Από τις 26 Μαΐου ο κουρδικός πληθυσμός στην περιοχή του Diyarbakir στην Τουρκία συγκρούεται με την αστυνομία, με αποτέλεσμα τέσσερις διαδηλωτές να έχουν σκοτωθεί μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Ο ΝΑΤΟικός στρατός που βρίσκεται στην περιοχή άνοιξε πυρ σε συγκέντρωση χιλίων Κούρδων διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μια 57χρονη γυναίκα και τρεις νεαροί. Σύμφωνα με τοπικά πρακτορεία ειδήσεων, τέσσερις τραυματισμένοι άνθρωποι ακόμη βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μόλις τα νέα διαδόθηκαν, διαμαρτυρίες ξέσπασαν σε πολλά σημεία της Κωνσταντινούπολης αλλά και στο Αμβούργο. Στο Diyarbakir οι κάτοικοι έχουν στήσει οδοφράγματα στην πόλη εδώ και δύο βδομάδες. Την είδηση για τις αιματηρές επιθέσεις του στρατού επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος Harun Erkus. Αναφέρει πως το απόγευμα της 7ης Ιουνίου ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον εκατοντάδων που είχαν συγκεντρωθεί στο χωριό Kiralan, δεκαεπτά χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Lice. Κατασταλτικές αστυνομικές διμοιρίες επιτέθηκαν με σπρέι πιπεριού σε συγκέντρωση που είχε γίνει στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Diyarbakir, όπου και μεταφέρονταν ο νεκρός και οι τραυματίες.

Δεν υπάρχει ακόμα καμιά δήλωση από Τούρκους αξιωματούχους για την επίθεση του στρατού κατά του άμαχου πληθυσμού. Την Κυριακή 8 Ιουνίου στις 17:00 (τοπική ώρα) θα υπάρξει διαμαρτυρία για τις επιθέσεις.

πηγή: alfavita – revolution news

 

Καλαϊδόπουλος
zolotas