INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Απολογισμός δράσεων του Ε.Β.Ε. Ξάνθης για το 2018

Παραθέτουμε τον απολογισμό δράσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ξάνθης για την προηγούμενη χρονιά, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον φορέα:

Συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα

Εντός του 2018 ξεκίνησε η υλοποίηση τεσσάρων ευρωπαϊκών προγραμμάτων: δύο Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας (“Wildlifeforever” και “Socialforces“), καθώς και ενός “Adrion” (“Qnest“) και ενός “BlackSea” (“Teaway“). Τα προγράμματα αφορούν σε τουρισμό, πολιτισμό, γαστρονομία, επιχειρηματικότητα κ.α.

Στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων των παραπάνω προγραμμάτων, πραγματοποιήθηκαν τεχνικές συναντήσεις στο εξωτερικό και διοργανώθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις στην Ξάνθη. Στο πλαίσιο του προγράμματος “Socialforces” διοργανώθηκε η ημέρα πληροφόρησης (“Infoday“). Στο πλαίσιο του “Qnest” διοργανώθηκε εκδήλωση με θέμα «Ένα τραπέζι με γεύση Ξάνθης… Σταθμοί γεύσης και πολιτισμού». Προβλήθηκαν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και δόθηκε έμφαση στην προσπάθεια σύνδεσης ανάμεσα στα τοπικά προϊόντα και τον τριτογενή τομέα των υπηρεσιών, υποστηρίζοντας τους τοπικούς παραγωγούς και τη δημιουργία ενός εμπορικού σήματος που θα αντιπροσωπεύει τα ποιοτικά πρότυπα για τον αειφόρο τουρισμό.

Διοργάνωση-συμμετοχή σε εκθέσεις

  • Συμμετοχή στην 25η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2018» με περίπτερο στο οποίο φιλοξενήθηκαν επιχειρήσεις-μέλη του επιμελητηρίου
  • Συμμετοχή στην 18η Διεθνή Έκθεση «Alexpo 2018» με περίπτερο στο οποίο φιλοξενήθηκαν επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου
  • Συμμετοχή στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με περίπτερο στο οποίο φιλοξενήθηκαν επιχειρήσεις-μέλη του επιμελητηρίου
  • Διοργάνωση της «Έκθεσης τοπικών προϊόντων και οικοτεχνίας» στο γήπεδο του Α.Ο.Ξ. με σκοπό την παρουσίαση, προβολή και ανάδειξη όλων των παραγόμενων τοπικών προϊόντων ως κυρίαρχο στοιχείο της ταυτότητας της περιοχής της Ξάνθης. Επίσης η έκθεση είχε στόχο τη σύνδεση του τουρισμού, της μεταποίησης και της γεωργίας, μέσω των ιδιαίτερων τοπικών χαρακτηριστικών και αγροδιατροφικών προϊόντων και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας σε πολλούς παραγωγικούς κλάδους.

Portal-e-Chamber Ε.Β.Ε. Ξάνθης

Κατασκευάστηκε νέα ιστοσελίδα του Ε.Β.Ε. Ξάνθης με πολύ ανανεωμένη, ελκυστική και δημιουργική μορφή. Η σελίδα ενημερώνεται καθημερινά με όλες τις πληροφορίες που αφορούν τα μέλη του επιμελητηρίου (π.χ. διαγωνισμούς, εκθέσεις κ.α.) και πληροφορίες για τις δράσεις του. Επίσης, τα μέλη έχουν πρόσβαση ηλεκτρονικά στις νέες ανταποδοτικές υπηρεσίες του φορέα.

Υλοποίηση σεμιναρίων κατάρτισης

Συνεχίστηκαν τα σεμινάρια για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) που αφορούν τα μέλη του επιμελητηρίου

Πρωτοβουλίες για υποστήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και ενημέρωση μελών του Ε.Β.Ε. Ξάνθης

  • Διοργάνωση σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Έργων Στήριξης ΜΜΕ – Οικονομική Συμβουλευτική Α.Μ.-Θ. (Δ.Ε.Σ.Μ.-Ο.Σ. Α.Μ.-Θ.), ενημερωτικής εκδήλωσης για την παρουσίαση της δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων»
  • Διοργάνωση σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Κέντρο Πρωταγόρας και το Ελληνικό Ινστιτούτο Πιστοποιήσεων, ενημερωτικής ημερίδας για την εφαρμογή του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού General Data Protection Regulation. Διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας για το «Μεταλυκειακό έτος – Τάξη μαθητείας ΕπαΛ» για την απασχόληση αποφοίτων στις επιχειρήσεις της Ξάνθης με επιδότηση του ΥπΠΕΘ.

Δράσεις ανάπτυξης συνεργασιών

  • Διοργάνωση της συνάντησης εκπροσώπων του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Διασυνοριακών Περιοχών (A.E.B.R.) και της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής του οργανισμού στην Ξάνθη, με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών, πληροφοριών και ευκαιριών που αφορούν στις διασυνοριακές περιοχές και την ανάπτυξη στενών σχέσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Συμμετείχαν εκπρόσωποι χωρών από Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία, Αυστρία, Γαλλία, Φινλανδία, Ισπανία, Βουλγαρία, Ιταλία, Βέλγιο και περιοχών της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Σέρρες, Δράμα).
  • Επίσημη επίσκεψη του πρέσβη της Ιαπωνίας Yasuhiro Shimizu στο Ε.Β.Ε. Ξάνθης με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων των δύο χωρών.

 

Σχετικά άρθρα

Κοινωνικό λαχείο Ξάνθης 2016

Super User

Εορταστικός διαγωνισμός μαγειρικής στην Ξάνθη

Super User

Ο νέος κύκλος μαθημάτων γραφής “Braille”

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies