INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Η εκδήλωση του Κ.Κ.Ε. Ξάνθης στη Γενισέα

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γενισέας η κεντρική εκδήλωση της Κ.Ο. Ξάνθης για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την οκτωβριανή σοσιαλιστική επανάσταση στη Ρωσία το 1917.

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης αποτέλεσε η ιστορική παρουσίαση της συμβολής του ελληνικού-ποντιακού πληθυσμού στην κοσμογονία της σοσιαλιστικής επανάστασης και οικοδόμησης, στην πρώτη απόπειρα της ανθρωπότητας να οικοδομήσει μια νέα κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και καταπίεση.

Στην αίθουσα ηχούσαν τραγούδια εμπνευσμένα από την εποχή της μεγάλης “εφόδου στον ουρανό”. Την εκδήλωση προλόγισε η Βούλα Μαχαιρίδου μέλος της Επιτροπής Περιοχής Α.Μ.-Θ. του Κ.Κ.Ε. Ακολούθησε προβολή βίντεο με θέμα τη σημασία της οκτωβριανής επανάστασης και τα διαχρονικά μηνύματα της επικαιρότητας του σοσιαλισμού σήμερα, μαζί με το τραγούδι “Οι μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο” των “Rebellion Connexion” που είναι αφιερωμένο στον κόκκινο Οκτώβρη.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Δήμητρης Παπατολίδης, μέλος της Κ.Ε. και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Α.Μ.-Θ. του Κ.Κ.Ε, για την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, λέγοντας μεταξύ άλλων: “Οποιαδήποτε προσπάθεια προσέγγισης και καταγραφής της ιστορικής πορείας των Ελλήνων της Σοβιετικής Ένωσης, αποτελεί ένα ιδιαίτερα δύσκολο και σύνθετο εγχείρημα. Και αυτό, γιατί διαχρονικά έχει σπαταληθεί άφθονο χρήμα και έχει χυθεί άπειρο μαύρο μελάνι από εκείνους (δηλαδή τους έχοντες και κατέχοντες, τότε και σήμερα) που έχουν συμφέρον να δυσφημίσουν το πρώτο εργατικό κράτος στον κόσμο και όλα όσα πολλά και σημαντικά προσέφερε στην Ιστορία, δηλητηριάζοντας τις συνειδήσεις των λαών με κάθε τρόπο και κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους – και διαθέτουν πράγματι πολλά, αναρίθμητα τέτοια. Χρειάζεται όμως να σκεφτούμε γιατί χύνουν τέτοιο δηλητήριο, τέτοια χολή για το πρώτο σοσιαλιστικό εργατικό κράτος στον κόσμο; Αφού υποτίθεται πως η υπόθεση του κομμουνισμού για όλους αυτούς έχει τελειώσει. Ακριβώς γιατί ξέρουν πολύ καλά πως αυτή η κοινωνία, ο σοσιαλισμός, είχε τεράστια επιτεύγματα σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας στην Ε.Σ.Σ.Δ και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες και εξακολουθεί να αποτελεί για τους απανταχού εκμεταλλευόμενους, τον εργαζόμενο λαό, τη μοναδική ελπίδα αλλά και αναγκαιότητα και επιταγή για το μέλλον!”.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον ύμνο της Κομμουνιστικής Διεθνούς στα ποντιακά. Στην αίθουσα της εκδήλωσης διατέθηκε ειδική έκδοση της Κ.Ο. Ξάνθης με άρθρα από τον “Ριζοσπάστη” με πολλά ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία για τη συμβολή του ελληνικού-ποντιακού στοιχείου στη σοσιαλιστική επανάσταση και οικοδόμηση, ενώ λειτούργησε και βιβλιοπωλείο της “Σύγχρονης Εποχής”.

 

Σχετικά άρθρα

Απάντηση του ΣυΡιζΑ Ξάνθης στις ρατσιστικές και εμφυλιοπολεμικές κορώνες Ντινόπουλου

Super User

Μήνυμα του Κ.Κ.Ε. για τη νέα χρονιά

Super User

Η Λαϊκή Αντίσταση – Α.Α.Σ. Ξάνθης για την πυρκαγιά στη “Sunlight”

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies