XanTheater

  • Για μεγάλο διάστημα δεν αναρτούσαν στη σελίδα του δήμου Τοπείρου. Από τις 9 Μαρτίου και μετά αναρτούν όπως να 'ναι!
  • Κανένα σχόλιο από τους εντεύθεν ομνύοντες στον "πρόεδρο"; Δεν συνέβη απολύτως τίποτε με τον Σαββίδη;
  • Καφρίλα: "Άγνωστοι" ξήλωσαν δέντρα που φύτεψε ο δήμος Ξάνθης στην Τσιμισκή!
  • ...κι όποιος γουστάρει, εισβάλει σε όποιες σελίδες του facebook (άλλων) βρει μπροστά του και διαφημίζει την πραμάτεια του. Σχετική ή άσχετη, ενδιαφέρουσα ή παγερά αδιάφορη, ορθογραφικά σωστή ή για γέλια
  • Ξανθιώτης δεν ανάρτησε καμία φωτογραφία και καμία αναφορά στο facebook για το χιόνι! Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία
  • Να και η εξήγηση που απέφυγε να δώσει ο δήμαρχος Μύκης
  • Οι δημότες Ξάνθης έχουν πλέον έξι χώρους για να ξεδίνουν από αυτά που δεν έχουν...
  • Αυτό το κατάπιαν αμάσητο στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης. Ήρθε όμως και νέο...

Myblogs.gr

Στην παραπληροφόρηση απαντάμε με αλήθειες.

Στις 18/9 κατά την διάρκεια της πορείας μνήμης για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα ναζιστικά σκουπίδια, "δημοσιογράφος" του "Χρόνου" προσπάθησε να εισχωρήσει στο σώμα της πορείας για να βγάλει κοντινές φωτογραφίες.

Όταν του ζητήθηκε από συντρόφους να σταματήσει να βγάζει φωτογραφίες και να φύγει, αυτός έκανε το ακριβώς αντίθετο. Με περίσσιο θράσος προκαλούσε και γινόταν όλο και πιο εριστικός, με αποτέλεσμα σύντροφοι να τον ακινητοποιήσουν και να του αποσπάσουν τη φωτογραφική μηχανή από τα χέρια. Αφού πάρθηκε η κάρτα μνήμης, του επιστράφηκε η μηχανή και εκδιώχθηκε από το σώμα της πορείας. Ο επίδοξος μπογδανάκος "δημοσιογράφος" του "Χρόνου" καθώς αποχωρούσε, συνέχισε να βρίζει και να απειλεί με μηνύσεις τρέχοντας προς τους αστυνομικούς οι οποίοι από απόσταση παρακολουθούσαν το περιστατικό.

Μετά τη λήξη της πορείας επιστρέψαμε στην κατάληψή μας στην παλιά Νομική, όπου μετά από λίγη ώρα δεχθήκαμε επίσκεψη από την προϊστάμενη του μπογδανάκου και αρχισυντάκτρια της εφημερίδας "ο Χρόνος" Δήμητρα Συμεωνίδου. Όπως μας είπε και η ίδια, νιώθει υπεύθυνη για τον υφιστάμενό της μπογδανάκο και ήρθε να ενημερωθεί για το συμβάν. Αφού την ενημερώσαμε για το περιστατικό και της κάναμε σαφές για πολλοστή φορά πως η εφημερίδα της μας είναι ανεπιθύμητη, την ρωτήσαμε για το αν το θράσος και η εριστική συμπεριφορά είναι τακτική της εφημερίδας. Επίσης, σε αναφορά μας για τη συνεργασία της εφημερίδας με την Ε.Υ.Π. και την αστυνομία και την κατ' εξακολούθηση ανάρτηση προσώπων διαδηλωτών στο διαδίκτυο, απαντούσε "δεν ξέρω, δεν γνωρίζω". Όταν η κουβέντα έφτασε στην κάρτα μνήμης που αποσπάστηκε από τη φωτογραφική μηχανή και την οποία ψάχνει, τη ζήτησε από εμάς καθώς -όπως λέει- πριν έρθει σε εμάς πέρασε από το "Adelante" και της υπέδειξαν το δικό μας στέκι ως τους κατόχους της. Από ό,τι αποκαλύφθηκε, άλλη μία τακτική της εν λόγω εφημερίδας είναι και το "ρίχνω άδεια να πιάσω γεμάτα" χρησιμοποιώντας ψέματα και δημιουργώντας ίντριγκες.

Η εφημερίδα "ο Χρόνος" δημιουργήθηκε το 1964 επί βασιλείας του Κωνσταντίνου Β’ και συνεχίστηκε ομαλά κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Στα 53 χρόνια λειτουργίας της βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την εκάστοτε εξουσία. Βασιλεία, δικτατορία, μεταπολίτευση, μνημονιακές κυβερνήσεις, τρόικα. Το περιεχόμενό της είναι γεμάτο κουτσομπολιά, ανακρίβειες και εθνικιστική προπαγάνδα με δημοκρατικό προσωπείο. Ακόμα και στα σοβαρά τους άρθρα επιμελούνται πάντα τις πικάντικες λεπτομέρειες.

Στη βία που συνεχώς αναφέρει "ο Χρόνος" πως δέχθηκε ο μπογδανάκος τους, απαντάμε πως πολύ θα ήθελε να του είχε ασκηθεί πραγματική βία μπας και γίνει ήρωας. Αντ' αυτού αρκεστήκαμε στην εκδίωξή του σαν ένα παράσιτο. Δεν αναγνωρίζουμε κατοχυρωμένα δικαιώματα και ελευθερίες στον τρόπο δράσης μας. Λειτουργούμε με βάση την αναρχική μας ηθική και την αλήθεια η οποία από μόνη της είναι επαναστατική. Δεν αναγνωρίζουμε βασιλείς και ήρωες όπως αυτοί στη γεμάτη έπαρση και υπεροψία ανακοίνωσή τους, αλλά και δεν ξεχνάμε τα άρθρα τους τον Δεκέμβρη του 2008 με την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που προέτρεπαν σε βία τους ντόπιους κατοίκους κατά των φοιτητών ούτε τη συνεργασία τους με ασφαλίτες και άλλα φασιστοειδή για τη διάδοση ψευδών ενημερώσεων για τον υποτιθέμενο ερχομό πούλμαν με αναρχικούς με άγριες διαθέσεις! Η λαϊκίστικη αυτή φυλλάδα δεν δημοσιογραφεί για να είναι επιθυμητή σε κάποιους, εκτός αν αυτοί οι κάποιοι έχουν σχέση ή είναι εξουσία, όποια και αν είναι αυτή.

Είναι επιλογή του κάθε συντρόφου ποιον τρόπο θα διαλέξει για να προστατευτεί από τους πολυάριθμους ρουφιάνους και ασφαλίτες που κυκλοφορούν στις μέρες μας. Και το αν κρυβόμαστε ή όχι το έχουμε αποδείξει με τις πολυάριθμες δημόσιες δράσεις μας και τη συμμετοχή μας στους τοπικούς αγώνες και τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Άλλοι κρύβονται πίσω από αστυνομικές δυνάμεις και απειλές για μηνύσεις.

Λαϊκίστικος εθνικιστικός λόγος, ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο τα οποία έχουν βοηθήσει στη στοχοποίηση και δίωξη διαδηλωτών, συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και την αστυνομία και προπαγάνδα εναντίον όσων αντιστέκονται δυναμικά, αυτό υπηρετεί η συνείδηση και η δουλειά τους.

ΥΓ1: Στα σημαντικότερα γεγονότα των πολεμικών ρεπορτάζ που ευτυχώς δεν δέχθηκαν να κατεβάσουν τις κάμερες, πληροφορήθηκε όλη η κοινωνία της Θράκης για το αίσιο τέλος επιχείρησης απεγκλωβισμού περιστεριού από δέντρο.

ΥΓ2: Όταν αναφέραμε στην αρχισυντάκτρια για τη συνεργασία μιας πρώην δημοσιογράφου της εφημερίδας με την Ε.Υ.Π., απάντησε πως "αυτή έφυγε", προσπαθώντας να αποποιηθεί τις ευθύνες της εφημερίδας λες και η υπάλληλος δρα αυτόνομα.

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ – ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

Αναρχικό Στέκι "UTOPIA AD"