XanTheater

 • Κουράγιο παιδιά
 • ...ναι, αλλά φτιάχνουν δρόμους!
 • Για την τρομερή ποιότητα της ασφάλτου που στρώθηκε στην 28ης Οκτωβρίου, θα τα πούμε μετά τα πρωτοβρόχια...
 • Μόνο η πόλη απελευθερώθηκε στις 4 Οκτωβρίου; Η περιοχή του "Flamingo" και κάποιες άλλες; Δεν "εορτάζουν";
 • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
 • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

Είκοσι δύο σπουδαίοι συνθέτες, καλλιτέχνες διεθνούς ακτινοβολίας, αλλά και μερικοί από τους εκλεκτούς Έλληνες συναδέλφους τους που έγραψαν ή ακόμα γράφουν μουσική για τον κινηματογράφο, σε αποκλειστικές συνεντεύξεις από τον διευθυντή προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και παραγωγό της εξαιρετικής εκπομπής "Ροκ συναναστροφές".

Trevor Jones, Alan Menken, James Newton Howard, Γιάννος Αιόλου, Hans Zimmer, Michael Kamen, Νίκος Κυπουργός, Nicola Piovani, Alexandre Desplat, Μίκης Θεοδωράκης, Elliot Goldenthal, Νίκος Μαμαγκάκης, Philip Glass, Goran Bregovic, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Yann Tiersen, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Gabriel Yared, David Arnold, Mychael Danna, Wim Mertens, Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Μέσα από γλαφυρές διηγήσεις, με κάποιες εξομολογητικές στιγμές, μια πλειάδα εκλεκτών δημιουργών περιγράφει το ενιαίο και αδιαίρετο puzzle που αποτελεί η μουσική του κινηματογράφου. Πολλά Oscar, άλλα βραβεία, διακρίσεις, ταλέντο, σκληρή δουλειά, αλλά το κυριότερο δημιουργικότητα στο έπακρο, καταγράφονται σε αυτή την έκδοση. Η μουσική του κινηματογράφου σε όλες τις εκφάνσεις της και μέσα από τα λόγια αυτών που τη δημιουργούν. Όχι κάποιων θεωρητικών του χώρου, αλλά μέσα από τα μάτια των ίδιων των δημιουργών της. Κι όχι ερήμην αυτών, αλλά με την «παρουσία» τους, ακόμα κι όταν -όπως προκύπτει και θα διαβάσετε- μερικοί από αυτούς διαφωνούν εντελώς μεταξύ τους.

Βιογραφικό

Ο Πάνος Χρυσοστόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και θεώρησε απολύτως φυσικό μετά από σπουδές μουσικής και δημοσιογραφίας, να στραφεί με αξιώσεις σε μια πιο εξειδικευμένη εκδοχή ρεπορτάζ. Έτσι, ως επαγγελματίας πια από το 1988 (αλλά με καρδιά ερασιτέχνη) έγινε συντάκτης, στέλεχος περιοδικών, εφημερίδων, παραγωγός, αλλά και παρουσιαστής πολιτιστικών εκπομπών στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, με ειδίκευση στη μουσική και τον κινηματογράφο. Μεταξύ άλλων για δώδεκα χρόνια μουσικοκριτικός στο «Ποπ και Ροκ», freelancer συνεργάτης σε δεκάδες έντυπα μέχρι σήμερα, με παρουσία κατά καιρούς σε όλα τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα στην Ελλάδα και δημιουργός όλων των κινηματογραφικών λημμάτων στην εγκυκλοπαίδεια «Δομή». Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, εν μέσω οικογένειας, τριών παιδιών, κριτικών για τις ταινίες, συνεντεύξεων με καλλιτέχνες του εξωτερικού (και εσωτερικού) και φυσικά τις πολλές μουσικές εκπομπές του στην Ελληνική Ραδιοφωνία, αποφάσισε να εκθέσει (και να εκτεθεί) μια σειρά εμπειριών του, μέσω της συγγραφής. Αυτό το έκτο βιβλίο του έρχεται σχεδόν τεσσεράμισι χρόνια μετά το προηγούμενο και είναι μέχρι στιγμής το πιο βιωματικό απ’ όλα. Θα υπάρξει και συνέχεια.

Προηγούμενα έργα του:

 • "Τάσος Ψαρράς – Μονογραφία" (Νοέμβριος 2004, έκδοση «Ε.Ε.Σ.»)
 • "Graffiti ιστορίες – Διηγήματα" (Μάιος 2005, εκδόσεις «Άγκυρα»)
 • "Νίκος Μαμαγκάκης – Μουσική ακούω, ζωή καταλαβαίνω. Βιογραφία" (Δεκέμβριος 2006, εκδόσεις «Άγκυρα», υποψήφιο για Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας στην κατηγορία «Χρονικού-Μαρτυρίας»)
 • "Είμαι …blogger και είμαι καλά!" (Μάιος 2009, εκδόσεις «Μετρονόμος»)
 • "Μη μιλάς" (Δεκέμβριος 2014, εκδόσεις «Bee group»).