INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Νοσηλευόταν με σπασμένο γόνατο και του έδωσαν μετάθεση στην Ξάνθη!

Αλήθεια, τι σημαίνει ότι το έτος 2018 ορίζεται ως έτος μέριμνας προσωπικού; Τι σημαίνει αυτό για τους φαντάρους; Γιατί τέτοια περιφρόνηση για την υγεία και ακεραιότητα των στρατιωτών; Τι θα γίνει με την άθλια συμπεριφορά των στρατιωτικών γιατρών; Είναι δυνατόν φαντάρος να καταντά περιπλανώμενος ικέτης για να αντιμετωπίσει τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο που συνέβη σε στρατιωτική άσκηση;

Επιστολή-καταγγελία

Είμαι φαντάρος παρουσιάστηκα στη Νέα Πέραμο στις Ειδικές Δυνάμεις. Μετά με έστειλαν στο Κ.Ε.Τ/Θ Αυλώνα να κάνω τη θητεία μου, όπου και χτύπησα κατά τη διάρκεια πρωινού τρεξίματος στα Σ.Π.Ε.Ν. Άρχισαν οι ενοχλήσεις και έκανα εισαγωγή και αφαίρεση οστεοχονδρινού τεμαχίου. Με έδιωξαν με αναρρωτική και έγραφαν στο χαρτί σύσταση για φυσιοθεραπείες.

Μέχρι όμως να μπω στο 414 και να πάρω προτεραιότητα για φυσιοθεραπεία είχε έρθει το χαρτί της μετάθεσης μου. Πήγα, το πήρα και έκανα δεκαπέντε ώρες για να φτάσω στην Ξάνθη, στην 22η Ε.Μ.Α. στα τεθωρακισμένα, όπου και άρχισαν όλα να πηγαίνουν στραβά: ούτε φυσιοθεραπείες, ούτε να με βλέπουν οι γιατροί για την πορεία του ποδιού μου. Από το στρατόπεδο με έστειλαν στην Ξάνθη για να με δει γιατρός και από την Ξάνθη στην Θεσσαλονίκη όπου πάλι ήμουν μέσα στα αστικά μέσα μεταφοράς 4 και 5τέσσερις και πέντε ώρες, ό,τι και αν σημαίνει αυτό για το τραυματισμένο μου πόδι. Οι οποίοι γιατροί όχι απλά δεν με εξυπηρέτησαν, αλλά με έδιωξαν και μου είπαν να πάω στον θεράποντα ιατρό στην Αθήνα.

Όταν λοιπόν γύρισα στο στρατόπεδο μετά από μια μέρα, κατά το μεσημέρι, πήρε κάποιο στέλεχος τηλέφωνο και έβαλε τους γιατρούς να συνεννοηθούν για να παραμείνω στην Θεσσαλονίκη να κάνω για δέκα μέρες φυσιοθεραπεία και να με στείλουν πάλι πίσω για να τους κάνω αγγαρείες.

Εδώ πονάω και με βάζουν και τρέχω πάνω-κάτω και αυτό έγινε λόγω έλλειψης ατόμων. Το αίτημα που υποβάλλω είναι να μου εξασφαλιστεί η πρόσβαση στο κατάλληλο νοσοκομείο για να μπορεί να με παρακολουθεί ο γιατρός και να κάνω τις φυσιοθεραπείες μου χωρίς κόπο και ενοχλήσεις. Μόνο το 401 Σ.Ν. μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της θεραπείας μου, για ένα τραυματισμό που συνέβη κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Δεν είναι δυνατόν να με κάνουν μπαλάκι, να με παιδεύουν τόσο καιρό και το μόνο που τους νοιάζει είναι να εξασφαλίσουν έναν ακόμη φαντάρο για τις αγγαρείες!

Με ωθούν να πάρω αναβολή. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα κινηθώ νομικά εναντίον τους.

Προσοχή και πάλι στις μεταθέσεις: είναι αμαρτία χωρίς λόγο να φύγει ένα παιδί από την Αθήνα με πρόβλημα υγείας και να προσπαθεί τώρα μιάμιση βδομάδα να συνεννοηθεί με κάποιους που δεν γνωρίζουν το ιστορικό του. Είναι τραγικό να είσαι ασθενής, να αναγκάζεσαι να ξοδεύεις τόσα χρήματα και να σε στέλνουν στο 424 Σ.Ν. στη Θεσσαλονίκη, όπου οι γιατροί δηλώνουν αναρμόδιοι και να σε υποχρεώνουν να κοιμάσαι σε άλλα στρατόπεδα για να είσαι κοντά στη Θεσσαλονίκη!

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων “Σπάρτακος”

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

“Κάτι παίζει και τις Πέμπτες στο μουσείο”

Super User

Η Ο.Ε.Β.Ε.Ξ. αρωγός στην προσπάθεια του Xanthi TechLab και των Robospecialists

Super User

Ξάνθη: Για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies