XanTheater

 • "Η πολλή αγάπη βλάπτει" ενίοτε και τις πόλεις. Απόδειξη η κατάσταση της Ξάνθης, που ανά τετραετία-πενταετία εμφανίζονται πολλοί που τη λατρεύουν...
 • Ήταν ολοφάνερα πρωταπριλιάτικο
 • Συνεχίζονται και πυκνώνουν οι "βομβαρδισμοί"
 • Ένα εξαίσιο κείμενο ξανθιώτισσας προς υποψήφιους των δημοτικών εκλογών
 • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
 • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

Διαγωνισμό διηγήματος με θέμα την ευρύτερη περιοχή της Δράμας προκηρύσσουν οι εκδόσεις "iWrite" και η συγγραφέας Σωτηρία Ιωαννίδου, καλώντας όλους -ανεξαρτήτως ηλικίας- να στείλουν ένα διήγημα (έκτασης 1.000 ως 2.500 λέξεων) με φόντο τον ιδιαίτερο τόπο τους στην ευρύτερη περιοχή.

Μοναδικός θεματικός περιορισμός είναι το διήγημά τους να εκτυλίσσεται στην περιοχή, ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου. Το διήγημα μπορεί να αποτελεί φανταστική ή πραγματική ιστορία και δύναται να ανήκει σε όλα τα λογοτεχνικά είδη (τρόμου, μυστηρίου, αστυνομικό, ιστορικό, ερωτικό, φαντασίας κ.α.). Ο διαγωνισμός γίνεται υπό την αιγίδα της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Δράμας.

Για τις εκδόσεις "iWrite", απώτερος σκοπός τέτοιου είδους διαγωνισμών είναι η ανάδειξη και προώθηση του πολιτισμού των ελληνικών πόλεων, μέσα από την εμπειρία της συγγραφής και της διηγηματικής εξιστόρησης. Στόχος είναι η γνωριμία με τον εκάστοτε τόπο μέσα από μία σειρά λογοτεχνικών κειμένων, καθώς και η ανάδειξη νέων λογοτεχνικών ταλέντων των ελληνικών πόλεων. "Μέσα από έναν έρωτα, από μία ιστορία μυστηρίου κ.α. να περπατήσουμε μαζί με τους πρωταγωνιστές των διηγημάτων σε γνώριμα μέρη, αλλά με ένα διαφορετικό, βιωματικό τρόπο. Να γνωρίσουμε τους τόπους σε διάφορες εποχές, πάντα υπό το μυθοπλαστικό πρίσμα. Να δημιουργήσουμε μία σειρά βιβλίων διαφορετικών από τα άλλα", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τα βραβευμένα διηγήματα του διαγωνισμού θα συμμετάσχουν σε μία συλλεκτική έκδοση βιβλίου που θα παρουσιαστεί κατά τη βράβευση των συγγραφέων μέσα στο 2018. Ο χώρος και ο χρόνος που θα γίνει η βιβλιοπαρουσίαση, καθώς και η επιτροπή που θα βραβεύσει τους συγγραφείς, θα γνωστοποιηθούν με το πέρας του διαγωνισμού. Περισσότερες πληροφορίες στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στα τηλέφωνα 2311 272803 και 2110 126900.

Λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό

 • Ως ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού ορίζεται η 31η Μαΐου 2018
 • Οι συγγραφείς μπορούν να αποστείλουν το έργο τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή σε ψηφιακό αρχείο (σε cd κλπ.) στη διεύθυνση Φιλίππου 49, Τ.Κ. 546 31, Θεσσαλονίκη
 • Οι αποστολές των διηγημάτων πρέπει να γίνουν με την ένδειξη “Για τον διαγωνισμό διηγήματος Δράμας - Ιστορίες του τόπου μας”. Επίσης, θα πρέπει πάντα να υπάρχει ως συνοδευτικό υλικό ένα βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα (ως 150 λέξεις), καθώς και στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, e-mail κλπ.).

Βραβεία

 • Πρώτο βραβείο: Τιμητικός έπαινος και έκδοση έργου στην ελληνική γλώσσα από τις εκδόσεις "iWrite"
 • Δεύτερο βραβείο: Τιμητικός έπαινος και υποτροφία ύψους 600 ευρώ για την έκδοση έργου στην ελληνική γλώσσα από τις εκδόσεις "iWrite"
 • Τρίτο βραβείο: Τιμητικός έπαινος και υποτροφία ύψους 400 ευρώ για την έκδοση έργου στην ελληνική γλώσσα από τις εκδόσεις "iWrite"
 • Όλοι οι συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, ανεξαρτήτως βράβευσης, θα λάβουν ειδική υποτροφία αξίας 200 ευρώ για την έκδοση του βιβλίου τους από τις εκδόσεις "iWrite".