Κοινωνία

Ξεκίνησε και επίσημα πλέον το κυνήγι για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις ίσες με το 30% του εισοδήματος των φορολογουμένων. Σύμφωνα με τον νόμο μισθωτοί, συνταξιούχοι, όσοι έχουν εισοδήματα από ενοίκια (εισοδηματίες), ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, θα πρέπει να συγκεντρώνουν μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών αποδείξεις που ανέρχονται στο 30% του εισοδήματός τους.

Περισσότερα...

Από το αμελητέο 0,2% το 2003-2004 και 1,1% το 2011-2012 (τρεις-τέσσερις χιλιάδες κρούσματα), οι ρευματοκλοπές έφτασαν στο 4,2% το 2016 (δέκα-έντεκα χιλιάδες κρούσματα), κοστίζοντας πλέον στους καταναλωτές περισσότερα από 260 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώθηκε αλλά δεν πληρώθηκε, επειδή εκλάπη από το δίκτυο με διάφορες μεθόδους (παρεμβάσεις στους μετρητές ή ακόμη και απευθείας σύνδεση καλωδίων στο δίκτυο διανομής!).

 

"Έπλεξαν τη φανέλα του στρατιώτη όταν ήταν κοπέλια, πρώιμα μεγαλωμένα από τις κακουχίες του πολέμου. Γι' αυτό δεν τις έφτασε ο λόγος όταν είπαμε να πλέξουμε για τα παιδιά του πολέμου. Ξέρουν αυτές από προσφυγιά, από ξεριζωμό, από πόνο. Γιατί όλες οι προσφυγιές είναι ίδιες. Ας τα ζεστάνουν λοιπόν τα παιδάκια οι ευχές και τα γλυκόλογα που έλεγαν όταν τα έπλεκαν αυτές οι γιαγιάδες του πολέμου!".

Περισσότερα...

Παραθέτουμε μία ακόμη προσπάθεια (εδώ η προηγούμενη) συνολικής καταγραφής των "ατυχημάτων-δυστυχημάτων" (εργοδοτικά εγκλήματα τα περισσότερα) από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι και το τέλος του 2019:

Περισσότερα...

Καλαϊδόπουλος
zolotas