XanTheater

  • Την ημέρα και ώρα των συγκεντρώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου θεώρησε καταλληλότερη για να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης!... Τελικά τα "μάζεψε" ή το "μάζεψαν" κάποιοι
  • Κουράγιο παιδιά
  • ...ναι, αλλά φτιάχνουν δρόμους!
  • Για την τρομερή ποιότητα της ασφάλτου που στρώθηκε στην 28ης Οκτωβρίου, θα τα πούμε μετά τα πρωτοβρόχια...
  • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Προχθές το βράδυ, σε ένα δημοτικό συμβούλιο που ολοκληρώθηκε στις τρεις τα ξημερώματα, η Ξάνθη έζησε μια από τις πιο σκοτεινές νύχτες της ιστορίας της.

Σε μια συνεδρίαση που εκτός των άλλων είχε ως θέμα τη στελέχωση των νομικών προσώπων του δήμου μας, των οργάνων δηλαδή εκείνων που θα λειτουργήσουν τον δήμο για την επόμενη διετία, ο σημερινός δήμαρχος και οι συνεργάτες του, επέδειξαν μία άνευ προηγουμένου αδιαλλαξία, αλαζονεία και επίδειξη δύναμης σε όλους του υπόλοιπους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Ξεχνώντας πολύ γρήγορα όλες τις υποκριτικές -απ' ό,τι φάνηκε- διακηρύξεις του ο κ. Τσέπελης περί συναίνεσης, διαλόγου και συνεργασίας, προχώρησε με την παράταξή του σε διαδικασίες στελέχωσης των νομικών προσώπων, με τέτοιο τρόπο που θα τις ζήλευε ακόμη και ένα αυταρχικό καθεστώς, δείχνοντας έτσι με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πώς θεωρεί σήμερα τον εαυτό του: όχι μόνο δήμαρχο Ξάνθης, αλλά κατακτητή και ιδιοκτήτη ολόκληρης της πόλης.

Με πραξικοπηματικού τύπου πολιτικές διεργασίες και αυθαίρετες νομικές ερμηνείες, καταργώντας κάθε έννοια λειτουργίας συλλογικού οργάνου διοίκησης, αγνόησε το 75% των πολιτών που ψήφισαν τις άλλες δημοτικές παρατάξεις και τους περίπου τριάντα δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, ενώ ο ίδιος διαθέτει μόνο δέκα. Παρασυρόμενος βέβαια και καθοδηγούμενος από όλους εκείνους τους συνεργάτες του που στο πολιτικό τους DNA έχουν μόνο ένα βασικό συστατικό: την αγάπη τους για την καρέκλα και την εξουσία.

Μαζί με τον κ. δήμαρχο, εκτελεστικά πολιτικά όργανα αυτών των απαράδεκτων μεθοδεύσεων ανέλαβαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μπούτος, αναδεικνύοντας σε μοναδικό του προσόν την τυφλή υπακοή στον δήμαρχο, συνεπικουρούμενος -όπου χρειαζόταν- από τον αντιδήμαρχο κ.Φανουράκη, ο οποίος εκτελούσε καθ’ όλη τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ταυτόχρονα «χρέη» υπερδημάρχου, προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και άτυπου νομικού συμβούλου.

Όμως, παρά την τεράστια τραυματική εμπειρία που ζήσαμε όλοι προχθές, καταθέτοντας προτάσεις προς ψήφιση και εντελώς αυταρχικά και αυθαίρετα αυτές να μην μπαίνουν σε ψηφοφορία καταργώντας έτσι κάθε έννοια δημοκρατίας και ορθής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, θεωρούμε ότι όλες οι νέες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποτελούν τη μεγάλη ελπίδα του τόπου μας και πρέπει να μείνουν ενωμένες και ενεργές. Ακόμη και με αυτές τις ιδιαίτερα δυσμενείς πολιτικές συνθήκες και συγκυρίες, μπορούν να συνεργαστούν και να παράξουν προτάσεις και ιδέες που θα βελτιώσουν τα έργα υποδομής και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του δήμου μας, στα πρότυπα των άλλων γειτονικών πόλεων που διαρκώς εκσυγχρονίζονται και προοδεύουν.

Ευχόμαστε ειλικρινά να μην επαναληφθεί ποτέ στο μέλλον παρόμοια αντιδημοκρατική διαδικασία, την οποία θα μπορούσαμε να τη συγκρίνουμε πολιτικά μόνο με τις πιο σκοτεινές στιγμές της αυτοδιοικητικής ζωής αυτού του τόπου.

Ξάνθη για όλους: Μελισσόπουλος Σάββας, Σταυρακάρας Παναγιώτης, Χουσεΐν Ογλού Τιμούρ, Παπαδάκης Θεοφάνης, Τσαρεκτσή Τζενάν, Τοπ Σινάν, Χαριτωνίδου Ειρήνη, Καλογερής Γιώργος

Πολίτες για την Ξάνθη: Χατζηθεοδώρου Γιώργος Ανταμπούφης Νικόλαος Παπαϊωάννου Αριάνα