συμπολίτη μας που υποφέρει. Ήρθε η ώρα να δείξουμε ότι μπορούμε και μόνοι μας να πετύχουμε αυτά που όφειλε η πολιτεία να μας παρέχει. Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε μοιρολάτρες και άνθρωποι που μένουν μόνο σε συζητήσεις.

Πιστεύω ότι οι παραπάνω προτάσεις μπορούν να εμπλουτιστούν ακόμη περισσότερο φυσικά πάντα μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων. Ελπίζω οι προτάσεις μου να βρουν πρόσφορο έδαφος από κάποιους συλλόγους και να πραγματοποιηθούν ώστε να μπορέσουμε να παρέχουμε μόνοι μας πλέον στον εαυτό μας το πολυτιμότερο αγαθό που είναι η Υγεία.

Χαράλαμπος Ευστρατίου πρόεδρος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

 

Σχετικά άρθρα

Ευχαριστήριο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης

Super User

Πρόσκληση της Π.Α.Μ.-Θ. για συμμετοχή στο Ελληνικό Φεστιβάλ 2018 στο Ντίσελντορφ

Super User

Οι δεκαεννιά νέες άδειες φύτευσης αμπελιών στην Ξάνθη

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies