XanTheater

  • Έσπασε το ξανθιώτικο μονοπώλιο - Συνελήφθη 64χρονος στην Ελασσόνα που αυνανιζόταν δημόσια
  • Κόμβος αδέσποτων και όχι Σάρδεων - Παντού... σκυλάδικα στην πόλη
  • ...και την τρίτη μέρα παντελούς αδράνειας "κατά τας γραφάς", ξεκίνησαν μετρήσεις για τα δηλητήρια της πυρκαγιάς στον Χ.Υ.Τ.Α.!
  • Όλοι οι δρόμοι των διακινητών προσφύγων περνάνε πλέον από την Ξάνθη...
  • "Πουσταριά", φασισταριά και άλλες θλιβερές ιστορίες...
  • Ε, από τις 14 Δεκεμβρίου του 2015 μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου του 2055, δεν το λες και... "κρατικό" το αεροδρόμιο της Καβάλας, όπως γράφουν κάποιοι στις ανακοινώσεις τους
  • Γιατί ο Σύλλογος Γυναικών Ξάνθης δεν έχει γράψει ποτέ (ούτε μία φορά!) το όνομά του χωρίς να ακολουθείται από τον προσδιορισμό "μέλος της Ο.Γ.Ε.";
  • Επίκαιρο
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

Ένα γεγονός με ιδιαίτερη σημασία ήρθε να προστεθεί στις αντιδράσεις για το ζήτημα των συλληφθέντων στρατιωτικών στον Έβρο, καθώς προέρχεται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο: Οι ποδοσφαιριστές της Δόξας Ορεστιάδας εμφανίστηκαν με ένα μεγάλο πανό (φωτο) πριν από αγώνα της Ε.Π.Σ. Έβρου.

Αντιγράφουμε από το thrakisport.gr:

Μπορεί η "Φουρτούνα" Αλεξανδρούπολης να θεωρείται ο πρώτος αυτοοργανωμένος σύλλογος που ιδρύθηκε στη Θράκη, ωστόσο η Δόξα Ορεστιάδας είναι αλήθεια ότι προϋπήρχε και τα τελευταία χρόνια έχει ξεκάθαρη ταυτότητα ενάντια στο ποδόσφαιρο που θυσιάζεται στον βωμό του κέρδους και υπέρ των κινημάτων. «Πράγματα που μας γέμιζαν στα παιδικά μας χρόνια, τώρα τείνουν να μας προκαλούν αηδία. Εταιρίες, μίζες, ντόπες, στημένα, κλίκες, “ισχυροί” άνδρες, μπράβοι, ρουφιάνοι, σεκιουριτάδες, πελατειακές σχέσεις, πανάκριβα εισιτήρια, οπαδοί δίχως ίχνος συνείδησης, μαχαιρώματα, νεκροί. Ουδεμία σχέση έχουν τα παραπάνω με το ποδόσφαιρο που παίζαμε και θέλουμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε», αναφέρει στην ταυτότητά του ο σύλλογος.

Όπως έχει αναφερθεί και σε σχετικό άρθρο που έχει φιλοξενηθεί στο indymedia, την κατεξοχήν ιστοσελίδα που εκφράζει τον αναρχικό χώρο, «η ομάδα θα λειτουργεί και θα παίρνει τις αποφάσεις της, με τη συμμετοχή των παικτών και όσων θέλουν να βοηθήσουν το εγχείρημα», ενώ «διοικητικό συμβούλιο υπάρχει μόνο για το τυπικό του θέματος καθώς αποφασίζουμε ισότιμα και χωρίς ιεραρχίες».

Παράλληλα, η Δόξα Ορεστιάδας έχει εξαρχής δηλώσει ότι «φασιστικές, ρατσιστικές, εξουσιαστικές και σεξιστικές συμπεριφορές εντός και εκτός γηπέδου θα απομονώνονται». Αποκτά λοιπόν τη δική του ξεχωριστή σημασία το γεγονός λοιπόν ότι ένας τέτοιος σύλλογος σήκωσε το συγκεκριμένο πανό, το οποίο εύχεται κουράγιο στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς αλλά και δηλώνει «Ειρήνη στους λαούς, φυλακή στους εθνικισμούς».