Κόσμος

Σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σ’ ένα χωριό στην κάτω μεριά της κοιλάδας της Σούζα, το 2014. Ένα πρωινό σαν όλα τ’ άλλα χτυπάει το κουδούνι, όλα τα παιδιά μπαίνουν στην τάξη, κι ενώ μιλάνε μεταξύ τους, καταφτάνει ο δάσκαλος και λέει: «Σήμερα δεν έχει μάθημα, να πάτε στο γυμναστήριο ν’ ακούσετε το σώμα των καραμπινιέρων».

Περισσότερα...

Αυξήσεις στις τιμές κατοικιών σε 22 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μειώσεις σε έξι (η μεγαλύτερη στην Ελλάδα με 40%), καταγράφει η EuroStat στη δωδεκαετία 2007-2019.

Περισσότερα...

Σαράντα πέντε εκατομμύρια άνθρωποι στη νότια Αφρική -αριθμός χωρίς προηγούμενο- έχουν επείγουσα ανάγκη βοήθειας σε τρόφιμα εξαιτίας της ξηρασίας, των πλημμυρών και της οικονομικής δυσπραγίας, ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (W.F.P.) του Ο.Η.Ε.

Περισσότερα...

Το 43% των Τούρκων δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι στη (δεύτερη) Ιταλία το ποσοστό είναι 32%! Στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό είναι 27% και τη φέρνει στην πέμπτη θέση από το τέλος μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., την ώρα που σε Νορβηγία και Ισλανδία μόνο το 1% δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ υπολογιστή!

Περισσότερα...

Στην 28η θέση μεταξύ των 137 κρατών με τους ισχυρότερους στρατούς βρίσκεται η Ελλάδα… της κρίσης και της δημογραφικής συρρίκνωσης, η οποία καταλαμβάνει μάλιστα την εικοστή θέση ως προς την αεροπορική δύναμη, με 566 αεροσκάφη!

Περισσότερα...

Καλαϊδόπουλος
zolotas