XanTheater

  • "Φίδι στα καμαρίνια του ανοιχτού δημοτικού θεάτρου Ξάνθης" λέει είδηση της 1ης Αυγούστου. Πού είναι το περίεργο;
  • Το... καλοκαιράκι φέρνει συνεχείς αναβολές συνεδριάσεων δημοτικών οργάνων σε δήμους της Π.Ε. Ξάνθης
  • Η ρήση "δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται" βρήκε εφαρμογή (και) στον ΣυΡιζΑ Ξάνθης
  • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

Ο λόγος για την Κύπρο που κάθε χρόνο γιορτάζει στα σχολεία της την ονομαστική γιορτή του αρχιεπισκόπου, ο οποίος γενικά είναι πολύ συμπαθής άνθρωπος.

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου έγινε ευρύτερα γνωστός με την υπόθεση της Έλενας Φραντζή, μίας κοπέλας που βιαζόταν από τον ανάδοχο ιερέα πατέρα της. Ο ιερέας καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης και αποφυλακίστηκε στους δεκαοκτώ μήνες επιστρέφοντας στα ιερατικά του καθήκοντα, ενώ η Εκκλησία της Κύπρου τον αθώωσε από τις κατηγορίες. Η αυτοκτονία της κοπέλας είχε ξεσηκώσει σάλο στην Κύπρο, με την κοινωνία να είναι ανάστατη για τους χειρισμούς της δικαιοσύνης αλλά και της Εκκλησίας. Όταν δημοσιογράφος ραδιοφωνικού σταθμού προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου για να μάθει τη θέση τη δική του αλλά και της κυπριακής εκκλησίας για την υπόθεση της 29χρονης Έλενας, ο αρχιεπίσκοπος απάντησε κάπως έτσι: "Φτάνει. Βαρέθηκα. Είμαι στην Ιορδανία και με ενοχλείτε. Έχω σημαντικά πράγματα να κάνω!".

Και πράγματι ο αρχιεπίσκοπος έχει σημαντικά πράγματα να κάνει. Πέρα από το ποιμαντικό του έργο για το οποίο δε γνωρίζουμε τίποτα αλλά σίγουρα θα υπάρχει, ο αρχιεπίσκοπος έχει αποδειχθεί ικανότατος επιχειρηματίας. Έχει άποψη για την πορεία της κυπριακής οικονομίας, φέρνει επενδυτές στο νησί από τη Ρωσία και στα σχέδιά του είναι να κάνει μια τράπεζα. Έχει αποδείξει πως ξέρει να χειρίζεται τα λεφτά, προχωρώντας σε συνεργασία με Ούγγρο συνεργάτη σε επένδυση ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για έργο που θα περιλαμβάνει τρία με τέσσερα ξενοδοχεία, μαρίνα σκαφών, καθώς και ένα τεχνητό νησί πάνω στο οποίο θα οικοδομηθούν πολυκατοικίες.

Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται και με το θεάρεστο έργο της μετάδοσης της χριστιανικής αγάπης και της αλληλεγγύης. Διδάσκει πως η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή, σκοπεύει να χτίσει για “φυσιολογικούς ανθρώπους” και χρησιμοποιώντας τα λόγια του φαραώ της βίβλου, μας ενημέρωσε πως όλοι αυτοί οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που έρχονται για να τρώνε επιδόματα, θα πάνε με το μέρος του εχθρού όταν γίνει πόλεμος. Μάλιστα μόλις χτες, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου έπαθε Μπρούσκο Στυλιανόπουλο, δηλώνοντας πως αισθάνθηκε ντροπή για την πορεία που έκαναν οι εκπαιδευτικοί της Κύπρου αντιδρώντας στη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Ο αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως καλά θα κάνουν οι εκπαιδευτικοί να ξανασκεφτούν τα περί απεργιών γιατί καλή η απεργία, αλλά μπορεί να βρεθούν απέναντι στο λαό. “Και τότε δεν θα τους αρέσει, θα είναι ό,τι χειρότερο για αυτούς. Διότι υπάρχει και η απαξίωση που είναι ισχυρότερο όπλο από την απεργία”. Δήλωση σχετικά ειρωνική, αν σκεφτεί κανείς πως σε πρόσφατη δημοσκόπηση το 77% των Κυπρίων πιστεύει ότι ο θεσμός της Εκκλησίας έχει απολέσει κύρος, ενώ σε σύγκριση με βασικούς πολιτειακούς θεσμούς το έργο της αξιολογείται ως το χειρότερο που επιτελείται.

Είναι δυνατόν ένας τέτοιος άνθρωπος να μην τιμάται από τα κυπριακά σχολεία ανήμερα της ονομαστικής του εορτής;

πηγή

 

Καλαϊδόπουλος