Γειτονιά

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές στη Βουλγαρία, καθώς επιδημία γρίπης έχει ξεσπάσει στη βορειοδυτική πόλη Μοντάνα, όπως και στις πόλεις Ντούπνιτσα, Σαπάρεβα Μπάνια, Κάρνομπατ και Σουνγκουλάρε.

Περισσότερα...

Σε 3,6 δισ. δολάρια (αύξηση 0,02% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018, οπότε και είχε σημειωθεί ρεκόρ επισκέψεων ξένων τουριστών) έφτασαν τα έσοδα από τον διεθνή τουρισμό στη Βουλγαρία το εντεκάμηνο του 2019, διάστημα κατά το οποίο επισκέφτηκαν τη γειτονική χώρα 8.832.405 ξένοι τουρίστες.

Περισσότερα...

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι λόγω των αυξημένων επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Σόφια, από κλιμάκια επιθεωρητών των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου της βουλγαρικής πρωτεύουσας. 139 έλεγχοι έγιναν μόνο στο πρώτο οκταήμερο του έτους, ενώ τον Δεκέμβριο είχαν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από χίλιους.

Περισσότερα...

ZlatogradΜπορεί το 2006 το (εκπληκτικό!) 70% των Βουλγάρων να δήλωνε ότι ζει σε σπίτι που δεν θερμαίνεται καλά, ωστόσο -παρά τη σαφή βελτίωση- το ποσοστό παραμένει σε ανεπίτρεπτα επίπεδα (33,7% σήμερα, δηλαδή ένας στους τρεις!) για ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα.

Περισσότερα...

Όλο και πιο σοβαρά γίνονται τα προβλήματα ύδρευσης στη γειτονική Βουλγαρία των επτά εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς 315.000 άνθρωποι δεν έχουν συνεχή υδροδότηση, ενώ διακεκομμένη παροχή νερού υπάρχει σε δεκαεπτά συνοικίες, σαράντα δήμους, δώδεκα πόλεις (ανάμεσά τους οι Πέρνικ, Λόβετς, Τετέβεν, Πλέβεν, Ντόμπριτς, Κοτέλ, Ομουρτάγκ) και 160 χωριά!

Περισσότερα...

Καλαϊδόπουλος
zolotas