Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου σταματά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους δικαιούχους του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για όλα τα προγράμματα του 2019, πλην του παιδικού κατασκηνωτικού για το οποίο οι αιτήσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Δικαιούχοι των προγραμμάτων είναι οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι αγρότες του Ε.Φ.Κ.Α. Αγροτών (πρώην Ο.Γ.Α.), οι οποίοι μέχρι και τη Δευτέρα μπορούν να υποβάλουν στα Κ.Ε.Π. όλης της χώρας αίτηση συμμετοχής. Ειδικότερα, μέχρι τη Δευτέρα υποβάλλονται αιτήσεις για τα προγράμματα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού, για τις τετραήμερες εκδρομές, για τα δωρεάν βιβλία και εισιτήρια θεάτρου, αλλά και για τα χρηματικά βοηθήματα στις τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες.

Για πρώτη φορά φέτος ο Λ.Α.Ε./Ο.Π.Ε.Κ.Α. υλοποιεί πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε 4.000 τρίτεκνες μητέρες που είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του Ε.Φ.Κ.Α. Αγροτών (Ο.Γ.Α.).

Επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων, τουριστικών γραφείων και βιβλιοπώλες, που επιθυμούν να συμβληθούν με τον Λ.Α.Ε./Ο.Π.Ε.Κ.Α. για τα προγράμματα του 2019, πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μέσω των ειδικών εφαρμογών, που είναι προσβάσιμες από την ιστοσελίδα www.opeka.gr μέχρι και την Πέμπτη 20 Ιουνίου.

 

Καλαϊδόπουλος
zolotas