XanTheater

  • Για μεγάλο διάστημα δεν αναρτούσαν στη σελίδα του δήμου Τοπείρου. Από τις 9 Μαρτίου και μετά αναρτούν όπως να 'ναι!
  • Κανένα σχόλιο από τους εντεύθεν ομνύοντες στον "πρόεδρο"; Δεν συνέβη απολύτως τίποτε με τον Σαββίδη;
  • Καφρίλα: "Άγνωστοι" ξήλωσαν δέντρα που φύτεψε ο δήμος Ξάνθης στην Τσιμισκή!
  • ...κι όποιος γουστάρει, εισβάλει σε όποιες σελίδες του facebook (άλλων) βρει μπροστά του και διαφημίζει την πραμάτεια του. Σχετική ή άσχετη, ενδιαφέρουσα ή παγερά αδιάφορη, ορθογραφικά σωστή ή για γέλια
  • Ξανθιώτης δεν ανάρτησε καμία φωτογραφία και καμία αναφορά στο facebook για το χιόνι! Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία
  • Να και η εξήγηση που απέφυγε να δώσει ο δήμαρχος Μύκης
  • Οι δημότες Ξάνθης έχουν πλέον έξι χώρους για να ξεδίνουν από αυτά που δεν έχουν...
  • Αυτό το κατάπιαν αμάσητο στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης. Ήρθε όμως και νέο...

Myblogs.gr

Ένα γεγονός με ιδιαίτερη σημασία ήρθε να προστεθεί στις αντιδράσεις για το ζήτημα των συλληφθέντων στρατιωτικών στον Έβρο, καθώς προέρχεται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο: Οι ποδοσφαιριστές της Δόξας Ορεστιάδας εμφανίστηκαν με ένα μεγάλο πανό (φωτο) πριν από αγώνα της Ε.Π.Σ. Έβρου.

Αντιγράφουμε από το thrakisport.gr:

Μπορεί η "Φουρτούνα" Αλεξανδρούπολης να θεωρείται ο πρώτος αυτοοργανωμένος σύλλογος που ιδρύθηκε στη Θράκη, ωστόσο η Δόξα Ορεστιάδας είναι αλήθεια ότι προϋπήρχε και τα τελευταία χρόνια έχει ξεκάθαρη ταυτότητα ενάντια στο ποδόσφαιρο που θυσιάζεται στον βωμό του κέρδους και υπέρ των κινημάτων. «Πράγματα που μας γέμιζαν στα παιδικά μας χρόνια, τώρα τείνουν να μας προκαλούν αηδία. Εταιρίες, μίζες, ντόπες, στημένα, κλίκες, “ισχυροί” άνδρες, μπράβοι, ρουφιάνοι, σεκιουριτάδες, πελατειακές σχέσεις, πανάκριβα εισιτήρια, οπαδοί δίχως ίχνος συνείδησης, μαχαιρώματα, νεκροί. Ουδεμία σχέση έχουν τα παραπάνω με το ποδόσφαιρο που παίζαμε και θέλουμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε», αναφέρει στην ταυτότητά του ο σύλλογος.

Όπως έχει αναφερθεί και σε σχετικό άρθρο που έχει φιλοξενηθεί στο indymedia, την κατεξοχήν ιστοσελίδα που εκφράζει τον αναρχικό χώρο, «η ομάδα θα λειτουργεί και θα παίρνει τις αποφάσεις της, με τη συμμετοχή των παικτών και όσων θέλουν να βοηθήσουν το εγχείρημα», ενώ «διοικητικό συμβούλιο υπάρχει μόνο για το τυπικό του θέματος καθώς αποφασίζουμε ισότιμα και χωρίς ιεραρχίες».

Παράλληλα, η Δόξα Ορεστιάδας έχει εξαρχής δηλώσει ότι «φασιστικές, ρατσιστικές, εξουσιαστικές και σεξιστικές συμπεριφορές εντός και εκτός γηπέδου θα απομονώνονται». Αποκτά λοιπόν τη δική του ξεχωριστή σημασία το γεγονός λοιπόν ότι ένας τέτοιος σύλλογος σήκωσε το συγκεκριμένο πανό, το οποίο εύχεται κουράγιο στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς αλλά και δηλώνει «Ειρήνη στους λαούς, φυλακή στους εθνικισμούς».