INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Για τη δημιουργία παζαριού στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Νέου Ζυγού

Από την Αντιμονοπωλιακή Αγωνιστική Συσπείρωση Ε.Β.Ε. Ξάνθης κοινοποιήθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου με τον παραπάνω τίτλο:

Την ώρα που οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί τσακίζουν τους υπερχρεωμένους επαγγελματίες, την ώρα που τα πολυκαταστήματα έχουν κυριεύσει τις αγορές και περιθωριοποιήσει τους μικρούς ΕΒΕ, την ώρα που μας πνιγεί η υπερφορολόγηση, οι θεσμικοί και παραγωγικοί φορείς απόρριψαν ομόφωνα το αίτημα του σωματείου μικροπωλητών Ξάνθης για την δημιουργία παζαριού στο χώρο του αεροδρόμιου στο Ν. Ζυγό Ξάνθης στρέφοντας τους συναδέλφους ενάντια στους μικροπωλητές των λαϊκών αγορών!

Η ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ απορρίπτει τη λογική του “εμφύλιου σπαραγμού” όταν τα πολυκαταστήματα αποδεκατίζουν ασταμάτητα κάθε είδους μικροεπαγγελματία. Οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας των εργαζομένων, η φοροεπιδρομή με τα απανωτά δυσβάσταχτα χαράτσια που πλήττει εργαζόμενους, μικρεμπόρους και κάθε επαγγελματία, αλλά και τα απανωτά αντιδραστικά μέτρα σε βάρος των παραγωγών στο πλαίσιο των Οδηγιών της ΕΕ, αποτελούν την αιτία της μείωσης της αγοραστικής δύναμης που φθάνει σε περικοπές ακόμη και στη διατροφή για την λαϊκή οικογένεια. Παράλληλα, η συγκέντρωση της αγοράς προχωρά με ραγδαίους ρυθμούς σε μια χούφτα αλυσίδες και σούπερ μάρκετ.

Αν οι θεσμικοί και παραγωγικοί φορείς του νομού θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν επαγγελματίες και μικρούς παραγωγούς και όχι να προωθούν τον αλληλοσπαραγμό τους προς όφελος των κάθε λογής πολυκαταστημάτων, εδώ και τώρα να διεκδικήσουν την επαναφορά  του ατομικού αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ, αυξημένο 3.000 ευρώ ανά παιδί, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, μέσων εργασίας κα εμπορευμάτων, την κατάσχεση επαγγελματικών λογαριασμών για κάθε αυτοαπασχολούμενο. Να απαιτήσουν την κατάργηση των διοδίων και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, που έχουν εκτοξεύσει το κόστος της μεταφοράς των προϊόντων στα ύψη.

Αυτοί που παλεύουν καθημερινά για το μεροκάματο, είτε στο μαγαζί είτε στον πάγκο έχουν έναν εχθρό που τους αφανίζει: το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια με τη βοήθεια των πολιτικών και συνδικαλιστικών  τους υπηρετών. Από κοινού να πάρουν τα μέτρα τους και να τους αντιμετωπίσουν ενισχύοντας τις αντιμονοπωλιακές δυνάμεις που πρωτοστατούν στη πάλη αυτή.

 

Σχετικά άρθρα

Και το “Kardelen” στην καμπάνια για το Κομπάνι

Super User

Έκπτωση στα εισιτήρια των τριτέκνων για Θάσο

Super User

Διακρίσεις του 1ου ΓεΛ Ξάνθης στον Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies