XanTheater

  • "Φίδι στα καμαρίνια του ανοιχτού δημοτικού θεάτρου Ξάνθης" λέει είδηση της 1ης Αυγούστου. Πού είναι το περίεργο;
  • Το... καλοκαιράκι φέρνει συνεχείς αναβολές συνεδριάσεων δημοτικών οργάνων σε δήμους της Π.Ε. Ξάνθης
  • Η ρήση "δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται" βρήκε εφαρμογή (και) στον ΣυΡιζΑ Ξάνθης
  • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

Τα στοιχεία του πίνακα δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση. Προέρχονται από την “Έκθεση Ουίκερσαμ” και δημοσιεύονται στο έργο του Thorsten Sellin “Culture Conflict and Delinquency” (New York, Social Science Research Council, 1938). Πρόκειται για ένα κλασικό έργο της παγκόσμιας εγκληματολογικής βιβλιογραφίας, γραμμένο από έναν διαπρεπή επιστήμονα.

Με τη γνώση που έχω επί του θέματος και με την ιδιότητα μου ως officer του A.H.E.P.A. εδώ στις Η.Π.Α., σας παραθέτω τα παρακάτω επίσημα στοιχεία της πολιτείας της Νέας Υόρκης (μεταφρασμένα από σχετικό άρθρο της "Ελευθεροτυπίας" πριν από είκοσι χρόνια).

Το A.H.E.P.A. -όπως έγραψα και σε προηγούμενο post- είναι ένας ελληνοαμερικάνικος φιλανθρωπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 1922 για να προστατέψει τους έλληνες μετανάστες από ρατσιστικές επιθέσεις της Ku Klux Klan. Ανάμεσα στις μεγάλες δωρεές που έχει κάνει προς την Ελλάδα είναι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και εφτά κλινικές.

Αυτά που δημοσιεύω, δεν τα δημοσιεύω λόγω κάποιου μένους εναντίον των συμπατριωτών μου, τα δημοσιεύω μπας και ξεκολλήσουν τα μυαλά κάποιων που θεωρούν ότι έχουν αρχαιοελληνικά D.N.A. και είναι καλύτεροι όλων, πως όλα τα έκαναν ηρωικά, υποδειγματικά και ηθικά, πως όπου πήγαν έφεραν πολιτισμό και ήταν παντού τύπος και υπογραμμός. Ας μιλήσουμε λίγο για τους κακούς λαθρομετανάστες που δεν έχουν καμία σχέση με μας τους έλληνες που έχουμε μεταναστεύσει και πάντα είμαστε καλοί, τίμιοι, ηθικοί, δεν πειράζαμε κανέναν, ήμασταν δουλευταράδες, και πως οι Έλληνες αφομοιώθηκαν αμέσως στις χώρες που πήγαν. Σύμμαχος του ρατσισμού δεν είναι μόνο το ψέμα. Είναι και η αδυναμία διατύπωσης κάποιου –οποιουδήποτε– επιχειρήματος που να στηρίζεται στην κοινωνική πραγματικότητα και όχι στις κρατούσες ιδεοληψίες και τις φυλετικές προκαταλήψεις.

Ο πίνακας περιλαμβάνει τον αριθμό των ατόμων που κατηγορήθηκαν ανά 100.000 άτομα της ίδιας ομάδας πληθυσμού άνω των δεκαοκτώ ετών, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης κατά το έτος 1929. Τα αποτελέσματα του πίνακα αυτού είναι συνταρακτικά: ανάμεσα σε όλους τους Ευρωπαίους μετανάστες, οι Έλληνες κατέχουν τα σκήπτρα της εγκληματικότητας και μάλιστα με μεγάλη διαφορά! Στο σύνολο των αδικημάτων οι Έλληνες προηγούνται σαφώς, με 779,5 έναντι μόλις 344 των Ιταλών και 189 των Ρώσων. Ειδικά στις ανθρωποκτονίες, οι Έλληνες είναι πραγματικοί πρωταθλητές. Έχουν υπερδεκαπλάσιες επιδόσεις από τους δεύτερους Ιταλούς. Σαφή υπεροχή επιδεικνύουν οι Έλληνες και στους βιασμούς, τις επιθέσεις, τις κλοπές και τις ληστείες. Στα ναρκωτικά οι Έλληνες μετανάστες έχουν περίπου το μονοπώλιο. Στο μόνο αδίκημα που υστερούσαν κάπως οι συμπατριώτες μας στη Νέα Υόρκη του 1929, ήταν η οπλοκατοχή. Εκεί προηγούνται σαφώς οι Ιταλοί με 63,3 έναντι 28,2 των Ελλήνων.

Anwar Jitou

πηγή

 

Καλαϊδόπουλος