INDEXANTHI.GR
Διάφορα

“Ανακοίνωση για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία”

Ο Σύλλογος Γυναικών Ξάνθης καταδικάζει την επέμβαση των Η.Π.Α., της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας στη Συρία. Εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον χιλιοβασανισμένο λαό και τις γυναίκες της Συρίας που αντιμετωπίζουν τη βαρβαρότητα του πολέμου εδώ και επτά χρόνια και σήμερα βιώνουν την κλιμάκωση της ΝΑΤΟϊκής επιθετικότητας.

Οι πύραυλοι που βομβαρδίζουν από τα ξημερώματα του Σαββάτου τη Συρία, δεν αποτελούν “αντίποινα” για την υποτιθέμενη χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση της χώρας ούτε στοχεύουν στην προστασία του συριακού λαού από αυτά, όπως με θράσος ισχυρίζονται οι πρωταγωνιστές της επέμβασης. Η κλιμάκωση των ανταγωνισμών για το μοίρασμα της πίτας των πηγών και δρόμων ενέργειας, των σφαιρών επιρροής είναι το “φυτίλι” της συντονισμένης στρατιωτικής δράσης που καίει στη γειτονιά μας. Γίνεται με τη στήριξη και την ανοχή των υπόλοιπων κρατών της Ε.Ε. και της πολεμικής μηχανής του Ν.Α.Τ.Ο.

Καλούμε τις γυναίκες να ξεσηκωθούμε! Να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στους επικίνδυνους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές επεμβάσεις στις οποίες συμμετέχει και η Ελλάδα. Με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων, το Ν.Α.Τ.Ο. έχει απλώσει τα πλοκάμια του με τις βάσεις του θανάτου στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, στην Ανδραβίδα, στο Άκτιο, στη Λάρισα, στη Σύρο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των φονιάδων των λαών. Οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς όταν η περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι. Η συμμετοχή μας στο Ν.Α.Τ.Ο. και την Ε.Ε. δεν είναι παράγοντας ασφάλειας και σταθερότητας για το λαό, αλλά παράγοντας εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για αλλαγή συνόρων, που είναι βαμμένοι με το αίμα των λαών, με τη φτώχεια, την εξαθλίωση, το ξεριζωμό και την προσφυγιά. Υψώνουμε τώρα τη φωνή μας απαιτώντας:

  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ΑμερικανοΝατοϊκές βάσεις, που αποτελούν ορμητήριο για τα βρώμικα σχέδια εναντίον των λαών της περιοχής μας
  • Έξω το Ν.Α.Τ.Ο. από το Αιγαίο
  • Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες φαντάροι από αποστολές εκτός συνόρων
  • Αποδέσμευση της Ελλάδας από το Ν.Α.Τ.Ο. και την Ε.Ε. που σπέρνουν πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά.

Αγαπητές μητέρες,

Καταλαβαίνουμε την αγωνία σας για το μέλλον των παιδιών σας. Σας καλούμε να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες των γειτονικών λαών, στις χιλιάδες πρόσφυγες και τα παιδιά τους, θύματα των πολεμικών επεμβάσεων και συγκρούσεων του Ν.Α.Τ.Ο. και της Ε.Ε. Να δυναμώσουμε την κοινή μας αγωνιστική δράση ενάντια στην εκμεταλλευτική κοινωνία που μας καταδικάζει να χύνουμε το αίμα μας και το αίμα των παιδιών μας για τα συμφέροντα τους ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, που τα υπηρετούν το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών οργανισμών όπως το Ν.Α.Τ.Ο.

 

Σχετικά άρθρα

Η ατζέντα της ημέρας

Super User

Πρόγραμμα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων σε ορεινούς οικισμούς της Θράκης

Super User

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ε.Κ.Ξ.

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies