XanTheater

  • Για μεγάλο διάστημα δεν αναρτούσαν στη σελίδα του δήμου Τοπείρου. Από τις 9 Μαρτίου και μετά αναρτούν όπως να 'ναι!
  • Κανένα σχόλιο από τους εντεύθεν ομνύοντες στον "πρόεδρο"; Δεν συνέβη απολύτως τίποτε με τον Σαββίδη;
  • Καφρίλα: "Άγνωστοι" ξήλωσαν δέντρα που φύτεψε ο δήμος Ξάνθης στην Τσιμισκή!
  • ...κι όποιος γουστάρει, εισβάλει σε όποιες σελίδες του facebook (άλλων) βρει μπροστά του και διαφημίζει την πραμάτεια του. Σχετική ή άσχετη, ενδιαφέρουσα ή παγερά αδιάφορη, ορθογραφικά σωστή ή για γέλια
  • Ξανθιώτης δεν ανάρτησε καμία φωτογραφία και καμία αναφορά στο facebook για το χιόνι! Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία
  • Να και η εξήγηση που απέφυγε να δώσει ο δήμαρχος Μύκης
  • Οι δημότες Ξάνθης έχουν πλέον έξι χώρους για να ξεδίνουν από αυτά που δεν έχουν...
  • Αυτό το κατάπιαν αμάσητο στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης. Ήρθε όμως και νέο...

Myblogs.gr

Την επιβολή περιορισμών στις μετακινήσεις όσων έχουν αιτηθεί άσυλο ανακοίνωσε η βουλγαρική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέπεται πλέον από τους αιτούντες να φεύγουν από την επαρχία όπου βρίσκεται το κέντρο υποδοχής τους ούτε να πλησιάζουν στα σύνορα για να προσπαθήσουν να συνεχίσουν την πορεία τους προς τη δυτική Ευρώπη.

«Ο στόχος είναι να καθιερώσουμε έναν αυστηρό διοικητικό έλεγχο για την περίοδο που θα εξετάζεται το αίτημά τους», δηλαδή για περίπου τρεις μήνες, διευκρινίζει η κυβέρνηση σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Στην πράξη, οι αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται σε τρία κέντρα υποδοχής στη Σόφια, δεν θα έχουν πλέον το δικαίωμα να απομακρύνονται από την πρωτεύουσα.

Από τη Βουλγαρία, τη φτωχότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περνούν πολλοί μετανάστες που φτάνουν από την Τουρκία με τελικό προορισμό τους άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης. Πάντως ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που περνούν από τη Βουλγαρία έχει μειωθεί θεαματικά αφότου έκλεισε ο "δρόμος των Βαλκανίων" πέρσι, αλλά και λόγω της ανέγερσης ενός φράχτη από συρματόπλεγμα στα βουλγαροτουρκικά σύνορα. Στα κέντρα υποδοχής της Βουλγαρίας φιλοξενούνται σήμερα μόλις 1.268 αιτούντες άσυλο. Κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους συνελήφθησαν 1.930 μετανάστες ενώ προσπαθούσαν να φύγουν από τη χώρα, κυρίως μέσω Σερβίας.

Την Τετάρτη, ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ζήτησε «να κλείσουν όλα τα σύνορα της Ε.Ε.» και να επιτρέπεται η είσοδος «μόνο από τα νόμιμα συνοριακά φυλάκια». «Θα υπερασπιστούμε αυτούς που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, από τον θάνατο, όμως οι οικονομικοί μετανάστες είναι άλλο θέμα» είπε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Σόφια μαζί με την ομόλογό του της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο.

Με τα νέα μέτρα που υιοθετεί η Βουλγαρία προσεγγίζει περισσότερο την αμφιλεγόμενη πολιτική της Ουγγαρίας, όπου οι αιτούντες άσυλο είναι υποχρεωμένοι να διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας που έχουν κατασκευαστεί δίπλα στα σύνορα με τη Σερβία.

πηγή