XanTheater

  • Για να δούμε πόσο καιρό ακόμη θα διαρκέσει η... "κατασκευή της τοποθεσίας web" του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης
  • ...και ξαφνικά εμφανίζονται από το πουθενά διάφοροι απίθανοι και... πιθανοί τύποι φωνάζοντας "φύγετε όλοι, ήρθαμε εμείς και θα κάνουμε τους δήμους της Ξάνθης παραδείσους"!
  • Ξανθιώτικο ίδρυμα δεν περιορίζεται στο κάκιστο "μαύρο χιούμορ" σε αναρτήσεις του στο facebook, αλλά κάνει like στον εαυτό του και αναρτά και τρία "σχόλια" με ξεκαρδιστικό γέλιο! Το λες και απόλυτο ξεπεσμό...
  • Επανήλθε, λέει, η (σχεδόν μονίμως) "πεσμένη" ιστοσελίδα του δήμου Τοπείρου. Ε, και; Ποια η διαφορά;
  • ...και κάποτε να μάθουμε πως δεν είναι πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά πυροσβεστικό σώμα
  • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Οι δράσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του προγράμματος εκπαίδευσης των παιδιών της μειονότητας, διοργάνωσαν εκδηλώσεις για να γιορτάσουν το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Στα εννιά ΚεΣΠΕΜ όλης της Θράκης φοίτησαν φέτος περίπου 1.600 μαθητές. Από αυτούς, τα 816 παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παρουσίασαν τη δουλειά τους σε ανοιχτές μέρες που διοργανώθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Με τη βοήθεια υπολογιστών και προβολικών μηχανημάτων, αλλά κυρίως με ζωντανές παρουσιάσεις των παιδιών και των δασκάλων τους, οι γονείς ενημερώθηκαν για την πρόοδο των παιδιών τους κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που μας πέρασε. Για τις παρουσιάσεις αυτές, τα ΚεΣΠΕΜ άνοιξαν τις πόρτες τους στις οικογένειες των μαθητών τους. Τόσο στους γονείς των παιδιών, αλλά και στους συζύγους και τα παιδιά των ενηλίκων μαθητριών. Ήταν ακόμη μία ευκαιρία για τους μαθητές να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους, να φιλοξενήσουν τις οικογένειες στο δικό τους χώρο και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους στο χειρισμό της ελληνικής γλώσσας. Τέλος, οι γονείς ενημερώθηκαν και για το περιεχόμενο των θερινών μαθημάτων, που επικεντρώνονται σε δράσεις φιλαναγνωσίας και προετοιμασία για το γυμνάσιο, τα οποία θα συνεχιστούν έως τις 20 Ιουλίου.

Τα δύο κεντρικά ΚεΣΠΕΜ Ξάνθης και Κομοτηνής φιλοξένησαν στις ανοιχτές μέρες, δράσεις μαθητών προσχολικής ηλικίας, δημοτικού και ενηλίκων, ενώ παράλληλα συνεχίζονταν κανονικά τα μαθήματα στήριξης και προετοιμασίας για τις εξετάσεις σε παιδιά γυμνασίου και λυκείου.

Οι περίπου 70 μαθητές δύο δημοτικών σχολείων της Κομοτηνής διοργάνωσαν μικρές γιορτές στις τάξεις τους για το τέλος της σχολικής χρονιάς. Οι γιορτές περιλάμβαναν δραστηριότητες που ετοίμασαν τα παιδιά με τους εκπαιδευτικούς του προγράμματος και, σε κάποιες περιπτώσεις, παρουσιάστηκαν με τη συμμετοχή και των εκπαιδευτικών του πρωινού προγράμματος. Τα 60 περίπου παιδιά προσχολικής ηλικίας που παρακολούθησαν τα μαθήματα του προγράμματος στα δύο νηπιαγωγεία της Αλεξανδρούπολης, όπου ενεργοποιείται, διοργάνωσαν τις δικές τους εκδηλώσεις.

Τα κινητά ΚεΣΠΕΜ

Τα κινητά ΚεΣΠΕΜ έκλεισαν τον κύκλο των χειμερινών μαθημάτων στα 45 χωριά την εβδομάδα από 9-15 Ιουνίου 2014. Οι δεκατρείς εκπαιδευτικοί μαζί με τους πέντε διαμεσολαβητές-οδηγούς και τα 600 παιδιά, παρουσίασαν στους γονείς τους μέσω power point και των «μεγάλων βιβλίων», τη δουλειά που έκαναν όλη τη χρονιά. Σε κάθε μεγάλο βιβλίο υπάρχουν γραπτές εργασίες των παιδιών, ομαδικές κατασκευές, κείμενα από μικρά θεατρικά που έγραψαν τα παιδιά καθώς και επιτραπέζια παιχνίδια γνώσεων που έφτιαξαν στη διάρκεια των μαθημάτων με αφορμή το ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό παιχνίδι «Ο σεβντάς του σεντουκιού». Σε κάθε χωριό οι γονείς είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους εκπαιδευτικούς-εμψυχωτές και να ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών τους. Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν μέσα στα βαν των κινητών ΚεΣΠΕΜ και να γνωρίσουν τόσο το σύγχρονο τεχνολογικό υλικό (φορητούς υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, φορητό ιντερνέτ), όσο και το παιδαγωγικό υλικό (βιβλία, εποπτικά μέσα, δανειστική βιβλιοθήκη κλπ.)

Τα κινητά ΚεΣΠΕΜ συνεχίζουν με τα θερινά μαθήματα σε τριάντα χωριά, στα περισσότερα από τα οποία πηγαίνουν δύο φορές την εβδομάδα από τις 16 Ιουνίου έως 26 Ιουλίου 2014.