INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Κάλεσμα της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε.

Το ακόλουθο κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τετάρτης 3 Σεπτεμβρίου (08.00) στη Δ.Ο.Υ. Ξάνθης και στο συλλαλητήριο της Δ.Ε.Θ. απευθύνει η Γραμματεία Ξάνθης της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 8:00 ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ – ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ. 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Πάνω από 380.000 αυτοαπασχολούμενοι με τις οικογένειές τους είναι ανασφάλιστοι, σε σύνολο 774.000, γιατί αδυνατούν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους στον ΟΑΕΕ. Τώρα τους πετούν ένα ψίχουλο περίθαλψης μέχρι το Φλεβάρη και τα Κ.Ε.Α.Ο απειλούν με κατασχέσεις. Τα εκκαθαριστικά της εφορίας παραμένουν απλήρωτα και προστίθενται στα χρέη από ΦΠΑ, φόρους προηγούμενων ετών κ.α. Κερασάκι στη τούρτα των φόρων ο ΕΝΦΙΑ.  Η αναδουλειά μας τσακίζει κάθε μέρα και αυτοί ζητούν ανοιχτή την αγορά τις Κυριακές για να τζιράρουν τα πολυκαταστήματα. Επιπλέον μας κοροϊδεύουν ότι έτσι θα σωθούμε. Το σύστημα χρόνια μας εξωθούσε στο τραπεζικό δανεισμό και τώρα που δεν έχουμε να πληρώσουμε μας απειλεί με κατασχέσεις.

Μας οδηγούν στη καταστροφή για να περάσει όλος ο τζίρος στα μεγαθήρια της αγοράς. Όλοι οι νόμοι που ψηφίζουν εδώ και χρόνια έχουν στόχο την εξαφάνισή μας. Τα συμφώνησαν οι κυβερνήσεις της ΕΕ με βάση τις ανάγκες των μονοπωλίων τους από τη δεκαετία του ‘90 και τα εφαρμόζουν σταθερά με τον τρόπο της η κάθε μια, άλλες νωρίτερα άλλες καθυστερημένα. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, αυτές που τόσα χρόνια έχουν τη πλειοψηφία στα περισσότερα συνδικαλιστικά όργανα μας οδήγησαν στον ατομισμό, στην απάθεια, στην αναμονή με τους διαλόγους τους και τις φιοριτούρες. Καλλιεργούσαν αυταπάτες, απαξίωσαν το κίνημα και σήμερα έχουν διαλύσει σχεδόν όλα τα σωματεία, για να είμαστε απροετοίμαστοι μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε. Ακόμα και τώρα, μπροστά στην εξαθλίωση μας, θολώνουν τα νερά με αδιέξοδες, δαπανηρές και χρονοβόρες δικαστικές διαμάχες για τους ανασφάλιστους και αίτημα για περισσότερες δόσεις στη φορολογική σφαγή μας. Είναι υπεύθυνοι σε μεγάλο βαθμό για την υποχώρηση του κινήματος και για όλα όσα χάσαμε και τη δεινή θέση που βρισκόμαστε.

Μην περιμένεις άλλο!!! Κάνε το βήμα!!!: πάρε μέρος στην αντιμονοπωλιακή συσπείρωση της ΠΑΣΕΒΕ, στο κίνημα των αυτοαπασχολούμενων που παλεύει ανυποχώρητα ενάντια στις πολιτικές που υπηρετούν τα μονοπώλια σε βάρος μας και μαζί με τις ταξικές εργατικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ Αυτή η λαϊκή συμμαχία μπορεί να γίνει η δύναμη που θα φέρει πραγματικές αλλαγές σε όφελος του λαού, κόντρα στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Κατάργηση του ν.4110/2013 που καταργεί το αφορολόγητο και επιβάλει 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ. Αφορολόγητο όριο 20.000€ και επιπλέον 5.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Αύξηση της φορολογίας των ΑΕ στο 45%.
 • Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
 • Κοινωνική ασφάλιση δημόσια, καθολική, κρατικά επιχορηγούμενη στα 2/3.
 • Μείωση 30% των ασφαλιστικών εισφορών, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Διαχωρισμός κλάδων σύνταξης και υγείας του ΟΑΕΕ και των αντίστοιχων εισφορών με προοπτική κατάργησής τους στον κλάδο υγείας. Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.
 • Αναπλήρωση των απωλειών των συντάξεων. Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
 • Αύξηση της βασικής σύνταξης στα 486€ (όπως και στο ΙΚΑ). Κρατική χρηματοδότηση ικανή να βγάλει το ταμείο από το σημερινό αδιέξοδο.
 • Συνταξιοδότηση όλων των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους. Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώς με προοπτική την παραπέρα μείωσή τους.
 • Υγεία ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και απολύτως δωρεάν για όλο το λαό.
 • Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία. Δωρεάν εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες. Πλήρης χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τον ΟΑΕΕ. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, τραπεζικών λογαριασμών για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρησή τους.
 • Επίδομα ανεργίας στα 600 € και πλήρη κάλυψη υγείας για κάθε επαγγελματία που κλείνει το μαγαζί του μέχρι να βρει νέα εργασία.
 • Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη “απελευθέρωση” επαγγελμάτων, που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων.
 • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ ΜΕ ΤΗΝ Π.Α.Σ.ΕΒΕ ΚΑΙ ΤΟ Π.Α.Μ.Ε ΣΤΙΣ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΞΑΝΘΗ 14:00 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

 

Σχετικά άρθρα

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης

Super User

Εκδήλωση της Ο.Τ.Ο.Ε. στην Ξάνθη

Super User

Η Ε.Ι.Υ.Ε. Ξάνθης για το δώρο του Πάσχα

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies