Οι επιχειρήσεις που ξεκίνησαν την 1η Απριλίου, στα πλαίσια της εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης μετά την ομηρία του εισαγγελέα Kiraz, οδήγησαν –μεταξύ άλλων- στη σύλληψη της Sila Abalay που αμέσως οδηγήθηκε στις φυλακές του Bakırköy.

Η 16χρονη Τουρκάλα άρχισε την απεργία πείνας λέγοντας: «Τώρα που είμαι σε νόμιμη ηλικία ώστε να συλληφθώ, και με δεδομένο το ότι είμαι πολιτική κρατούμενη, βάλτε με μαζί με τους πολιτικούς κρατούμενους». Από την επόμενη μέρα η Sila ξεκίνησε απεργία πείνας, γεγονός που την οδήγησε… στην απομόνωση!

Η Abalay, που συνελήφθη στο πατρικό της σπίτι, κατηγορείται για συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση και η κατάσταση της υγείας της διαρκώς επιδεινώνεται. Η υπεράσπισή της δήλωσε πως "η σύλληψή της βασίζεται στις υποψίες της αστυνομίας ότι πήρε μέρος σε παράνομη δράση μετά από την παρουσία της σε συνέντευξη τύπου, και ότι η κράτησή της είναι χωρίς στοιχεία και παράνομη". Κατήγγειλε επίσης ότι από την στιγμή που άρχισε η κράτησή της, η 16χρονη δέχθηκε επανειλημμένες απειλές ότι θα έχει την ίδια τύχη με την Elif Sultan Kalsen, που εκτελέστηκε μπροστά στην αστυνομική διοίκηση στο Βατάν της Κωνσταντινούπολης.

 

Καλαϊδόπουλος
zolotas