XanTheater

  • Όχι μόνο κλείνουν λες κι είναι... "εδώδιμα-αποικιακά", αδιαφορώντας για το "λειτούργημα", τις "επάλξεις" και τα άλλα στομφώδη, αλλά μερικοί ούτε καν το αναγγέλλουν!
  • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
  • Συνεχίζεται η... επένδυση στον πολιτισμό στην Ξάνθη: 31.500 ευρώ για Ξαρχάκο-Πρωτοψάλτη, 15.000 για Περίδη-Καλημέρη. Και έπεται συνέχεια...
  • Μπορούν να εξηγήσουν στον κόσμο όλοι οι φορείς (του "κόμματος της εργατιάς" μη εξαιρουμένου) και όλα τα Μ.Μ.Ε. της Ξάνθης, γιατί αυθαίρετα αναφέρουν πάντα και μόνο ως "εργατικό" το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης; Ακόμη και η επιγραφή στην είσοδό του, το φωνάζει!
  • Τόσα χρόνια δεν το έμαθε κι ας επιμένει να το γράφει πολύ συχνά: Λοβέρδος λέγεται. Λοβέρδος. Χωρίς "μ". Ο Λομβάρδος που κάπου άκουσε στα τσαλαβουτήματά του, ήταν άλλος
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

«Ο ΕνΦΙΑ είναι ένας φόρος παράλογος, δεν διορθώνεται καταργείται». Ποιος δεν θυμάται την κατηγορηματική διατύπωση του Τσίπρα. Και όλων των στελεχών του ΣυΡιζΑ, που έσπαγαν το μυαλό τους και ξεσκόνιζαν τα λεξικά για να βρουν το πιο βαρύ, το πιο επαχθές, το πιο ονειδιστικό επίθετο για να «στολίσουν» τον ΕνΦΙΑ, αυτό το χαράτσι όπως από την αρχή το πολιτογράφησε ο ελληνικός λαός. Αυτά πριν να γίνουν κυβέρνηση.

Μετά μας είπαν ότι δέχτηκαν αναγκαστικά τον ΕνΦΙΑ, τον οποίο όμως προτίθενται να τον αλλάξουν έτσι που να ελαφρύνουν τους φτωχούς και να επιβαρύνουν τους πλούσιους, μέχρι να τον καταργήσουν και να τον αντικαταστήσουν με έναν «φόρο στην περιουσία», ο οποίος θα επιβαρύνει τους πλούσιους και όχι τους φτωχούς (θυμόσαστε ασφαλώς και το περιβόητο «εθνικό περιουσιολόγιο», άλλη μια προεκλογική παπάντζα του ΣυΡιζΑ). Από τότε πέρασαν τέσσερα χρόνια, βρισκόμαστε δυόμισι μήνες πριν από το «τέλος του προγράμματος» και την «οριστική έξοδο από τα μνημόνια» και ο ΕνΦΙΑ δεν καταργείται μεν, αλλά… διορθώνεται. Πώς διορθώνεται; Έτσι που να επιβαρύνει περισσότερο τις λαϊκές ιδιοκτησίες και να ελαφραίνει τις ιδιοκτησίες στα προάστια που κατοικεί η πλουτοκρατία.

Μιλώντας σε κλειστή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣυΡιζΑ την περασμένη Τετάρτη, ο Τσακαλώτος είπε ότι για το 67% των ιδιοκτησιών ο ΕνΦΙΑ θα παραμείνει ως έχει, για ένα 15% θα υπάρξει αύξηση, ενώ για ένα 18% θα υπάρξει μείωση. Δεν διευκρίνισε όμως ποιους περιλαμβάνει το 15% και ποιους το 18%. Είπε μόνο, με τη γνωστή τσογλανίστικη κουτοπονηριά του, ότι στις λαϊκές συνοικίες το μεγαλύτερο ποσό αύξησης του ΕνΦΙΑ δεν θα ξεπερνά τα 20 ευρώ! Άρα προετοίμασε τους βουλευτές του ΣυΡιζΑ, κάποιοι από τους οποίους συνηθίζουν να «γκρινιάζουν» λίγο πριν ψηφίσουν «ναι σε όλα», ότι θα υπάρξουν αυξήσεις ΕνΦΙΑ και στις λαϊκές συνοικίες.

Όταν δούμε τους πίνακες με τις νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων, θα ξέρουμε με ακρίβεια πού και πόσο θα είναι οι αυξήσεις και πού και πόσο οι μειώσεις. Είναι κοινό μυστικό όμως, ότι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα είναι μεγάλη στις λαϊκές συνοικίες, ενώ στα πολυτελή προάστια θα υπάρξει ακόμα και μείωση. Επομένως, αυτές οι αλλαγές θα προσδώσουν στον ΕνΦΙΑ ακόμα πιο στυγνό ταξικό χαρακτήρα.

πηγή