INDEXANTHI.GR
Παιδεία

Για την κινητοποίηση συλλόγων του Δ.Π.Θ.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι απειλές της συγκλήτου για εκκένωση των δωματίων των φοιτητών στις εστίες Ξάνθης που έχουν ξεπεράσει το 7ο έτος, στην λέσχη της Αλεξανδρούπολης η υποβάθμιση του φαγητού, οι απολύσεις εργαζομένων, η εργοδοτική τρομοκρατία, καθώς και το διώξιμο των εστιακών φοιτητών Χριστούγεννα – Πάσχα – καλοκαίρι από τα ξενοδοχεία που μισθώνει το πανεπιστήμιο αντί για εστίες. Εφαρμόζοντας τις επιταγές της Ε.Ε. και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που διαμορφώνουν μία ασφυκτική κατάσταση για εμάς τους φοιτητές.

Από την αρχή της χρονιάς οι φοιτητές τόσο στο Δ.Π.Θ. όσο και σε όλη την Ελλάδα, βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις, διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες. Απαντάμε στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση της Ν.Δ. στα δικαιώματά μας, όπως και οι προηγούμενες, συνεχίζοντας την πολιτική της υποχρηματοδότησης, της διάλυσης της εργασιακής μας προοπτικής, της επίθεσης στο δημόσιο και δωρεάν, στη φοιτητική καθημερινότητα.

Καταγγέλλουμε και απαντάμε στην ένταση της καταστολής, στο χτύπημα των φοιτητών που αγωνίζονται, στην κατάργηση του ασύλου. Όσα προσχήματα και να μας φέρει η κυβέρνηση, ξέρουμε ότι χτυπάνε τους φοιτητές για να μην σηκώνουν κεφάλι, για να μπορούν οι εργολάβοι και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι να κερδοφορούν ανενόχλητοι στις πλάτες μας, το ν+2, την ισοτίμηση των πτυχίων δημόσιων πανεπιστημίων με ιδιωτικά κολλέγια, την αξιολόγηση και για να εφαρμόσει την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που τσακίζει το μέλλον και το παρόν μας. Υποβαθμίζεται έτσι η δημόσια δωρεάν παιδεία, μετακυλίεται το κόστος σπουδών στους φοιτητές, εντείνεται η σύνδεση επιχειρήσεων με το πανεπιστήμιο, τσακίζονται οι ανάγκες μας και τα δικαιώματά μας και προσπαθούν να μας πειθαρχήσουν.

Έτσι, οι ανάγκες μας σε στέγαση, σίτιση και μεταφορές διαλύονται, μένουν οι πρακτικές μας απλήρωτες, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τεράστιες ελλείψεις και κτηριακά προβλήματα.

Η σύγκλητος, το διοικητικό όργανο, δεν δίνει καμία ουσιαστική απάντηση, αδιαφορεί για τα προβλήματά μας και ρίχνει αλλού το μπαλάκι. Εμείς δεν το βάζουμε κάτω. Δεν ικανοποιούμαστε με ευχολόγια. Θα βγούμε μπροστά, θα μαζικοποιήσουμε τις γενικές μας συνελεύσεις. Σε αυτό χρειαζόμαστε την τοπική κοινωνία, φορείς, σωματεία, να πάρουν απόφαση στήριξης του δίκαιου αγώνα των φοιτητών. Ενάντια στο υπουργείο, στην κυβέρνηση, στα όργανα διοίκησης και σε όσους μας πλήττουν, μέχρι να μην κατατεθεί ο νόμος για την εκπαίδευση και μέχρι να δικαιούνται όλοι οι φοιτητές ποιοτικές παροχές.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Επιστολή-κάλεσμα διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου γυμνασίου Ξάνθης

Super User

Συνάντηση για το “νέο λύκειο”

Super User

Συνέχεια στα περί την επίσκεψη του γ.γ. του υπουργείου Παιδείας

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies