INDEXANTHI.GR
Κόσμος

Ημέρα ευχαριστιών με πείνα και έλλειψη στέγης στο Los Angeles

Ενώ στη γιορτή των ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες οι δημόσιοι αξιωματούχοι εμφανίζονται ως ανθρωπιστές και φιλάνθρωποι και τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν υποκριτικά μηνύματα καλής θέλησης, μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει την άθλια εικόνα της φθοράς που επηρεάζει ευρέα στρώματα της αμερικανικής κοινωνίας.

Η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο εμφανίζει όλο και περισσότερο συνθήκες που είναι χαρακτηριστικές μίας τριτοκοσμικής χώρας: το πρόβλημα των αστέγων, η ανισότητα, η φτώχεια, η επισιτιστική ανασφάλεια και η ψυχική ασθένεια, έχουν γίνει χαρακτηριστικά της αμερικανικής ζωής για εκατομμύρια ανθρώπους. Η Καλιφόρνια, η πλουσιότερη πολιτεία στις Η.Π.Α., είναι η πεμπτουσία της έκφρασης αυτής της πραγματικότητας.

Τον περασμένο Αύγουστο, 25.000 Καλιφορνέζοι υπέγραψαν μια αίτηση ζητώντας από τον κυβερνήτη Jerry Brown να κηρύξει καθεστώς έκτακτης ανάγκης για την έλλειψη στέγης. Σύμφωνα με συντηρητικά στοιχεία, υπάρχουν 115.000 άστεγοι στην πολιτεία που στερούνται βασικών ανθρωπίνων υπηρεσιών. Η πολιτεία του Los Angeles και μόνο μετράει 47.000 άστεγους σε οποιαδήποτε δεδομένη νύχτα, οι οποίοι συμπληρώνουν τους 13.000 χρόνια άστεγους, σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Οικισμού και Αστικής Ανάπτυξης στο Κογκρέσο των Η.Π.Α. που δημοσιεύτηκε μια εβδομάδα πριν από την ημέρα των ευχαριστιών. Η “πόλη των αγγέλων” έχει επίσης 2.700 άστεγους βετεράνους και περισσότερους από 3.000 ασυνόδευτους άστεγους νεολαίους. Μια αναφορά που εκδόθηκε από το γραφείο Παιδείας της πολιτείας του Los Angeles πριν από λίγες ημέρες, ανέφερε ότι 63.000 παιδιά στην κομητεία ήταν άστεγα κατά κάποιο τρόπο στην περίοδο 2015-16.

Η τροφική ανασφάλεια επηρεάζει μεγάλα τμήματα της εργατικής τάξης της χώρας. Μια έρευνα που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο 2016 από τη Διεθνή Αδελφότητα των Teamsters Local 2010 και το Occidental College’s Urban & Environmental Policy, διαπίστωσε ότι το 70% των υπαλλήλων γραφείου, διοικητικών και εργαζομένων υποστήριξης του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, αγωνίζονται να έχουν επαρκή τροφή στο τραπέζι και θεωρούνται τροφικά ανασφαλείς. Από αυτούς, τα δύο τρίτα είχαν εμπειρίες πραγματικής πείνας από παράλειψη γευμάτων ή από μειωμένη κατανάλωση τροφής λόγω έλλειψης πόρων.

Τον περασμένο Ιούλιο, μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Διεύθυνσης Γεωργίας και Φυσικών Πόρων – Πολιτικής Διατροφικής, διαπίστωσε ότι το 19% των ερωτηθέντων σπουδαστών ανέφερε« πολύ χαμηλό επίπεδο επισιτιστικής ασφάλειας, με ένα επιπλέον 23% των ερωτηθέντων σπουδαστών που έχει “χαμηλό επίπεδο” επισιτιστικής ασφάλεια και ένα 8 έως 12% ανέφερε ότι ήταν άστεγοι.

Η “Los Angeles Mission Downtown” διοργανώνει παραδοσιακά το “Skid Row Thanksgiving”, προσφέροντας γεύματα στους άστεγους που έχουν κατοικία στην περιοχή γύρω από 5th street και την San Pedro street. Πρόκειται για μια περιοχή με χρόνια άστεγους, με μπλοκ σκηνών και άλλα επισφαλή πρόχειρα καταλύματα.

Marc Wells – W.S.W.S.

 

Σχετικά άρθρα

Δραματική επιτάχυνση στην τήξη των πάγων από τη δεκαετία του 1990

Super User

Ανακοίνωση για τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας εξέδωσε η Διεθνής Αμνηστία

Super User

Επίθεση νεοναζί σε κατάληψη στην Ιταλία – σε κώμα 49χρονος αντιφασίστας

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies