XanTheater

  • Κουράγιο παιδιά
  • ...ναι, αλλά φτιάχνουν δρόμους!
  • Για την τρομερή ποιότητα της ασφάλτου που στρώθηκε στην 28ης Οκτωβρίου, θα τα πούμε μετά τα πρωτοβρόχια...
  • Μόνο η πόλη απελευθερώθηκε στις 4 Οκτωβρίου; Η περιοχή του "Flamingo" και κάποιες άλλες; Δεν "εορτάζουν";
  • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

Με νέα απεργία την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου συνεχίζουν τον δρόμο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων οι εκπαιδευτικοί, καλώντας σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης στις 11.00. Καλέσματα για την Ξάνθη απευθύνουν οι διδασκαλικός σύλλογος, Α.Σ.Ε., Ε.Λ.Μ.Ε., Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ. και Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια, μέσα από τις ακόλουθες ανακοινώσεις (παρατίθενται αυτούσιες):

Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, ημέρα απεργιακής κινητοποίησης των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ, στην κεντρική πλατείας της Ξάνθης, στις 11:00 π.μ.

Το νομοσχέδιο για το νέο σύστημα μόνιμων διορισμών δεν αφορά μόνο τους αναπληρωτές συναδέλφους, αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές. Το νέο σύστημα διορισμών οδηγεί στην απαξίωση του βασικού πτυχίου, στην κλοπή της προϋπηρεσίας, οδηγεί όλους σε ένα κυνήγι τίτλων και προσόντων, καταργεί τα εργασιακά δικαιώματα.

Η μαζική συμμετοχή και η αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών πρέπει και μπορεί να επιβάλλει στην κυβέρνηση την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου. Δίνουμε όλοι τον αγώνα μας, μόνιμοι και αναπληρωτές, ενωμένοι για την απόσυρση του συστήματος που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση. Απαιτούμε την άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση με βάση τη συνολική προϋπηρεσία και το βασικό πτυχίο. Συμμετέχουμε μαζικά, δυναμικά και αποφασιστικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜε) Ξάνθης

Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή ιδιαίτερα των συναδέλφων αναπληρωτών στην απεργία της 14ης Γενάρη. Η απεργία συνολικά είχε την Παρασκευή συμμετοχή κοντά στο 30% και κοντά στο 20% την Δευτέρα. Στους αναπληρωτές η συμμετοχή κινήθηκε κοντά στο 70% και τις 2 μέρες.

Η κατάληψη και η μαζική πορεία της Δευτέρας, σε συνέχεια αυτής της Παρασκευής έδειξαν και στην Ξάνθη την αποφασιστικότητα για να μην περάσει η τροπολογία των απολύσεων. Δόθηκε αποφασιστικό μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για την απόσυρση της τροπολογίας των «απολύσεων», για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για την πραγματοποίηση 30 χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών. Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο το ψέμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί «διορισμών» και αποκαλύπτεται ότι στην ουσία μιλάμε για σχέδιο απολύσεων!

  • ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Ν/Σ
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ!
  • ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης

Η ψήφιση του σχετικού με τους διορισμούς νομοσχεδίου αναβλήθηκε για την Πέμπτη 17/1. Ως εκ τούτου τα Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. και της Δ.Ο.Ε. καλούν όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε συμπαράσταση στον αγώνα των εκπαιδευτικών και αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., αποφάσισε, ομόφωνα, την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για όλο το Δημόσιο την Πέμπτη 17/1 με αίτημα: «την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης και ο Διδασκαλικός Σύλλογος καλούν όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019, στις 11πμ, στην Κεντρική Πλατεία.

Εκτελεστική Επιτροπή Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

24ωρη κινητοποίηση στο Δημόσιο Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ώρα 11:00πμ, στη Βουλή.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., αλλά και τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια, αποφάσισε, ομόφωνα, την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για όλο το Δημόσιο με αίτημα: «την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019, ώρα 11:00πμ, στη Βουλή.

Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ. Ξάνθης

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ! 7 ΓΕΝΑΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Συγκέντρωση 10:30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία

Μαζικοί διορισμοί - Μονιμοποίηση όλων των Αναπληρωτών

Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα

Δημόσια Δωρεάν Παιδεία

Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11πμ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Όλοι και όλες συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Δευτέρα 14 Γενάρη για να στηρίξουμε τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς και να απλώσουμε παντού τον αγώνα για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Οι μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών στην Αθήνα αλλά και σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, την Παρασκευή 11 και τη Δευτέρα 14 Γενάρη έδωσαν το έναυσμα για ανυποχώρητο αγώνα σε όλο το δημόσιο, για να μην περάσουν οι απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων εκπαιδευτικών για να απαιτήσουμε την μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων, για μαζικές προσλήψεις σε σχολεία, Νοσοκομεία, Δήμους, όλο το Δημόσιο.

Πίσω από τις διακηρύξεις για την έξοδο από τα μνημόνια κρύβεται ο Γαβρόγλου που επιβεβαιώνει ότι η επιστροφή στην κανονικότητα που λέει η κυβέρνηση, είναι η κανονικότητα των χιλιάδων απολύσεων, η κανονικότητα της επισφάλειας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας που τείνουν να γίνουν πλειοψηφία στο δημόσιο, η κανονικότητα των αναπληρωτών που μετά από δέκα και δεκαπέντε χρόνια δουλειάς στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας το καλοκαίρι θα πεταχτούν στον δρόμο της ανεργίας. Γι' αυτό και η οργή των χιλιάδων εκπαιδευτικών είναι δίκαιη και πρέπει να νικήσει.

Είναι η ίδια μάχη που δίνουν εδώ και τρία χρόνια οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και έχουν καταφέρει να σταματήσουν τις χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων που προγραμμάτιζε η κυβέρνηση, κρατώντας όρθια τα νοσοκομεία. Είναι η ίδια μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι στους δήμους, άλλα και σε μια σειρά από υπουργεία, όπως στο υπουργείο πολιτισμού, η ίδια μάχη που δίνουν οι εργολαβικοί της ΔΕΣΦΑ και των ΕΛΠΕ για τη μονιμοποίηση τους.

Η εμπειρία του αγώνα που δίνουν στα νοσοκομεία είναι πολύτιμη για τη συνέχεια του αγώνα στην εκπαίδευση. Χιλιάδες συμβασιούχοι και επικουρικοί στα νοσοκομεία βρίσκονται εδώ και τρία χρόνια υπό απόλυση, αλλά δίνουνε μάχες μέρα τη μέρα για μονιμοποιήσεις και έχουν καταφέρει να κρατήσουν χιλιάδες συμβασιούχους στη δουλειά παρά την "αντισυνταγματικότητα" των παρατάσεων που κέρδιζαν.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι κοινός αγώνας για όλους. Την επόμενη περίοδο θα πρέπει να δώσουμε κοινές απεργιακές μάχες για να επιβάλουμε πως δεν θα απολυθεί κανείς και θα γίνουν δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις για να καλύψουν τα κενά στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους δήμους σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες. Ακόμη και αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην ψήφιση του νόμου η μάχη χρειάζεται να συνεχιστεί γιατί μπορούμε να νικήσουμε και να τους αναγκάσουμε να το πάρουν πίσω. Αυτό έχει δείξει και η εμπειρία του αγώνα που δίνουν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Απαιτούμε από την ΑΔΕΔΥ που έχει Γενικό Συμβούλιο την Τέταρτη 16 Γενάρη να προχωρήσει σε νέα 48ωρη απεργία για όλο το Δημόσιο για να κλιμακώσει όλες τις μάχες για μονιμοποίηση των συμβασιούχων που είναι σε εξέλιξη. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και κάνουμε την προσπάθεια να οργανώσουμε τον κοινό αγώνα όλων για να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Γι' αυτό οργανώνουμε την Κυριακή 20 Γενάρη στην αίθουσα της ΠΟΕΟΤΑ στην πλατεία Καραΐσκάκη κοινή συνέλευση όλων των συμβασιούχων και των εργολαβικών για αν συντονίσουμε αυτόν τον αγώνα.