XanTheater

  • Για να δούμε πόσο καιρό ακόμη θα διαρκέσει η... "κατασκευή της τοποθεσίας web" του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης
  • ...και ξαφνικά εμφανίζονται από το πουθενά διάφοροι απίθανοι και... πιθανοί τύποι φωνάζοντας "φύγετε όλοι, ήρθαμε εμείς και θα κάνουμε τους δήμους της Ξάνθης παραδείσους"!
  • Ξανθιώτικο ίδρυμα δεν περιορίζεται στο κάκιστο "μαύρο χιούμορ" σε αναρτήσεις του στο facebook, αλλά κάνει like στον εαυτό του και αναρτά και τρία "σχόλια" με ξεκαρδιστικό γέλιο! Το λες και απόλυτο ξεπεσμό...
  • Επανήλθε, λέει, η (σχεδόν μονίμως) "πεσμένη" ιστοσελίδα του δήμου Τοπείρου. Ε, και; Ποια η διαφορά;
  • ...και κάποτε να μάθουμε πως δεν είναι πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά πυροσβεστικό σώμα
  • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

«Ο ΕνΦΙΑ είναι ένας φόρος παράλογος, δεν διορθώνεται καταργείται». Ποιος δεν θυμάται την κατηγορηματική διατύπωση του Τσίπρα. Και όλων των στελεχών του ΣυΡιζΑ, που έσπαγαν το μυαλό τους και ξεσκόνιζαν τα λεξικά για να βρουν το πιο βαρύ, το πιο επαχθές, το πιο ονειδιστικό επίθετο για να «στολίσουν» τον ΕνΦΙΑ, αυτό το χαράτσι όπως από την αρχή το πολιτογράφησε ο ελληνικός λαός. Αυτά πριν να γίνουν κυβέρνηση.

Μετά μας είπαν ότι δέχτηκαν αναγκαστικά τον ΕνΦΙΑ, τον οποίο όμως προτίθενται να τον αλλάξουν έτσι που να ελαφρύνουν τους φτωχούς και να επιβαρύνουν τους πλούσιους, μέχρι να τον καταργήσουν και να τον αντικαταστήσουν με έναν «φόρο στην περιουσία», ο οποίος θα επιβαρύνει τους πλούσιους και όχι τους φτωχούς (θυμόσαστε ασφαλώς και το περιβόητο «εθνικό περιουσιολόγιο», άλλη μια προεκλογική παπάντζα του ΣυΡιζΑ). Από τότε πέρασαν τέσσερα χρόνια, βρισκόμαστε δυόμισι μήνες πριν από το «τέλος του προγράμματος» και την «οριστική έξοδο από τα μνημόνια» και ο ΕνΦΙΑ δεν καταργείται μεν, αλλά… διορθώνεται. Πώς διορθώνεται; Έτσι που να επιβαρύνει περισσότερο τις λαϊκές ιδιοκτησίες και να ελαφραίνει τις ιδιοκτησίες στα προάστια που κατοικεί η πλουτοκρατία.

Μιλώντας σε κλειστή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣυΡιζΑ την περασμένη Τετάρτη, ο Τσακαλώτος είπε ότι για το 67% των ιδιοκτησιών ο ΕνΦΙΑ θα παραμείνει ως έχει, για ένα 15% θα υπάρξει αύξηση, ενώ για ένα 18% θα υπάρξει μείωση. Δεν διευκρίνισε όμως ποιους περιλαμβάνει το 15% και ποιους το 18%. Είπε μόνο, με τη γνωστή τσογλανίστικη κουτοπονηριά του, ότι στις λαϊκές συνοικίες το μεγαλύτερο ποσό αύξησης του ΕνΦΙΑ δεν θα ξεπερνά τα 20 ευρώ! Άρα προετοίμασε τους βουλευτές του ΣυΡιζΑ, κάποιοι από τους οποίους συνηθίζουν να «γκρινιάζουν» λίγο πριν ψηφίσουν «ναι σε όλα», ότι θα υπάρξουν αυξήσεις ΕνΦΙΑ και στις λαϊκές συνοικίες.

Όταν δούμε τους πίνακες με τις νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων, θα ξέρουμε με ακρίβεια πού και πόσο θα είναι οι αυξήσεις και πού και πόσο οι μειώσεις. Είναι κοινό μυστικό όμως, ότι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα είναι μεγάλη στις λαϊκές συνοικίες, ενώ στα πολυτελή προάστια θα υπάρξει ακόμα και μείωση. Επομένως, αυτές οι αλλαγές θα προσδώσουν στον ΕνΦΙΑ ακόμα πιο στυγνό ταξικό χαρακτήρα.

πηγή