INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Καλέσματα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Δ.Ε.Θ.

Καλέσματα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης απευθύνουν η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Ξάνθης και ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια, ως εξής:

Λαϊκή Αντίσταση Α.Α.Σ.

Η Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ. Ξάνθης συμμετέχει στην κινητοποίηση στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. – αναχώρηση το Σάββατο 10/9 στις 14.00 από το Εργατικό Κέντρο, τηλ. επικοινωνίας 6978 210677, 6937 683076.

ΝΑ ΞΑΝΑΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Εργαζόμενοι- ες, άνεργοι, νέοι και νέες

Το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης στη χώρα μας και η κυβέρνησή του, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ετοιμάζονται να εξαπολύσουν ένα νέο γύρο επίθεσης ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό. Παρά την καλοστημένη κυβερνητική προπαγάνδα ότι βρισκόμαστε λίγο πριν τον ερχομό της ανάπτυξης και του ξεπεράσματος της κρίσης, η εφαρμογή του τρίτου αντιλαϊκού μνημονίου και η ταυτόχρονη συμμόρφωση της κυβέρνησης στις Αμερικανο-Νατοϊκές απαιτήσεις αποδεικνύουν ότι για το λαό και τη χώρα τα δύσκολα δεν έχουν τελειωμό.

Η αναβαθμισμένη χρήση της βάσης της Σούδας από τους Αμερικάνους-ΝΑΤΟ, η εντεινόμενη παρουσία τους στο Αιγαίο με πρόσχημα την προσφυγική κρίση, οι -με αμερικανική υπαγόρευση- συμμαχίες της χώρας με τα αντιδραστικά, φασιστικά καθεστώτα του Ισραήλ και της Αιγύπτου αποτυπώνουν το βάθεμα της εξάρτησης της χώρας από Αμερικάνους-ΝΑΤΟ. Η πρόσδεσή της στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών όχι μόνο δεν φέρνει την ειρήνη και την ασφάλεια αλλά εκθέτει το λαό και τη χώρα σε μεγάλους πολεμικούς κινδύνους, καθώς αγριεύει ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου και των σφαιρών επιρροής. Ουκρανία, Συρία, Μ. Ανατολή, Βόρεια Αφρική είναι αδιάψευστοι μάρτυρες…

Οι πρόσφυγες, θύματα του πολέμου των ιμπεριαλιστών και των υποτακτικών τους στοιβάζονται σαν υπάνθρωποι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης με την πλήρη συμμόρφωση της κυβέρνησης στην αντιπροσφυγική-αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. Ξεσκεπάζεται, έτσι, κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να φανεί ευαίσθητη και ανθρώπινη .Η μοναδική διέξοδος για όλους τους λαούς είναι να δυναμώσουν την αντιιμπεριαλιστική πάλη.

Στο οικονομικό πεδίο, με τη δεύτερη αξιολόγηση των ιμπεριαλιστών-δανειστών αναβαθμίζεται η επίθεση ενάντια στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Οι συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, η αντιασφαλιστική επίθεση και η φοροεπιδρομή που τσακίζει τις λαϊκές τάξεις, η πλήρης ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η εκτεταμένη ανεργία, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, το ξεθεμελίωμα των λαϊκών δικαιωμάτων σε εκπαίδευση-περίθαλψη είναι φανερό πως δεν επαρκούν για τους κεφαλαιοκράτες. Ξένο και ντόπιο κεφάλαιο απαιτούν την πλήρη απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και το χτύπημα του συνδικαλιστικού δικαιώματος στην απεργία. Στο στόχαστρό τους βρίσκονται ακόμα ο κατώτατος μισθός και ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα και οι συλλογικές συμβάσεις. Με τα μέτρα αυτά προσπαθούν όχι μόνο να αυξήσουν την κερδοφορία για το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο αλλά και να επιφέρουν ένα στρατηγικό χτύπημα στην ίδια την συνδικαλιστική οργάνωση της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων για να μην μπορούν να αντιδράσουν συλλογικά.

Αυτήν την επίθεση είναι ανάγκη να την αποκρούσουμε. Αυτό είναι το καθήκον για κάθε αγωνιστή, για κάθε συλλογικότητα που θέλει να υπερασπιστεί τα εργατικά -λαϊκά- νεολαιίστικα δικαιώματα ενάντια στην επίθεση του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος. Κόντρα στις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, κόντρα στα κυβερνητικά σύμφωνα που αναπαράγουν τις θεωρίες της ταξικής συμφιλίωσης των εργατών με το κεφάλαιο, κόντρα στις αυταπάτες ότι η λύση θα έρθει μέσω ενίσχυσης της …. Αριστεράς στις εκλογές που όπου να ‘ναι έρχονται…. Να στρέψουμε την προσοχή και τις προσπάθειές μας στο δυνάμωμα των αγώνων, στην ενίσχυση των εστιών αντίστασης, στην οικοδόμηση μετώπου αντίστασης και διεκδίκησης. Να προσπαθήσουμε να οργανώσουμε το λαό και τις δυνάμεις του ενάντια στην επίθεση που δέχεται. Τα εγκαίνια της ΔΕΘ είναι ένας σταθμός αυτής της προσπάθειας.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ – ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. Υπερασπιζόμαστε τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα. ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΕΕ – ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ – ΑΣΥΛΟ, ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ. Συγκέντρωση, Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, 6 μμ, Καμάρα.

Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια

Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, ΔΕΘ-Θεσσαλονίκη. Πανεργατικό Συλλαλητήριο. 6μμ, Άγαλμα Βενιζέλου. Αναχώρηση από Ξάνθη: 1.30μμ, Εργατικό Κέντρο. Δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα 6983 631407 και 6987 745669.

ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ – Κρατικοποιήσεις όχι ιδιωτικοποιήσεις – Μαζικές προσλήψεις όχι απολύσεις – Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα – Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Ο πρώτος σταθμός του απεργιακού φθινοπώρου που έχουμε μπροστά μας, είναι το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 10 Σεπτέμβρη στις 6μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου. Οι εργαζόμενοι και φέτος θα υποδεχτούμε με τον κατάλληλο τρόπο τον πρωθυπουργό και τα στελέχη της κυβέρνησης που, θα ανέβουν στη Διεθνή Έκθεση για να εξαγγείλουν τα αντεργατικά μέτρα της νέας χρονιάς, καμουφλαρισμένα πίσω από παχιά λόγια.

Θα διαδηλώσουμε στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους εργαζόμενους που δίνουν μάχες. Τους εργαζόμενους στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ που παλεύουν για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και των Λιμενεργατες του ΟΛΘ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Τους εργαζόμενους του Μαρινόπουλου και των Λιπασμάτων Καβάλας που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις. Τους εργάτες της ΔΕΗ, του ΟΣΕ, των συγκοινωνιών και του νερού, που παλεύουν ενάντια στα ξεπουλήματα. Μαζί με τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που παλεύουν ενάντια στους χρυσωρύχους στις Σκουριές και τους χιλιάδες αντιρατσιστές και αντιρατσίστριες που παλεύουν μαζί με τους πρόσφυγες για ανοιχτά σύνορα κι ανοιχτές πόλεις.

Στις 9 Σεπτέμβρη, ο Τσίπρας θα φιλοξενήσει στην Αθήνα τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Μάλτας και της Κύπρου, σε μια άτυπη “Σύνοδο του Νότου” ενάντια, υποτίθεται, στη λιτότητα. Δηλαδή ο Τσίπρας του τρίτου μνημονίου θα συμμαχήσει ενάντια στη λιτότητα με τον Ολάντ των αντεργατικών μέτρων, της άγριας καταστολής και της μόνιμης κατάστασης έκτακτης ανάγκης και με τον Ραχόι που άφησε χιλιάδες οικογένειες χωρίς σπίτι για χάρη των τραπεζιτών.

Όσο και αν ο Τσίπρας χρησιμοποιώντας τη γλώσσα των Σαμαροβενιζέλων υπόσχεται ότι «περάσαμε τα δύσκολα» και « η ανάπτυξη έρχεται», η αλήθεια είναι ότι η οικονομική κρίση χειροτερεύει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει νέα μέτρα στο όνομα της «αξιολόγησης» του Δεκέμβρη. Νέο συνδικαλιστικό νόμο που περιορίζει τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, συνέχιση και κλιμάκωση των ιδιωτικοποιήσεων σε ΟΛΘ, ΔΕΗ, Νερό κλπ. Την ίδια στιγμή τα κανόνια σκάνε παντού όπως στον Μαρινόπουλο, την Ηλεκτρονική Αθηνών, το Άθενς Λήδρα, με κίνδυνο για τις δουλειές χιλιάδες εργαζομένων. Και τα νοσοκομεία ρημάζουν από την έλλειψη προσωπικού και αναλώσιμων και τα σχολεία ανοίγουν τον Σεπτέμβρη με χιλιάδες κενά.

Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σωματείο οργανώνουμε τη μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση στις 10 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη. Η επιτυχία της διαδήλωσης στην ΔΕΘ θα δώσει ώθηση στην απεργία των δασκάλων στα μέσα του Σεπτέμβρη για μαζικές προσλήψεις στα σχολεία, στις μάχες για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, θα δώσει δύναμη στους εργαζόμενους στο Μαρινόπουλο και τις επιχειρήσεις που ξεφορτώνονται τα αφεντικά πετώντας χιλιάδες στην ανεργία. Και θα ανοίξει το δρόμο για να βάλουμε οι εργαζόμενοι την δική μας προοπτική για έξοδο από την κρίση. Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, και επανακρατικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση για τους μεγαλομέτοχους και κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων. Για τα Λιμάνια τα τραίνα το νερό, τη ΔΕΗ, τον ΟΑΣΘ, τον Μαρινόπουλο, το Αθενς Λήδρα…

Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι έχουμε το δικό μας δρόμο. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.

Γι’ αυτό στις 10 Σεπτέμβρη όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Θεσσαλονίκη.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. Ξάνθης

Super User

Κάλεσμα της ΑντΑρΣυΑ Ξάνθης

Super User

Το Κ.Κ.Ε.(μ-λ) Ξάνθης για τις φοιτητικές εστίες

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies