Όποιος έκανε τη διαδρομή Ξάνθη-Αλεξανδρούπολη στην Εγνατία, γνωρίζει όσα ακολουθούν. Όποιος την έκανε –όπως εμείς- με μοτοσικλέτα, γνωρίζει πως είναι θαύμα που έφτασε στον προορισμό του, χωρίς υπερβολή! Παραθέτουμε επιστολή που στάλθηκε στην εφημερίδα "Χρόνος" της Ροδόπης, προσυπογράφοντας κάθε λέξη:

Χρόνια πολλά καλή χρονιά. Για να είναι καλή η χρονιά χωρίς ατυχήματα, θα πρέπει οι υπεύθυνοι για την Εγνατία οδό να φτιάξουν επιτέλους τον "χωματόδρομό" τους.

Θα ήθελα να εκφράσω τα παράπονά μου για το κομμάτι του δρόμου από Αλεξανδρούπολη για Κομοτηνή πριν και μετά τα διόδια, αλλά και αυτό το κομμάτι του Ιάσμου που πριν λίγες μέρες χάθηκαν ζωές. Λόγω της δουλειάς μου κάνω συχνά αυτό το ταξίδι και τρέμω πραγματικά όταν φτάνω στον "χωματόδρομο", γιατί πραγματικά όταν φτάνουν τα αυτοκίνητα σε αυτό το σημείο βγάζουν σκόνη από το οδόστρωμα και τα λάστιχα ακούγονται σαν ερπύστριες από άρμα. Θα ήθελα σας παρακαλώ να βγάλετε ξανά αυτό το θέμα στην εφημερίδα σας, γιατί δυστυχώς άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

Υ.Γ.: Η ειρωνεία είναι ότι περνάω από εκεί και στα χίλια μέτρα πληρώνω για αυτό το αίσχος που με κάνει να τρέμω.

 

Καλαϊδόπουλος
zolotas