Πορεία από το Λυκοδρόμιο στον εγκαταλελειμμένο οικισμό του Κριού και συμμετοχή στη Γιορτή Αυγόφετας διοργανώνει το πρωί (10.00) της Κυριακής 10 Νοεμβρίου η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Έχοντας ως πρώτο μέλημά μας να βγάλουμε στο βουνό τους μικρούς μας φίλους που είναι και το μέλλον κάθε «λέσχης», πραγματοποιούμε μια πολύ εποικοδομητική διαδρομή σε έναν οικισμό που η ιστορία κοντεύει να ξεχάσει. Η διαδρομή για να φτάσουμε στον προορισμό μας έχει μήκος τρία χιλιόμετρα (έξι με την επιστροφή) και γίνεται αποκλειστικά σε χωματόδρομο με ήπια κλίση. Θα χρειαστούμε περίπου τρεις ώρες (πήγαινε-έλα) για να ολοκληρώσουμε τη συγκεκριμένη δράση. Στο τέλος της διαδρομής -και εφόσον έχετε χρόνο- θα επισκεφτούμε την εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Λυκοδρόμιο Ξάνθης, εκεί που ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού πραγματοποιεί τη 2η Γιορτή Αυγόφετας.

Ο καιρός σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία (Πέμπτη 7 Νοεμβρίου) αναμένεται μη βροχερός. Ώρα αναχώρησης είναι η 10η πρωινή από το parking της καφετέριας "Ξανθίππη" και θα τηρηθεί αυστηρώς, οπότε θα παρακαλούσαμε όλους τους ενδιαφερόμενους να βρίσκονται στο ραντεβού από τις 09.45. Θα πάμε και θα γυρίσουμε με τα αυτοκίνητά μας, οπότε μετά τη δραστηριότητα ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει το πρόγραμμά του. Βέβαια θα προτείναμε -όπως αναφέραμε και πιο πάνω- να παρευρεθούμε στη 2η Γιορτή Αυγόφετας για σύσφιξη σχέσεων με τα μέλη του συγκεκριμένου πολιτιστικού συλλόγου. Δηλώστε συμμετοχή και μάθετε πληροφορίες της διαδρομής στο 6987 093730 (Ιωάννα Πορφυλλίδου). Τέλος, λίγα λόγια για τον εξοπλισμό-ρουχισμό:

  • Καλό είναι να φοράτε ορειβατικά μποτάκια για να αποφύγετε ανεπιθύμητους τραυματισμούς. Αν δεν υπάρχουν, φροντίστε τα αθλητικά παπούτσια που θα φοράνε τα παιδιά σας, τουλάχιστον να μην έχουν λιωμένη σόλα
  • Όσον αφορά στα παιδιά, καλό είναι να έχετε και δεύτερο μπλουζάκι για να αλλάξουν όταν θα κάνουμε στάση
  • Στο σακίδιό σας πρέπει να έχετε αρκετό νερό, φρούτα, ξηρούς καρπούς ή μαύρη σοκολάτα.

Σας περιμένουμε την Κυριακή για να περάσουμε ένα όμορφο πρωινό με τις οικογένειές σας και όχι μόνο, κάνοντας κάτι διαφορετικό.

 

Καλαϊδόπουλος
zolotas