Αρθρογραφία

Το 2002, η Ολομέλεια του ΣτΕ με πολύ μεγάλη πλειοψηφία ακύρωσε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της μεταλλουργίας χρυσού Ολυμπιάδας, που προγραμμάτιζε τότε η εταιρεία T.V.X.

Περισσότερα...

Σαν σήμερα (19 Ιανουαρίου) του 1947 το επιβατικό ατμόπλοιο «Χειμάρα» εκτελώντας το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Πειραιάς, προσκρούει στις βραχονησίδες «Βερδούγια» στον νότιο Ευβοϊκό και βυθίζεται παίρνοντας μαζί του στον υγρό τάφο 383 επιβάτες και πλήρωμα. Ανάμεσά τους και 29 από τους 39 εξόριστους κομμουνιστές που ταξίδευαν σιδηροδέσμιοι, την ώρα που οι ανθρωποφύλακες εγκατέλειπαν πρώτοι το καράβι!

Περισσότερα...

Διπλή επέτειος η 18η Ιανουαρίου για τον κορυφαίο δημιουργό του λαϊκού μας τραγουδιού, όπως μπορεί να δει κανείς και στο επετειολόγιο του indexanthi.gr. Γεννημένος στα Τρίκαλα τις 18 Ιανουαρίου 1915, πέθανε στις 18 Ιανουαρίου 1984, έχοντας αφήσει ένα έργο που καθόρισε την εξέλιξη του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, έχοντας συμβάλλει όσο κανένας άλλος στην αποδοχή του από ευρύτατα λαϊκά κοινωνικά στρώματα.

Περισσότερα...

Ελπίζω σε μια μεγάλη, ωραία εξέγερση, η οποία δυστυχώς δεν θα είναι ούτε αναίμακτη ούτε πολιτισμένη. Θα είναι άγρια.

Γιατί ελπίζω; Γιατί αυτός ο θάνατος που ζούμε κάθε μέρα, αυτή η αφαίμαξη όλης της ψυχικής υγείας και της πνευματικότητας, είναι χειρότερη. Οι τηλεοράσεις πρέπει να κλείσουν στα σπίτια των ανθρώπων, γιατί είναι μεγάλη καταστροφή, πρέπει να τελειώνουμε μαζί τους καθώς μας υπαγορεύουν πώς να σκεφτόμαστε.

Τάνια Τσανακλίδου

 

Καλαϊδόπουλος
zolotas