XanTheater

  • Ένα εξαίσιο κείμενο ξανθιώτισσας προς υποψήφιους των δημοτικών εκλογών
  • Τώρα επισημαίνουν όλοι (μα όλοι, ακόμη και οι αμίλητοι των τελευταίων χρόνων) κάθε λακκούβα και κάθε ατέλεια της πόλης
  • Για γέλια και για κλάματα: Σιωπή ή μετρημένες κουβέντες ολόκληρων χρόνων μετατράπηκαν σε φλογερό ενδιαφέρον και βομβαρδισμό ιδεών και προτάσεων!
  • ...και ξαφνικά εμφανίζονται από το πουθενά διάφοροι απίθανοι και... πιθανοί τύποι φωνάζοντας "φύγετε όλοι, ήρθαμε εμείς και θα κάνουμε τους δήμους της Ξάνθης παραδείσους"!
  • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Την ακόλουθη ανακοίνωση με τον παραπάνω τίτλο εξέδωσε η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης:

Αυτές τις μέρες η κυβέρνηση, φοβούμενη τις αντιδράσεις, έφερε βιαστικά στη βουλή προς συζήτηση το σχέδιό της για το νέο σύστημα "πρόσληψης" (βλ. απόλυσης) των εκπαιδευτικών (μονίμων και αναπληρωτών). Συγκεκριμένα, καθιερώνονται κριτήρια και μοριοδοτούνται με 50% η προϋπηρεσία και με 50% ακαδημαϊκά προσόντα (μεταπτυχιακό, διδακτορικό, ξένες γλώσσες, Η/Υ, επιμορφωτικά σεμινάρια) και κοινωνικά κριτήρια (παιδιά, αναπηρία κλπ). Ένα σχέδιο που συνοδεύεται και πάλι με προεκλογικές υποσχέσεις για διορισμούς εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας! Ακόμη και οι 4.500 διορισμοί να γίνουν την επόμενη χρονιά, δεν επαρκούν και πάλι για να καλυφθούν οι κουτσουρεμένες  ανάγκες στην ειδική αγωγή, αφού φέτος εργάζονται περίπου 15.000. Ωστόσο με τις αλλαγές που επέρχονται στους πίνακες των αναπληρωτών, χιλιάδες συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί δεν θα δουλεύουν του χρόνου.

Ξέρουμε πολύ καλά πως εδώ και χρόνια περιμένουμε για μήνες μέχρι να έρθουν οι εκπαιδευτικοί των παιδιών μας στα σχολεία, ώστε να ξεκινήσει κανονικά το πρόγραμμα. Ιδιαίτερα στην ειδική αγωγή, χιλιάδες γονείς σε όλη τη χώρα περιμένουμε μήνες να έρθει η παράλληλη στήριξη κι αυτή όταν έρχεται είναι α λα καρτ, οι δομές είτε αργούν να στελεχωθούν είτε γίνεται ανεπαρκώς. Ξέρουμε καλά πως πολλές φορές τα παιδιά μας βλέπουν τους εκπαιδευτικούς τους να φεύγουν την επόμενη χρονιά είτε γιατί τους προσλαμβάνουν αλλού είτε γιατί μένουν άνεργοι. Νιώθουμε τι σημαίνει να δουλεύεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας, καθώς πολλοί γονείς εργάζονται μ’ αυτό τον τρόπο αλλά και πολλοί από μας το ζούμε με τα παιδιά μας όταν μπαίνουν στην παραγωγή.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών των παιδιών μας που διεκδικούν το αυτονόητο, το δικαίωμά τους στην πλήρη και σταθερή εργασία. Ζητάμε τώρα η κυβέρνηση να μονιμοποιήσει όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς που όλα αυτά τα χρόνια διδάσκουν τους μαθητές μας. Τουλάχιστον 30.000 χρειάζονται κάθε χρόνο για να λειτουργήσουν "κανονικά" τα σχολεία και πάλι χωρίς υπεύθυνο ολοήμερου, με υπερπληθή τμήματα, πολλαπλές αναθέσεις μαθημάτων κτλ. Αντί να μειώνουν τη φορολογία στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και να δίνουν τέσσερα δισ. κάθε χρόνο για το Ν.Α.Τ.Ο., μπορεί η κυβέρνηση να καλύψει όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου
  • Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος-αναπληρωτής. Να μονιμοποιηθούν εδώ και τώρα όλοι όσοι εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν κάθε χρονιά τα σχολεία
  • Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.