XanTheater

  • "Φίδι στα καμαρίνια του ανοιχτού δημοτικού θεάτρου Ξάνθης" λέει είδηση της 1ης Αυγούστου. Πού είναι το περίεργο;
  • Το... καλοκαιράκι φέρνει συνεχείς αναβολές συνεδριάσεων δημοτικών οργάνων σε δήμους της Π.Ε. Ξάνθης
  • Η ρήση "δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται" βρήκε εφαρμογή (και) στον ΣυΡιζΑ Ξάνθης
  • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

Μπορεί –κατά δηλώσεις του- να είχε ψηφίσει νεαρότερος το Κ.Κ.Ε. "από αντίδραση", μπορεί να ψήφισε ΣυΡιζΑ "μόνο μία φορά", μπορεί να καταφέρθηκε αργότερα απολύτως εχθρικά ενάντια σ' αυτά τα δύο κόμματα, όμως τώρα ο Γιάννης Μακριδάκης απευθύνει το ακόλουθο κάλεσμα συμπόρευσης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το Κ.Κ.Ε.:

Η επέλαση του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην κορύφωσή της παγκοσμίως. Αυτό έχει ως συνέπεια την πλήρη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και των φυσικών πόρων, που καθίστανται πλέον αναλώσιμα γρανάζια και προϊόντα κατανάλωσης αντίστοιχα, για τη λειτουργία μιας μηχανής ασύδοτου οικονομικού πλουτισμού των ολίγων, μέσω πολέμων, βίαιης φτωχοποίησης των λαών και καταστροφικής απομύζησης του οικοσυστήματος.

Στην Ελλάδα ζούμε αυτή την κορύφωση στο πετσί μας και οι πολιτικές που εφαρμόζονται όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και ο τρόπος με τον οποίον εφαρμόζονται, η απαξίωση δηλαδή της δημοκρατίας, η πολιτική αναξιοπρέπεια και ανηθικότητα που έχουν γίνει πλέον απροκάλυπτες, επηρεάζουν και διαμορφώνουν καταλυτικά την κοινωνία και την προσωπική ζωή μας, έχουν δε ως κορωνίδα των τρομακτικών συνεπειών τους την επανεμφάνιση και σταδιακή εγκαθίδρυση του ναζισμού, όπως συμβαίνει διεθνώς.

Κατά τη γνώμη μου, οι πολίτες που έχουν συναίσθηση του χρέους τους απέναντι στην ιστορία, στον άνθρωπο, στον πολιτισμό και στο φυσικό περιβάλλον, δεν έχουν πλέον κανένα περιθώριο πολιτικής αδράνειας και απουσίας, απεναντίας έχουν χρέος να υπερασπιστούν ενεργά και να διεκδικήσουν δυναμικά την κοινωνική συνύπαρξη και πολιτική, τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, τη συνετή συλλογική διαχείριση των φυσικών πόρων και την ανάπτυξη με έργα μικρής κλίμακας και με σεβασμό στο φυσικό κεφάλαιο και στον υλικό και άυλο πολιτισμικό πλούτο που συνθέτουν την ιδιαίτερη ταυτότητα κάθε λαού και τόπου.

Η προσωπική μου εκτίμηση για τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι ότι η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που απαρτίζονται από συμπολίτες ενεργούς στους κοινωνικούς αγώνες και υποστηρίζονται από το μοναδικό άτεγκτο κοινοβουλευτικό κόμμα και επίσης μοναδικό πλέον ακρογωνιαίο λίθο της αριστεράς και της αντίστασης στον εκφασισμό και την πολιτική ευτέλεια στην Ελλάδα, το Κ.Κ.Ε., είναι μονόδρομος.

 

Καλαϊδόπουλος