Κόσμος

Παρά το γεγονός ότι οι αφίξεις μεταναστών στα ελληνικά νησιά ξεπέρασαν πέρυσι τους 60.000, μόλις 189 άτομα επαναπροωθήθηκαν το 2019 από την Ελλάδα στην Τουρκία, στο πλαίσιο της προσφυγικής συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας.

Περισσότερα...

Φαντάζει εξωπραγματικό, αλλά μέσα σε έξι ημέρες η Κίνα θα χτίσει νοσοκομείο χιλίων κλινών για να αντιμετωπίσει περιστατικά της επιδημίας του φονικού ιού! Την ώρα που –όπως εύστοχα σχολιάζει ξανθιώτης σε ανάρτησή του- "στην Ελλάδα έξι μέρες θέλει ο φάκελος για να φύγει από το γραφείο 306 της Πολεοδομίας και να πάει απέναντι στο 307"…

Περισσότερα...

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ιρακινοί διαδήλωσαν στη Βαγδάτη για να φύγουν οι Αμερικανοί από τη χώρα τους. Σε μια είδηση που μάλλον δεν είδαμε πουθενά…

 

 

Σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σ’ ένα χωριό στην κάτω μεριά της κοιλάδας της Σούζα, το 2014. Ένα πρωινό σαν όλα τ’ άλλα χτυπάει το κουδούνι, όλα τα παιδιά μπαίνουν στην τάξη, κι ενώ μιλάνε μεταξύ τους, καταφτάνει ο δάσκαλος και λέει: «Σήμερα δεν έχει μάθημα, να πάτε στο γυμναστήριο ν’ ακούσετε το σώμα των καραμπινιέρων».

Περισσότερα...

Αυξήσεις στις τιμές κατοικιών σε 22 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μειώσεις σε έξι (η μεγαλύτερη στην Ελλάδα με 40%), καταγράφει η EuroStat στη δωδεκαετία 2007-2019.

Περισσότερα...

Καλαϊδόπουλος
zolotas