XanTheater

  • Κουράγιο παιδιά
  • ...ναι, αλλά φτιάχνουν δρόμους!
  • Για την τρομερή ποιότητα της ασφάλτου που στρώθηκε στην 28ης Οκτωβρίου, θα τα πούμε μετά τα πρωτοβρόχια...
  • Μόνο η πόλη απελευθερώθηκε στις 4 Οκτωβρίου; Η περιοχή του "Flamingo" και κάποιες άλλες; Δεν "εορτάζουν";
  • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων - Κάτω τα χέρια από τη δωρεάν σίτιση για όλους.

Το άνοιγμα της φοιτητικής λέσχης στη Ξάνθη (Τρίτη 8/1) μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, επιφύλασσε σοβαρότατες εξελίξεις τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους φοιτητές.

Το νέο καθεστώς λειτουργίας της λέσχης είναι πλέον γεγονός ακόμη και αν η διαδικασία του διαγωνισμού δεν έχει ολοκληρωθεί. Όποιος και αν είναι ο νέος εργολάβος, το υπουργείο και το ΙΝεΔιΒιΜ σε πλήρη συμφωνία με την πρυτανεία δείχνουν τα δόντια τους για τα καλά. Η νέα συνθήκη επιβάλει σοβαρές περικοπές στα κονδύλια για τη σίτιση, νέα επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και απολύσεις για τους εργαζόμενους, χτύπημα του δικαιώματος στη δωρεάν σίτιση για όλους των φοιτητών. Τέσσερις εργαζόμενοι με πολυετή εργασία στη λέσχη πετιούνται στο δρόμο της ανεργίας και της ανασφάλειας. Για όσους έμειναν στη δουλειά, ο φόβος της απόλυσης κυριαρχεί καθώς έπεται και συνέχεια. Την ίδια στιγμή η μείωση προσωπικού σημαίνει πολλαπλασιασμό του φόρτου εργασίας. Η ίδια δουλειά πρέπει να βγαίνει από σημαντικά λιγότερους εργαζόμενους.

Οι απολύσεις και η ανασφάλεια για τους εργαζόμενους της λέσχης δεν έπεσαν σαν κεραυνός εν αιθρία. Οι μισθοί πείνας στο ύψος του βασικού μισθού, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου (πολλές φορές συμβάσεις δύο-τριών εβδομάδων), ο κίνδυνος της απόλυσης που κάθε τόσο επανέρχεται και η αδυναμία κατοχύρωσης βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, διαμορφώνουν την καθημερινή πραγματικότητα του σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα. Ταυτόχρονα, οι εξελίξεις έχουν άμεσες επιπτώσεις για όλους τους φοιτητές. Η μεγάλη μείωση του σιτηρεσίου ανά φοιτητή σε 1,8€ για τρία γεύματα (πρωί, μεσημέρι, βράδυ) χτυπά τόσο την ποσότητα όσο και την ποιότητα του φαγητού. Η επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων και οι κάρτες σίτισης αποτελούν ένα ξεκάθαρο νέο ταξικό φραγμό και χτυπούν αποφασιστικά το δικαίωμα της δωρεάν σίτισης για όλους.

Οι κινητοποιήσεις του φοιτητικού συλλόγου έχουν αποτέλεσμα και πρέπει να ενταθούν. Ένα χρόνο πριν απαντήσαμε στο κλείσιμο της λέσχης και καταφέραμε την επαναλειτουργία της και την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων. Φέτος βρεθήκαμε ξανά στο δρόμο πλάι στους εργαζόμενους, με τα ίδια αιτήματα και κατευθύνσεις. Ο νέος κύκλος επίθεσης στα δικαιώματα φοιτητών και εργαζομένων απαιτεί την άμεση ενεργοποίηση όλων. Φοιτητές και εργαζόμενοι της λέσχης πρέπει να ενώσουν τις φωνές τους υπερασπίζοντας το δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, απαιτώντας να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις.

  • Όχι στις απολύσεις εργαζομένων, άμεση επαναπρόσληψη
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους
  • Όχι στην αλλαγή καθεστώτος στη λέσχη - Όχι στη μετατροπή σε catering
  • Δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές.