INDEXANTHI.GR
Κοινωνία

Γυναίκες δήμαρχοι

Παραθέτουμε τα περί τις μόλις δεκαεννιά γυναίκες δημάρχους που ανέδειξαν οι πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, με τη σημείωση ότι  μόνο σε δεκαπέντε εκ των 331 δήμων είχαν εκλεγεί γυναίκες στο αξίωμα της δημάρχου στις εκλογές του 2014.

Δήμος Κασσάνδρας

Τα καθήκοντα της δημάρχου αναλαμβάνει η Αναστασία Χαλκιά Δημητροπούλου. Γεννημένη στην Κασσάνδρεια, αποφοίτησε από τη Σχολή Λογιστικής Ι.Ε.Σ.Ε. και συνέχισε τις σπουδές της στον τομέα του Προγραμματισμού και Χειρισμού Η/Υ στο Ελληνικό Κέντρο Παραγωγικότητας. Έχει λογιστικό γραφείο στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής από το 1989 και διατελεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου του δήμου Κασσάνδρας ως Οικονομική Επόπτρια του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής. Παράλληλα, είναι μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη Βάση Ετοιμότητας Κασσάνδρας και του Συλλόγου Φίλων Εθελοντών Μονάδων Υγείας Κασσάνδρας.

Δήμος Σκύδρας

Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών ανέδειξαν για δεύτερη φορά δήμαρχο τη δικηγόρο Κατερίνα Ιγνατιάδου με ποσοστό 58,99%.

Δήμος Νικολάου Σκουφά

Η Ροζίνα Βαβέτση είναι η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει το δημαρχιακό αξίωμα στον δήμο Νικολάου Σκουφά. Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως αντιδημάρχου τα προηγούμενα εννέα χρόνια, εστίασε στην ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς του δήμου που αποτελεί τον τόπο καταγωγής του ιδρυτή της Φιλικής Εταιρείας Νικολάου Σκουφά.

Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας

Δήμαρχος αναδείχθηκε με ποσοστό 65,30% η δικηγόρος Μερόπη Υδραίου. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον τομέα του Διεθνούς Δικαίου Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Manchester. Σε ηλικία τριάντα ετών έγινε Νομαρχιακή Σύμβουλος, ενώ έχει διατελέσει και αντινομάρχης Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος.

Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας

Δήμαρχος εξελέγη η οικονομολόγο Αθανασία Στιβακτή με ποσοστό 54,16%. Είναι απόφοιτος της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον τομέα Φορολογίας και Ελεγκτικής. Έχει εργαστεί ως οικονομολόγος στον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, έχει διατελέσει ειδική σύμβουλος στον δήμο Αμφίκλειας, ενώ έχει εργαστεί και στο υπουργείο Υγείας (στη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας).

Δήμος Ορχομενού

Η οδοντίατρος Παρασκευή Καράλη έγινε η πρώτη γυναίκα που εξελέγη επικεφαλής του δήμου. Έχει εκλεγεί δύο φορές δημοτική σύμβουλος, ενώ έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Πολιτισμού και υπεύθυνη για την αναγέννηση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ορχομενού.

Δήμος Στυλίδας

Το αξίωμα της δημάρχου καταλαμβάνει με ποσοστό 53,45% η Βιργινία Στεργίου. Είναι διδάκτωρ του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών στον τομέα της Διδακτικής, Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Μαθηματικών και υπήρξε διοικητικό στέλεχος του υπουργείου Παιδείας. Επιπλέον, έχει διατελέσει σύμβουλος εκπαίδευσης στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον Διεθνή Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και τις Επιστήμες.

Δήμος Χαλκιδέων

Δήμαρχος με ποσοστό 62,84% αναδείχθηκε η δικηγόρος Ελένη Βάκα. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, ενώ από το 2011 είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκιδέων. Επιπλέον, έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης, ορόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χαλκίδας και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χαλκίδας.

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Επανεκλέγεται για τρίτη φορά η Μαρία Ανδρούτσου. Είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και master του τμήματος Εφαρμοσμένης Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2002 εξελέγη για πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος, ενώ έχει διατελέσει γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου, μέλος της δημαρχιακής επιτροπής και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Δήμος Νέας Ιωνίας Αττικής

Τα αποτελέσματα ανέδειξαν δήμαρχο τη Δέσποινα Θωμαΐδου. Είναι απόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στον τομέα της Εδαφομηχανικής και Θεμελιώσεων και στον Νέο Αντισεισμικό Κανονισμό. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του ΚεΒρεΝαΝΙ, αντιπρόεδρος της ΔεΠεΑ, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, αντιδήμαρχος Γεωτεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου και δημοτική σύμβουλος στον δήμο Νέας Ιωνίας.

Δήμος Πεντέλης

Δήμαρχος αναδείχθηκε η Δήμητρα Κεχαγιά με ποσοστό 55,02%. Είναι απόφοιτη του τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Εθνικής Δημόσιας Σχολής Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος και αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Μελισσίων, ενώ μέχρι τις εκλογές ήταν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης.

Δήμος Ελαφονήσου

Δήμαρχος αναδείχθηκε η Ευσταθία Λιάρου με ποσοστό 64,30%. Είχε αναλάβει καθήκοντα δημάρχου το προηγούμενο έτος και επανεξελέγη από την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Δήμος Οιχαλίας

Η επιχειρηματίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου εξελέγη δήμαρχος με ποσοστό 57,08%, ούσα η μόνη γυναίκα δήμαρχος στη Μεσσηνία και σημειώνοντας σημαντικό προβάδισμα σε ψήφους από την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 26 Μαΐου.

Δήμος Αγίου Ευστρατίου

Το σύνολο των ψήφων των κατοίκων του δήμου Αγίου Ευστρατίου συγκέντρωσε η Μαρία Κακαλή, η οποία κατείχε το αξίωμα της δημάρχου από τις εκλογές του 2014. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Ευστρατίου.

Δήμος Κέας

Δήμαρχος αναδείχθηκε η επιχειρηματίας Ειρήνη Βελισσαροπούλου με ποσοστό 51,74%, που διατέλεσε την προηγούμενη τετραετία αντιδήμαρχος στο πλευρό του πρώην δημάρχου του νησιού Νίκου Δεμέναγα.

Δήμος Σίφνου

Με ποσοστό 88,50% εκλέχθηκε η Μαρία Ναδάλη. Είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διατέλεσε γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών του δήμου Σίφνου.

Δήμος Τήλου

Για δεύτερη φορά αναδείχθηκε δήμαρχος η Μαρία Καμμά-Αλιφέρη, με ποσοστό 55,09%. Είναι κάτοχος πτυχίου της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ε.Α.Π., ενώ έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος και προϊσταμένη του ταμείου του Δήμου Τήλου και από το 1993 εργάζεται στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Δήμος Φολεγάνδρου

Δήμαρχος εξελέγη η επιχειρηματίας Ευθαλία Παπαδοπούλου με ποσοστό 69,39%. Διετέλεσε αντιδήμαρχος του νησιού στο πλευρό του τέως δημάρχου Λευτέρη Βένιου.

Δήμος Γαύδου

Δήμαρχος αναδείχθηκε η δασολόγος Μανωλία Στεφανάκη, η οποία επικράτησε της μέχρι τις εκλογές δημάρχου Ευαγγελίας Καλινίκου με ποσοστό 50,29%.

(πληροφορίες από “Παράλλαξη”)

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Για την άρνηση πληρωμής με POS

Super User

Σημείωση – υπενθύμιση…

Super User

Δελτίο εργατικής αντιπληροφόρησης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies