INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Το Φεστιβάλ Κ.Ν.Ε.-“Οδηγητή” στην Ξάνθη

Το απόγευμα (19.30) του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στο πανεπιστήμιο (προκατ) το Φεστιβάλ Κ.Ν.Ε.-“Οδηγητή” στην Ξάνθη, που φέτος συμπληρώνει τα 45 χρόνια του.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει:

  • Συναυλία με τον Αλέξανδρο Κεβόπουλο και τα “Ροκ Όνειρα”.
  • Πολιτική ομιλία από το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Κ.Ν.Ε. Ηλία Αργυρόπουλο
  • Λαϊκό γλέντι με τον Hasan Ovali και το σχήμα του.

Στον χώρο θα υπάρχουν:

  • Έκθεση με τίτλο “Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας, θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα. Τον σοσιαλισμό
  • Φοιτητικό στέκι
  • Παρουσίαση project με θέμα “Το φαινόμενο «braindrain»
  • Μαθητικό στέκι
  • Συζήτηση με θέμα “Εξήντα χρόνια από τη νίκη της κουβανικής επανάστασης
  • Βιβλιοπωλείο με εκδόσεις της “Σύγχρονης Εποχής”
  • Ταβέρνα-μπαρ.

Σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρονται τα ακόλουθα (παρατίθενται αυτούσια):

Νέα, νέε

Έλα κι εσύ στις εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-“Οδηγητή”. Ένωσε κι εσύ την φωνή, τους προβληματισμούς σου και τον αγώνα με εκατοντάδες χιλιάδες νέους σε όλη την χώρα για να κάνουμε πράξη τα όνειρα που έχουμε για την ζωή και το μέλλον μας.

Έλα μαζί μας στον αγώνα, στον δρόμο της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας στην δουλειά, την μόρφωση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, συνολικά στην ζωή. Το Φεστιβάλ μας είναι η φωνή και τα συνθήματα των μαθητών για σχολείο να μορφώνει και δε θα εξοντώνει, τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις των φοιτητών για αναβαθμισμένες σπουδές για όλους με κατοχυρωμένο το δικαίωμα στην σταθερή και μόνιμη δουλειά, η αγωνία των νέων εργαζομένων και των πρακτικάριων που ζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει καπιταλιστική εκμετάλλευση και τι σημαίνουν στην πράξη όλα τα παχιά λόγια της κυβέρνησης ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ περί “βιώσιμης” και “δίκαιης” ανάπτυξης. Θα αντιμετωπίσουμε την νέα κυβέρνηση με αγώνες, με δυνάμωμα της συλλογικής διεκδίκησης, με οργάνωση και αντίσταση στους χώρους μόρφωσης. Η κυβέρνηση της ΝΔ επιταχύνει στον ίδιο δρόμο που έτρεχε πριν ο ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας στο στόχαστρο ότι δικαίωμα έμεινε όρθιο, δίνοντας νέα δώρα στους λίγους, εντείνοντας την καταστολή. Η νεολαία συνεχίζει να διεκδικεί την ζωή που της στερούν το σάπιο, εκμεταλλευτικό σύστημα, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις τους. Ένα μέλλον χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση, ανασφάλεια. Ένα μέλλον με σύγχρονα δικαιώματα που αντιστοιχούν στην σημερινή ανάπτυξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, της παραγωγής. Ο αγώνας γι’ αυτό το σκοπό, για τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό, είναι η καρδιά του Φεστιβάλ, η καρδιά της πρότασης πάλης και εξουσίας του ΚΚΕ.

 

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή” κλείνει 45 χρόνια ζωής γιατί ποτέ δεν έπαψε να «ζωγραφίζει» εικόνες από το μέλλον που δικαιούμαστε οι νέοι και οι νέες των λαϊκών οικογενειών. Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-“Οδηγητή” αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτικό-

πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας της χώρας μας, στήνεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με το μεράκι, την έμπνευση, την φαντασία, την επιμονή και την συλλογική, σχεδιασμένη, εθελοντική δουλειά χιλιάδων νέων. Αυτοί είναι οι «χορηγοί» μας! Στηρίζεται οικονομικά στην συμβολή εργαζομένων, φοιτητών, ανέργων, μαθητών. Η συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων νέων στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ κάθε χρόνο, η ανάδειξη του πολιτισμού και όλων των ειδών τέχνης με την συμμετοχή εκατοντάδων καλλιτεχνών, συγκροτημάτων, καλλιτεχνικών ομάδων και δημιουργών έχουν κατοχυρώσει το Φεστιβάλ μας ως θεσμό!

Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα! Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο!

Πώς;

Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… “…θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα…” (Ναζίμ Χικμέτ) Τον Σοσιαλισμό»

Σε περιμένουμε στις εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή!

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Ερώτηση του Κ.Κ.Ε. στη βουλή για την υποχρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Super User

Οι υπεύθυνοι των θεματικών τομέων της Ν.Δ. Ξάνθης

Super User

Προβολή ταινίας στη “Ρωγμή”

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies