Τουρκία

Το 1960 η Ελλάδα είχε συνολική εισερχόμενη τουριστική πρόσοδο 51 εκατομμυρίων δολαρίων και η Τουρκία 5,5 εκατομμύρια δολάρια, µια σχέση 9,2:1! Το 1974 (όταν έγινε η εισβολή στην Κύπρο και ειδικότερα στην τουριστική περιοχή Αμμοχώστου) τα μεγέθη ήταν 448 και 194 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα (2,3:1). Το 1994 (λίγο πριν από την κρίση των Ιμίων) τα μεγέθη ήταν 3,9 δισ. και 4,2 δισ. αντίστοιχα (0,93:1), ενώ το 2018 τα μεγέθη ήταν 19,0 δισ. και 25,2 δισ. αντίστοιχα (0,75:1).

Περισσότερα...

Είναι η αγαπημένη του πόζα. Να κατεβαίνει την κεντρική σκάλα του προεδρικού μεγάρου-παλατιού που έχτισε στην Άγκυρα, πλαισιωμένος από άνδρες της προεδρικής φρουράς ντυμένους με μεσαιωνικές στολές. Όχι στολές που παραπέμπουν στην περίοδο της δημιουργίας του σύγχρονου τουρκικού κράτους (όπως συμβαίνει με τους πολιτειακούς ηγέτες όλων των αστικών κρατών), αλλά στολές που παραπέμπουν στο απώτερο οθωμανικό παρελθόν.

Περισσότερα...

Η Τουρκία είναι η χώρα που το γερμανικό μονοπώλιο "Volkswagen" αποφάσισε να χτίσει ένα καινούργιο εργοστάσιο. Η επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας αναμενόταν για τα τέλη Οκτώβρη, αλλά έχει καθυστερήσει εξαιτίας της εισβολής της Τουρκίας στη Συρία.

Περισσότερα...

Όπως συμβαίνει παγκόσμια με την αδίστακτη καπιταλιστική "σκούπα" και την όλο και πιο απροσχημάτιστη μεταφορά του πλούτου από τους παραγωγούς του προς τους ισχυρούς, έτσι και στην Τουρκία…

Περισσότερα...

Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Ζητημάτων της Τουρκίας διαθέτει αστρονομική περιουσία και επιδίδεται σε αμφιλεγόμενα οικονομικά πρότζεκτ, όπως την κατεδάφιση της ιστορικής ζυθοποιίας "Bromonti".

Περισσότερα...

Καλαϊδόπουλος
zolotas