XanTheater

  • Όχι μόνο κλείνουν λες κι είναι... "εδώδιμα-αποικιακά", αδιαφορώντας για το "λειτούργημα", τις "επάλξεις" και τα άλλα στομφώδη, αλλά μερικοί ούτε καν το αναγγέλλουν!
  • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
  • Συνεχίζεται η... επένδυση στον πολιτισμό στην Ξάνθη: 31.500 ευρώ για Ξαρχάκο-Πρωτοψάλτη, 15.000 για Περίδη-Καλημέρη. Και έπεται συνέχεια...
  • Μπορούν να εξηγήσουν στον κόσμο όλοι οι φορείς (του "κόμματος της εργατιάς" μη εξαιρουμένου) και όλα τα Μ.Μ.Ε. της Ξάνθης, γιατί αυθαίρετα αναφέρουν πάντα και μόνο ως "εργατικό" το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης; Ακόμη και η επιγραφή στην είσοδό του, το φωνάζει!
  • Τόσα χρόνια δεν το έμαθε κι ας επιμένει να το γράφει πολύ συχνά: Λοβέρδος λέγεται. Λοβέρδος. Χωρίς "μ". Ο Λομβάρδος που κάπου άκουσε στα τσαλαβουτήματά του, ήταν άλλος
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

Αποφασισμένη να αποτρέψει την είσοδο προσφύγων στο έδαφός της από την Ελλάδα δηλώνει η Βουλγαρία σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στέλνοντας πίσω 56 Αφγανούς τους οποίους ανακάλυψε να κρύβονται σε ένα τρένο, ενώ ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο με περίπου σαράντα Ιρακινούς και Σύρους.

«Η επαναπροώθηση πραγματοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ για την Ευρώπη», δήλωσε με ικανοποίηση ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ μετά από συνάντηση που είχε με την αστυνομία των συνόρων και με μονάδα του στρατού στο Μπλαγκόεβγκραντ (δυτικά). «Στείλαμε ένα ισχυρό σήμα στους διακινητές που εκμεταλλεύονται αυτούς τους δύστυχους ανθρώπους» υπογράμμισε η υπουργός Εσωτερικών Ρουμιάνα Ματσάροβα.

Μετά την εκκένωση του καταυλισμού της Ειδομένης στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων, οι βουλγαρικές αρχές αναχαίτισαν για πρώτη φορά δύο ομάδες προσφύγων στα σύνορα με την Ελλάδα. Πενήντα έξι Αφγανοί που εντοπίστηκαν σε ένα εμπορικό τρένο στάλθηκαν πίσω στην Ελλάδα την ίδια ημέρα. Περίπου σαράντα άλλοι πρόσφυγες –Σύροι και Ιρακινοί– αποτελούν αντικείμενο έρευνας και θα επαναπροωθηθούν σε διάστημα μίας εβδομάδας, σύμφωνα με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό. "Οι πρόσφυγες, που είχαν πληρώσει διακόσια ευρώ ο καθένας στους διακινητές, νόμιζαν ότι βρίσκονταν στα Σκόπια", είπε.

Μία μονάδα 65 στρατιωτικών με οχήματα παντός εδάφους θα διατεθούν για το δυτικό τμήμα των βουλγαρο-ελληνικών συνόρων σε υποστήριξη της αστυνομίας των συνόρων για την περίπτωση συρροής προσφύγων, πρόσθεσε ο κ. Μπορίσοφ.

Η Βουλγαρία έχει σύνορα 493 χιλιομέτρων με την Ελλάδα και 259 χιλιομέτρων με την Τουρκία, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο. Έχοντας κατασκευάσει έναν φράχτη 120 χιλιομέτρων κατά μήκος των πιο ευάλωτων τμημάτων της μεθορίου της με την Τουρκία, η Βουλγαρία έχει εμποδίσει εδώ και δέκα ημέρες δύο απόπειρες διέλευσης δεκάδων προσφύγων που επέβαιναν σε φορτηγά τρένα με προορισμό τη Γερμανία και την Ουγγαρία, μέσω του φυλακίου Καπιτάν-Αντρέεβο στη βουλγαρο-τουρκική μεθόριο.

"Η Βουλγαρία κατέγραψε από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο 5.010 αιτούντες άσυλο –Αφγανούς, Ιρακινούς και Σύρους– στην πλειονότητά τους παράτυπους μετανάστες (sic), που εισήλθαν στην επικράτειά της. Δέχθηκε επίσης πίσω 242 μετανάστες που έστειλαν η Γερμανία, η Αυστρία και η Νορβηγία, όπου είχαν φθάσει μετά την καταγραφή τους στη Βουλγαρία", ανακοίνωσε η διευθύντρια της υπηρεσίας για τους πρόσφυγες Πέτια Παρβάνοβα.