XanTheater

 • "Φίδι στα καμαρίνια του ανοιχτού δημοτικού θεάτρου Ξάνθης" λέει είδηση της 1ης Αυγούστου. Πού είναι το περίεργο;
 • Το... καλοκαιράκι φέρνει συνεχείς αναβολές συνεδριάσεων δημοτικών οργάνων σε δήμους της Π.Ε. Ξάνθης
 • Η ρήση "δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται" βρήκε εφαρμογή (και) στον ΣυΡιζΑ Ξάνθης
 • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
 • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

Συναυλία των Μαρίνας Θεοδωροπούλου και Εβίτας Μανιατοπούλου για φωνή και πιάνο διοργανώνεται το βράδυ (2030) του Σαββάτου 13 Απριλίου στο Μουσείο Παραδοσιακών Ενδυμασιών Βαλκανικών Χωρών (Γενισέα), στο πλαίσιο του13ου Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη.

Πρόγραμμα

 • Amy Beach (1867-1944): "The summerwind" (op. 14, no. 1), "The secret" (op. 14, no. 2), "Sweetheart, sigh no more" (op. 14, no. 3)
 • Roger Quilter (1877-1953): "Now sleeps the crimson petal" (op. 3, no. 2), "Fear no more the heat o' the sun" (op. 23, no. 1)
 • Benjamin Britten (1913-1976): "Down by the Salley gardens" (folksong arrangement), "Waly waly" (folksong arrangement), "The ash-grove" (folksong arrangement)
 • Ralph V.-Williams (1872-1958): "Silent noon" ("The house of life", no. 2)
 • Samuer Barber (1910-1981): "Sure on this shining night" (op. 13, no. 3)
 • P.Ι. Tchaikovsky (1840-1883): "Dumka" op.59
 • Manos Hadjidakis (1925-1994): "Dedication" ("Reflections"), "Bitter way" ("Reflections"), "Noble dame" ("Reflections").

Μαρίνα Θεοδωροπούλου

Η σοπράνο Μαρίνα Θεοδωροπούλου έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε συναυλίες και φεστιβάλ σε Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ταϊλάνδη. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα από την εποχή του πρώιμου μπαρόκ ως τη σύγχρονη, και μουσική Ελλήνων συνθετών. Είναι απόφοιτη του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ (Αγγλία) με ειδίκευση στο μπαρόκ τραγούδι. Υπό την επίβλεψη του Peter Seymour και ως υπότροφη του Ι.Κ.Υ. ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή της στο ίδιο πανεπιστήμιο. Η διατριβή της περιλάμβανε την μουσικολογική επιμέλεια, πρώτη σύγχρονη κριτική έκδοση και ηχογράφηση 28 αυτόγραφων καντατών για σοπράνο και μπάσο κοντίνουο που συνέθεσε ο Alessandro Scarlatti μεταξύ 1704-1705.

Ως μέλος του Duo Dulce Amarum (φωνή και αναγεννησιακό λαούτο/θεόρβη) έχει εξερευνήσει και ερμηνεύσει ρεπερτόριο του πρώιμου μπαρόκ και έχει πραγματοποιήσει συναυλίες και σεμινάρια στην Αγγλία και την Ιταλία. Ως μέλος φωνητικών συνόλων και χορωδιών έχει ερμηνεύσει και ηχογραφήσει μεγάλα έργα του κλασικού ρεπερτορίου, όπως τα "Κατά Ιωάννη Πάθη" και τη "Λειτουργία σε Σι ελάσσονα" του Μπαχ. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια με τους Ρ. Πουλημένου, Y. Seymour, A. Reibenspies, Dame E. Kirkby, J. Rodgers, M. Lawson, B. Schlick, R. Jackson και πιο πρόσφατα με την Ειρήνη Τσιρακίδου. Συνεργάζεται ως έκτακτη χορωδός με τη χορωδία της Ε.Ρ.Τ., συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Ξάνθης και στο Festival Junger Kuenstler Bayreuth (2017). Το 2018 πραγματοποίησε συναυλίες στην Αθήνα, τη Σύρο (Διεθνές Φεστιβάλ Άνω) και τη Ζάκυνθο. Έχει διδάξει μουσική και τραγούδι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου και στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου-Ταύρου. Συνεργάζεται με το Piano Plus Festival και είναι τακτικό μέρος του φωνητικού συνόλου αναγεννησιακής μουσικής της Schola Cantorum Sancti Pauli υπό τη διεύθυνση του Ιάσονα Μαρμαρά.

Εβίτα Μανιατοπούλου

Η Εβίτα (Ευανθία) Μανιατοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία δέκα χρονών στην τάξη της Μάρως Φραγκούλη στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά (δίπλωμα πιάνου με βαθμό άριστα 10 και α' βραβείο). Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά (πτυχίο αρμονίας με βαθμό άριστα 10) στην τάξη του Σταμάτη Αθανάσουλα. Είναι κάτοχος πτυχίου μουσικής, κατεύθυνση μουσικής εκτέλεσης (πιάνο) του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου (τάξη Λάμπη Βασιλειάδη) και μεταπτυχιακού στην μουσική εκτέλεση (πιάνο) του University of Alaska Fairbanks, (τάξη Dr. Edward Zilberkant). Έχει παρακολουθήσει master classes  πιάνου με τους R. Becker, C. Currò Dossi S. Karpounkina, J. Karnavicius, R. Saterlie, και Hideyo Harada και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες πιάνου στην Κέρκυρα, Ξάνθη (Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Ξάνθης), Λάρισα, Αθήνα (piano plus festival) και Fairbanks Alaska. Το καλοκαίρι του 2018 συμμετείχε ως συνοδός στο Fairbanks Suzuki Institute. Από το 2010 συμμετέχει στα σεμινάρια Internationale Musiktage Brache στη Γερμανία. Είναι απόφοιτη του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Καλαϊδόπουλος