INDEXANTHI.GR
Κόσμος

Ντροπή σου “Greenpeace”!

Ξεκίνησα και οδήγησα τις πρώτες εκστρατείες της “Greenpeace” κατά του κυνηγιού της φώκιας από το 1975 έως το 1977. Δεν ήθελα πραγματικά ποτέ ούτε πίστευα ποτέ ότι θα δω την ημέρα πού η “Greenpeace” θα ξεπουληθεί στον βιομηχανικό κλάδο κυνηγιού της φώκιας.

Ο Jon Burgwald μιλώντας για λογαριασμό τής “Greenpeace” ανακοίνωσε ότι η οργάνωση υποστηρίζει ότι ή γούνα της φώκιας είναι «βιώσιμη»! Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Οι φώκιες απειλούνται από την ταχεία μείωση των πληθυσμών των ψαριών και τη ρύπανση. Οι ωκεανοί μας πεθαίνουν και η “Greenpeace” φαίνεται να υιοθετεί την απόλυτη άρνηση αυτής της πραγματικότητας. Χρειαζόμαστε ριζοσπαστικές σφραγίδες άμυνας για να βοηθήσουν στη διατήρηση ενός υγιούς θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Η “Greenpeace” φαίνεται τώρα να αφήνεται στα χέρια του κλάδου της γούνας και στο καναδικό ενδιαφέρον για το μάρκετινγκ της γούνας φώκιας στην Κίνα. Η οργάνωση δίνει τώρα την άνεση στους χασάπηδες της φώκιας, με την υποστήριξη σε μια από τις πιο άγριες και αιματηρές μαζικές σφαγές της άγριας ζωής στον πλανήτη.

Ως συν-ιδρυτής της “Greenpeace” αισθάνομαι άρρωστος και προδομένος από αυτή τη νέα πολιτική κωλοτούμπας από την οργάνωση.

Πώς μπορεί κάποιος να παρηγορήσει την αξιοπρέπειά του και να συνεχίσει να υποστηρίζει την “Greenpeace” μετά από αυτό; Τι στο διάολο είναι αυτοί και τι σκατά σκέφτονται;

Η “Greenpeace” δεν αντιτίθεται στη σφαγή των φαλαινών-πιλότων στις νήσους Φερόες ή τη βάναυση σφαγή των δελφινιών στο Taiji τής Ιαπωνίας και τώρα αυτό!… Εδώ και κάμποσο καιρό η οργάνωση υποστηρίζει τις παράνομες επιχειρήσεις φαλαινοθηρίας της Ιαπωνίας ενώ εξακολουθεί να αντλεί κεφάλαια για τις εκστρατείες που στην πραγματικότητα ποτέ δεν κάνει! Η τελευταία φορά που ένα πλοίο της “Greenpeace” έπλευσε προς τον Νότιο Ωκεανό για να υπερασπιστεί τις φάλαινες ήταν το 2007, όμως τα χρήματα για τα έξοδα τής αποστολής μαζεύτηκαν από e-mail και από δωρεές έξω από οποιαδήποτε συμφέροντα, για να σώσουμε τις φάλαινες.

Έχω προσπαθήσει να κρατήσω το στόμα μου κλειστό κατά τα τελευταία χρόνια σε σχέση με την “Greenpeace”, αλλά αυτό, αυτό είναι μια παραπλάνηση και προδοσία από αυτό που δημιουργήσαμε στη δεκαετία του εβδομήντα. Έχουν απλά φτύσει το πρόσωπο των ιδρυτών τους, όπως εγώ, τού David Garrick και του Ρόμπερτ Χάντερ με τη συγκλονιστική αποκάλυψη ότι το Ίδρυμα της “Greenpeace” είναι μια οργάνωση για την προστασία της βιομηχανίας της γούνας.

Εμείς διακινδυνεύσαμε τις ζωές μας για να σώσουμε τις φώκιες από τα κυνηγετικά κλαμπ. Εγώ προσωπικά ξυλοκοπήθηκα από τους κυνηγούς και φυλακίστηκα για την παρέμβασή μου κατά τη σφαγή φώκιας. Με έσυραν μέσα από παγωμένα νερά και σε ένα ποτισμένο στο αίμα κατάστρωμα, ανάμεσα από ολόκληρη τη συμμορία οπλισμένων κυνηγών, τότε το 1977 με κλώτσησαν και με χτύπησαν, έφτυσαν πάνω μου και βούτηξαν το πρόσωπό μου στο αίμα. Τότε η “Greenpeace” άδραξε την ευκαιρία και αξιοποίησε εκείνες τις εικόνες για να αντλήσει κεφάλαια και τι κάνει τώρα; Απορρίπτει και ξεχνά τη θυσία και τη σκληρή δουλειά και όλους τους κινδύνους που αναλάμβαναν οι “Greenpeacers” τότε, και χωρίς ακόμη την ευγένεια να απολογηθούν σ’ εμάς πού αγωνιστήκαμε πραγματικά ενάντια στην παγκόσμια βιομηχανία γούνας της φώκιας.

Και τώρα η “Greenpeace” αναφέρεται στη γούνα φώκιας ως φιλική προς το περιβάλλον. Τι θα ακολουθήσει, η έγκριση για την Monsanto;

Αυτοί οι άνθρωποι που ονομάζουν τους εαυτούς “Greenpeace” σήμερα, δεν κινδύνεψαν ποτέ για τις φώκιες, ποτέ δεν συνελήφθησαν, δεν έχουν καν πάει στα κομμάτια πάγου για να δουν τη βιαιότητα με τα δικά τους μάτια. Αυτό με κάνει τόσο λυπημένο και εξαιρετικά θυμωμένο, προδομένο και απογοητευμένο πέρα από κάθε μέτρο.

Ντροπή σας “Greenpeace”, αυτό είναι ασυγχώρητο και μια κραυγαλέα αποκάλυψη του πόσο μακριά έχει παρασυρθεί η οργάνωση από τις ρίζες της.

καπετάνιος Paul Watson

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Με καταιγισμό χημικών και αθρόες συλλήψεις απαντά το γαλλικό κράτος στους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές

Super User

Η Ουγγαρία και πάλι στην… πρωτοπορία

Super User

Ευπρόσδεκτοι οι πρόσφυγες αλλά όχι παντού

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies