XanTheater

  • Μετά την τρίμηνη -και βάλε- εξαφάνιση (τα μπάνια του λαού γαρ), επέστρεψαν έμπλεοι... αγωνιστικότητας και με παντελώς αταίριαστα με το κλίμα της ήττας παχιά λόγια
  • Διαχειριστής του Ε.Σ.Π.Α. λίγο πριν από δημοτικές και περιφερειακές εκλογές! Δεν θα πλήξουμε...
  • Νύχτα "κατέβηκε" και εξαφανίστηκε η "είδηση" για τους... τζιχαντιστές στη Γλαύκη
  • Όχι μόνο κλείνουν λες κι είναι... "εδώδιμα-αποικιακά", αδιαφορώντας για το "λειτούργημα", τις "επάλξεις" και τα άλλα στομφώδη, αλλά μερικοί ούτε καν το αναγγέλλουν!
  • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
  • Μπορούν να εξηγήσουν στον κόσμο όλοι οι φορείς (του "κόμματος της εργατιάς" μη εξαιρουμένου) και όλα τα Μ.Μ.Ε. της Ξάνθης, γιατί αυθαίρετα αναφέρουν πάντα και μόνο ως "εργατικό" το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης; Ακόμη και η επιγραφή στην είσοδό του, το φωνάζει!
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

Ένα γεγονός με ιδιαίτερη σημασία ήρθε να προστεθεί στις αντιδράσεις για το ζήτημα των συλληφθέντων στρατιωτικών στον Έβρο, καθώς προέρχεται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο: Οι ποδοσφαιριστές της Δόξας Ορεστιάδας εμφανίστηκαν με ένα μεγάλο πανό (φωτο) πριν από αγώνα της Ε.Π.Σ. Έβρου.

Αντιγράφουμε από το thrakisport.gr:

Μπορεί η "Φουρτούνα" Αλεξανδρούπολης να θεωρείται ο πρώτος αυτοοργανωμένος σύλλογος που ιδρύθηκε στη Θράκη, ωστόσο η Δόξα Ορεστιάδας είναι αλήθεια ότι προϋπήρχε και τα τελευταία χρόνια έχει ξεκάθαρη ταυτότητα ενάντια στο ποδόσφαιρο που θυσιάζεται στον βωμό του κέρδους και υπέρ των κινημάτων. «Πράγματα που μας γέμιζαν στα παιδικά μας χρόνια, τώρα τείνουν να μας προκαλούν αηδία. Εταιρίες, μίζες, ντόπες, στημένα, κλίκες, “ισχυροί” άνδρες, μπράβοι, ρουφιάνοι, σεκιουριτάδες, πελατειακές σχέσεις, πανάκριβα εισιτήρια, οπαδοί δίχως ίχνος συνείδησης, μαχαιρώματα, νεκροί. Ουδεμία σχέση έχουν τα παραπάνω με το ποδόσφαιρο που παίζαμε και θέλουμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε», αναφέρει στην ταυτότητά του ο σύλλογος.

Όπως έχει αναφερθεί και σε σχετικό άρθρο που έχει φιλοξενηθεί στο indymedia, την κατεξοχήν ιστοσελίδα που εκφράζει τον αναρχικό χώρο, «η ομάδα θα λειτουργεί και θα παίρνει τις αποφάσεις της, με τη συμμετοχή των παικτών και όσων θέλουν να βοηθήσουν το εγχείρημα», ενώ «διοικητικό συμβούλιο υπάρχει μόνο για το τυπικό του θέματος καθώς αποφασίζουμε ισότιμα και χωρίς ιεραρχίες».

Παράλληλα, η Δόξα Ορεστιάδας έχει εξαρχής δηλώσει ότι «φασιστικές, ρατσιστικές, εξουσιαστικές και σεξιστικές συμπεριφορές εντός και εκτός γηπέδου θα απομονώνονται». Αποκτά λοιπόν τη δική του ξεχωριστή σημασία το γεγονός λοιπόν ότι ένας τέτοιος σύλλογος σήκωσε το συγκεκριμένο πανό, το οποίο εύχεται κουράγιο στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς αλλά και δηλώνει «Ειρήνη στους λαούς, φυλακή στους εθνικισμούς».

 

Medi help