INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Καλέσματα στην απεργία της Πέμπτης

Από τη Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Ξάνθης και τη Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜε εκδόθηκαν τα ακόλουθα καλέσματα για την απεργία της 8ης Δεκεμβρίου:

Λαϊκή Αντίσταση

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ! Προσυγκέντρωση 10 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η νέα αντεργατική επίθεση είναι προ των πυλών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο δρόμο που χάραξαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, χορεύει στο χορό των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΔΝΤ, για λογαριασμό τους και για λογαριασμό του ντόπιου κεφαλαίου.

Η νέα δραστική μείωση στις κατώτατες αποδοχές θα σημάνει την γενικευμένη εμπέδωση της φτώχειας αφού θα συμπαρασύρει προς τα κάτω όλους τους μισθούς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Η επιδιωκόμενη και τυπική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, θα καταστήσει όλους τους εργαζόμενους έρμαια στις ορέξεις του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Η νέα φοροεπιδρομή με 2,6 δις άμεσους και έμμεσους φόρους και η παραπέρα περικοπή στις κοινωνικές δαπάνες κατά 1,4 δις, θα κάνουν ακόμα πιο δραματική την οικονομική επιβίωση των λαϊκών στρωμάτων.

Παράλληλα η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων θα οδηγήσει σε νέα εκτίναξη της ανεργίας σε ιδιωτικό τομέα, πρώην ΔΕΚΟ και τράπεζες, την ώρα που το επίδομα ανεργίας μετατρέπεται σε επιδότηση της εργοδοσίας και ουσιαστικά καταργείται. Στο Δημόσιο η νέα κακόφημη αξιολόγηση δομών και προσωπικού θα έχει ως αποτέλεσμα ανασφάλεια, μείωση μισθού και κινητικότητα με ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης.

Η γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και η κατάργηση της μόνιμης, πλήρους και σταθερής δουλειάς αποτελούσε για χρόνια στόχο του κεφαλαίου. Σήμερα η κυβέρνηση με τη δεξιά της πολιτική όχι μόνο έχει διαμορφώσει συνθήκες de facto επιβολής της αλλά ετοιμάζεται να τους το προσφέρει και θεσμικά. Η δουλειά, αντί για δικαίωμα των εργαζομένων χρησιμοποιείται ως όχημα μεγιστοποίησης του βαθμού εκμετάλλευσής τους όταν δεν πετιούνται στον καιάδα της ανεργίας.

Ταυτόχρονα θα επιχειρηθεί το χτύπημα στον ελεύθερο εργατικό συνδικαλισμό με ιδιαίτερη έμφαση στο δικαίωμα στην απεργία, αξιοποιώντας και την υπονομευτική και δυσφημιστική στάση των εργατοπατέρων. Ο κίνδυνος που νοιώθει το σύστημα και οι εκπρόσωποί του από τις εργατολαϊκές αντιστάσεις και διεκδικήσεις, ακόμα και στη σημερινή φάση αποσυγκρότησης, είναι κάτι περισσότερο από φανερός, γι’ αυτό και σπεύδουν –μάταια- να καταργήσουν και να εμποδίσουν την έκφραση της ταξικής πάλης, των αντιστάσεων και διεκδικήσεων.

Και πλάι σ’ όλα αυτά η “μεγάλη εικόνα” της υπόκλισης στους Αμερικάνους και Ευρωπαίους φονιάδες των λαών που είναι οι πραγματικοί επικυρίαρχοι στη χώρα, το 4ο μνημόνιο διαρκούς επίθεσης που εξυφαίνεται, το αντιδραστικό-οπισθοδρομικό ρεύμα που ξεπροβάλλει, μαζί με την φασιστικοποίηση και την αναβάθμιση των μηχανισμών καταστολής.

Κόντρα, λοιπόν, στους φορείς της αντεργατικής επέλασης αλλά και στην υποταγμένη και συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία που υπονομεύει ανοιχτά και ξετσίπωτα κάθε εργατική διάθεση και αγώνα, χρειάζεται να ορθώσουμε το ανάστημά μας όλοι εμείς οι άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Και ν’ αντισταθούμε, να υπερασπιστούμε κατακτήσεις δικές μας, συχνά κερδισμένες με αίμα. Γιατί η δουλειά, το εισόδημα, οι ελευθερίες, η ανεξαρτησία, η ζωή η ίδια είναι πολύτιμα αγαθά για να τα τσαλαπατούν ξένοι και ντόπιοι δυνάστες και οι κυβερνήσεις τους, αλλά και να τα διαχειρίζονται ηγεσίες που έχουν προ πολλού περάσει στο αντίπαλο στρατόπεδο.

• ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

• ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

• ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

• ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΕ, ΔΝΤ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

ΠΑΜε

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 11:00 πμ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από εργατικά Λαϊκό δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους!

  • Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!
  • Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος «υποκατώτερος μισθός» για τους νεοπροσλαμβανόμενους!
  • Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
  • Πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού! Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 100 και 200 ευρώ μισθό!
  • Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
  • Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
  • «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ στους αγώνες των εργαζομένων.
  • Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνό εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους. Ακόμα περισσότερο η ανοχή, η αδράνεια, θα αξιοποιηθεί από τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν το 3° μνημόνιο για να εμφανίσουν και το λαό σύμφωνο και υποστηρικτή της άγριας αντεργατικής πολιτικής.

Βιομήχανοι εφοπλιστές, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες, όλοι αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν στα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας και αλλού, διατάζουν τους άνεργους, τους μερικά απασχολούμενους, τους απλήρωτους και κακοπληρωμένους, το φτωχό εργαζόμενο λαό να βγάλει το σκασμό! Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για συναίνεση!

Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πότο. Οργάνωση παντού να ‘ρθουν τα πάνω-κάτω.

Είναι ανάγκη από τώρα τα σωματεία, οι σύλλογοι, να μπούνε στη μάχη της προετοιμασίας, την ενημέρωσης, της επιτυχίας της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη. Να στηριχτούν παράλληλα οι αγώνες του επόμενου διαστήματος από συνδικαλιστικές οργανώσεις σε χώρους δουλειάς και κλάδους. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη “διαπραγμάτευση”, ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις». Δεν θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις αλλά θα αφαιρούν και άλλα.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Στα ταμπούρλα που χτυπάνε συγχρονισμένα οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, στοιχίζονται από πίσω η κυβέρνηση, τα κόμματα που ψήφισαν το 3° μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), οι υπόλοιποι που στηρίζουν το δρόμο των μονοπωλίων αλλά και οι χρήσιμοι στυλοβάτες τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι παρατάξεις τους σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) που συγκροτούν τις γνωστές συμβιβασμένες πλειοψηφίες. Όλοι μαζί σηκώνουν τη σημαία της συναίνεσης για να επιτεθούν από κοινού στο Λαό, να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.

Η πιστή και χωρίς αντιστάσεις υλοποίηση και συνέχιση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων αποτελεί την προϋπόθεση στην προοπτική ανάκαμψης των κερδών τους σύμφωνα με τους εγχώριους βιομηχάνους, Η ανάπτυξη που προσδοκούν θα ξεκινάει από τα συντρίμμια των εργατικών κατακτήσεων, την παγίωση των μισθών των 300 και 400 ευρώ. Μας καλούν να ξεχάσουμε δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή και να αποδεχτούμε τις συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς: Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο του, «είναι ανεδαφικό να επιδιώκουμε την επαναφορά στο προ του 2009 ρυθμιστικό πλαίσιο της αγοράς εργασίας».

Οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ με καταμερισμένους ρόλους και σχέδιο βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, δίνουν χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους για να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεση τους.

Ευθυγραμμίζονται με τις επιθυμίες του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων της κυβέρνησης και των κομμάτων τους για συναίνεση. Επί της ουσίας, δε θέλουν τη σύγκρουση με το κεφάλαιο και τη στρατηγική του, με την οποία εξάλλου συμφωνούν και παίζουν βρώμικο παιχνίδι για να μην εκδηλωθεί μαζική μαχητική ενιαία απάντηση από τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Στο Εργατικό κέντρο Ξάνθης οι παρατάξεις ΕΚΕ (πρώην ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ σπέρνουν την μοιρολατρία, όταν μάλιστα στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ ο Γραμματέας του ΕΚΞ (ΔΑΚΕ) δηλώνει ότι είναι κατά των απεργιών, καταλαβαίνουν οι εργαζόμενοι του Νομού μας ότι δεν πρέπει να έχουν καμιά εμπιστοσύνη σε τέτοιους συμβιβασμένους  συνδικαλιστές.

Θέλουν λοιπόν απεργίες «ντουφεκιές στον αέρα» την ίδια στιγμή που υπογράφουν κοινωνική ειρήνη με τα αφεντικά, «κοινά πορίσματα» και «κοινές ανακοινώσεις» και συμφωνούν μέχρι κεραίας με τα συμφέροντα τους. Αυτός ο σχεδιασμός δεν εκπονείται από τους εργαζόμενους αλλά στα κυβερνητικά γραφεία. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτές τις ηγεσίες. Η υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και της κλιμάκωσης του αγώνα μας θα κριθεί μέσα στους χώρους δουλειάς από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας σε κάθε κλάδο, αλλάζουμε τους συσχετισμούς, δυναμώνουμε τα σωματεία μας, δίνουμε απάντηση με τη συμμετοχή μας στην απεργία.

Περισσότερες από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα βγήκαν μπροστά στις 17 Οκτώβρη και απαίτησαν: κατάργηση των αντεργατικών νόμων, κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις στους μισθούς, κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Κατέθεσαν το δικό μας πόρισμα, το πόρισμα των εργαζομένων. Δείχνουν το δρόμο της οργάνωσης, της σύγκρουσης, της αγωνιστικής κλιμάκωσης, του μη συμβιβασμού με τη φτώχεια και την εξαθλίωση,

Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά!

Ο κόσμος που υπερασπίζονται από κοινού κυβέρνηση και κόμματα της ΕΕ και του κεφαλαίου μαζί με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι ο κόσμος του νέου υποκατώτατου μισθού, της μαζικής ανεργίας, της 3ωρης και 4ωρης εργασίας, της 5μηνης κακοπληρωμένης δουλειάς των προγραμμάτων, της διαχείρισης με ψίχουλα της φτώχειας, της «επιχειρηματικότητας», της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Είναι ο κόσμος που απαιτεί «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, για να μπορούν οι επιχειρήσεις να απασχολούν εργαζόμενους όποτε, όσο και όπως τις βολεύει, να τους πληρώνει όποτε και όσο θέλει. Επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματα τους, τις συμφωνίες τους, Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας, τις ανάγκες Είμαστε σε ετοιμότητα να απαντήσουμε αγωνιστικά σε περίπτωση που η τολμήσει να προσπαθήσει να περάσει τα νέα μέτρα νωρίτερα.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 11:00 πμ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

 

Σχετικά άρθρα

Καταγγελία και της νεολαίας Ξάνθης του ΣυΡιζΑ

Super User

Ανακοίνωση της Ε.Π. Π.Α.Μ.-Θ. του Κ.Κ.Ε. για το προσφυγικό

Super User

Ανακοινώσεις του ΠΑΜε Ξάνθης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies