Ο Στάθης Δρογώσης πέρα από ένας σεμνός τραγουδοποιός είναι και ένα πρόσωπο που συμμετείχε στα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 και στις καταλήψεις κτιρίων που ακολούθησαν.

Είχε δηλώσει τότε: «Είναι εξοργιστική, είναι ταπεινωτική η συμπεριφορά του ελληνικού κράτους απέναντι στους πολίτες. Εγώ δεν διαφωνώ με τη βία των κινημάτων ως αντιβία, ως άμυνα στην αστυνομική καταστολή. Μόνο μια πράξη βίας θα θυμάμαι απ’ τον Δεκέμβρη. Τη στυγνή δολοφονία ενός μικρού παιδιού από έναν αμετανόητο αστυνομικό».

Στην πορεία βρέθηκε για τρία χρόνια μέλος του ΣυΡιζΑ. Κάνοντας την αυτοκριτική του και παράλληλα σκληρή πολεμική στον μέχρι τότε πολιτικό του χώρο, αποχώρησε. Αναμενόμενο ήταν μετά απ' αυτή την απόφασή του να δεχθεί τα πυρά των πρώην συναγωνιστών του.

Συνεπής προς τις απόψεις του, ο Στάθης Δρογώσης σχολίασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης καίρια και εύστοχα την κυβερνητική πολιτική και τον τελευταίο ανασχηματισμό:

  • Οι συριζαίοι λοιπόν κάνουν υπουργούς ακροδεξιούς και μετά μας κατηγορούν πως αν δεν τους στηρίξουμε θα έρθει ο Κούλης. Ο ΣυΡιζΑ είναι επίσημα ό,τι πιο γελοίο έχει περάσει από τη χώρα. Και όσο κάθεται στην εξουσία τόσο θα ανεβαίνει η ακροδεξιά.
  • Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη με ευαίσθητες αρμοδιότητες μια κυρία που είχε χαρακτηρίσει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ως "κατσαρίδες". Υφυπουργός ένας άλλος πασόκος που έβγαλε τις οροθετικές χρήστριες στα Μ.Μ.Ε. με μοιραία κατάληξη για δύο από αυτές.

(σημείωση του indeXanthi.gr: Τα παραπάνω έρχονται τη μέρα που ο "Guardian" γράφει ότι "ο Τσίπρας αποδείχτηκε ο πιο πανούργος πολιτικός της Ελλάδας"...)

πηγή

 

Καλαϊδόπουλος
zolotas