Από το Κέντρο Έρευνας και Προβολής της Εθνικής Μουσικής – Μουσικό, Λαογραφικό και Φιλολογικό Αρχείο Σίμωνος και Αγγελικής Καρά, κυκλοφόρησε νέα έκδοση που παρουσιάζει σε ένα βιβλίο και δύο ψηφιακούς δίσκους 59 σπάνιες και αυθεντικές ηχογραφήσεις καλάντων από όλη την Ελλάδα μέσα από το αρχείο του Σίμωνα Καρά (1958-1976). Σημαντική θέση στην έκδοση κατέχουν τα κάλαντα από τη Θράκη, ηχογραφημένα το 1961 και το 1973, από την Καρωτή Διδυμοτείχου, τις Καστανιές Ορεστιάδας και το Καβακλί Μακράς Γέφυρας (ανατολική Θράκη).
Εδώ μπορεί κάποιος να δει συνοπτική παρουσίαση του δίσκου και να ακούσει χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα κάλαντα που περιλαμβάνονται στους δύο δίσκους.
Ο Σίμων και η Αγγελική Καρά, με μεγάλους κόπους και με προσωπικά έξοδα περιηγήθηκαν για δεκαετίες την Ελλάδα και ηχογράφησαν σημαντικούς παραδοσιακούς μουσικούς, αλλά και απλούς ανθρώπους φορείς του λαϊκού πολιτισμού. Μέσα σε όλο αυτό τον μουσικό πολιτισμό, τη δική τους σημαντική θέση έχουν τα κάλαντα. Το Κέντρο Έρευνας και Προβολής της Εθνικής Μουσικής μελέτησε και παραδίδει στους νεότερους, ενήλικες και παιδιά, αυτό τον μουσικό θησαυρό με τη μορφή ενός βιβλίου και δύο ψηφιακών δίσκων ήχου (CD) σε μια καλαίσθητη έκδοση υψηλών προδιαγραφών. Η έκδοση θα αποτελέσει σπουδαίο βοήθημα για γονείς, δασκάλους, μουσικούς, χοροδιδασκάλους, ερευνητές, φορείς, ενορίες, κατηχητές κ.ά., ενώ παράλληλα θα αποθέσει στο στόμα και στα αυτιά των παιδιών αλλά και των ενηλίκων αυτό τον θησαυρό. Η έκδοση περιλαμβάνει ένα βιβλίο 192 σελίδων με πρωτότυπα κείμενα, με στοιχεία άγνωστα για την ιστορία και την πράξη των καλάντων: Τι σημαίνουν οι δυσνόητοι στίχοι “Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά”, ποια είναι η σχέση του Αη-Βασίλη και του Santa Claus, πώς συνδέονται τα κάλαντα με τις μεταμφιέσεις του Δωδεκαημέρου στη βόρεια Ελλάδα και άλλα πολλά. Επίσης, στίχους και σχόλια για κάθε ένα τραγούδι, πρωτότυπη εικονογράφηση και δύο ψηφιακούς δίσκους με 59 αυθεντικές ηχογραφήσεις του Σίμωνα Καρά σε χωριά της Ελλάδας μεταξύ 1958 και 1976.