Επιλεγμένα Αρθρα

Οι "Θρακικές Λαογραφικές Εορτές" (Θ.Λ.Ε.) δεν έχουν τόσα πολλά πράγματα ούτε από Θράκη ούτε από λαογραφία, ώστε να αποκαλούνται έτσι. Είναι απλά μια περίοδος φτηνού (με διττή έννοια) ξενόφερτου "ξεφαντώματος" και ακριβού (ως προς τις υπερτιμήσεις, όχι παντού φυσικά) ξεσαλώματος.

Ναι, είναι "εορτές" αφού τυγχάνουν ευρείας αποδοχής. Κι από τις τρεις λέξεις του τίτλου τους μόνο η τελευταία μπορεί να σταθεί, με ή χωρίς περαιτέρω συζήτηση…

 

Για ακόμα μια χρονιά καταγράφονται εντυπωσιακοί αριθμοί πουλιών κατά τις μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις υδρόβιων πουλιών 2020 στο Εθνικό Πάρκο Α.Μ.-Θ. που έγιναν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας - Ισμαρίδας και Θάσου και τους εθελοντές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Περισσότερα...

Το ότι φτάνουμε στον Φεβρουάριο και δεν έχουν ξεκινήσει τα γεύματα στα σχολεία της Ξάνθης, αποτελεί από μόνο του όνειδος για την κυβέρνηση και την… κατά τα λοιπά λαλίστατη υπουργό Παιδείας. Παραθέτουμε σχετική ερώτηση των βουλευτών του Κ.Κ.Ε. Γιάννη Δελή και Λεωνίδα Στολτίδη προς τους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

Περισσότερα...

Την Αγγελική Πεχλιβάνη και το βιβλίο της "Πεζή οχούμενη" παρουσιάζουν το βράδυ (20.00) της Παρασκευής 24 Ιανουαρίου το βιβλιοπωλείο "Δύο" και οι εκδόσεις "Κίχλη".

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η ποιήτρια Γλυκερία Μπασδέκη και ο συγγραφέας Κώστας Καβανόζης. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συγγραφέα.

Περισσότερα...

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου τα διοικητικά συμβούλια των Συλλόγων Δήμων Α.Μ.-Θ., με τη στήριξη του προέδρου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Νίκου Τράκα, συγκεντρωθήκαμε στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας ΔιΑΑΜαΘ Α.Α.Ε., με στόχο να διαμαρτυρηθούμε στο διοικητικό συμβούλιο για τον διεθνή διαγωνισμό που εκδόθηκε στις 6 Ιανουαρίου και παραχωρεί τη μεταφόρτωση-μεταφορά απορριμμάτων σε εργολάβο με πολύ υψηλό κόστος.

Περισσότερα...

Καλαϊδόπουλος
zolotas