INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Η εξόρμηση του Κ.Κ.Ε. Ξάνθης ενάντια στην καλλιέργεια κάνναβης

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 23 Μάρτη με τη μεγάλη εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Ξάνθης του Κ.Κ.Ε. στο αμφιθέατρο (προκατ) της Πολυτεχνικής Σχολής, η πλατιά εξόρμηση σε εργασιακούς χώρους, χωριά και γειτονιές της Ξάνθης, ενάντια στην προσπάθεια μετατροπής της Ξάνθης σε απέραντη φυτεία κάνναβης.

Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία της Γιώτας Ρόιδου, προέδρου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης. Στην ομιλία αυτή αναδείχθηκε το γεγονός ότι οι πιθανές επενδύσεις που θα γίνουν στην περιοχή θα φέρουν τεράστια κέρδη για τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους και λίγες κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας με διαλυμένα εργασιακά δικαιώματα για τον λαό, αξιοποιώντας το αντεργατικό νομικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Μπάμπης Φωτιάδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης. Στην ομιλία του ανέφερε ότι η φυτική κάνναβη λόγω του μεγάλου αριθμού δραστικών ουσιών που περιέχει, για τη συντριπτική πλειονότητα των οποίων δε γνωρίζουμε τις δράσεις – αλληλεπιδράσεις – παρενέργειες που έχει καθεμιά από αυτές, αλλά και οι ποικίλοι συνδυασμοί τους, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθαυτή ως φαρμακευτική-θεραπευτική ουσία. Ενώ τονίστηκε η ανάγκη ενός αυστηρού πλαισίου ελέγχων για την παραγωγή και διάθεση των φαρμάκων.

Επόμενος ομιλητής ήταν ο γεωπόνος Χρήστος Τρέλλης, περιφερειακός σύμβουλος της Α.Μ.-Θ. με τη Λαϊκή Συσπείρωση και μέλος της Ε.Π. Α.Μ.-Θ. του Κ.Κ.Ε. Η ομιλία του εστιάστηκε αφενός στις ασάφειες που υπάρχουν στο νέο νόμο και τον κίνδυνο να αξιοποιηθούν αυτές για την καλλιέργεια ποικιλιών της κάνναβης με υψηλή περιεκτικότητα της ψυχοτρόπου ουσίας THC και αφετέρου στο γεγονός ότι η καλλιέργεια κάνναβης (όπως και άλλες «δυναμικές» καλλιέργειες στο παρελθόν) δεν θα λύσει τα τεράστια προβλήματα των αγροτών της περιοχής, που οφείλονται στις πολιτικές (π.χ. υψηλή φορολογία) που τους ξεκληρίζουν.

Οι εισηγητικές ομιλίες ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του ψυχίατρου-νευρολόγου Παναγιώτη Γεωργάκα, πρώην υπεύθυνου του θεραπευτικού προγράμματος «Αργώ» και μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών. Στην ομιλία του αναλύθηκε το κοινωνικό φαινόμενο της εξάρτησης καθώς και οι πολυδιάστατες επιπτώσεις που έχει η χρήση της κάνναβης τόσο στην υγεία του χρήστη όσο και στην ψυχολογία και την κοινωνική ζωή του. Τέλος, στάθηκε και στις προσπάθειες που γίνονται εδώ και πολλά χρόνια για να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση της κοινωνίας η χρήση της κάνναβης αλλά και άλλων ναρκωτικών.

Η εκδήλωση έκλεισε με ενδιαφέρουσα συζήτηση και πολλές ερωτήσεις, ενώ έγινε κάλεσμα από την Κομματική Οργάνωση Ξάνθης του Κ.Κ.Ε. για πλατύ άνοιγμα σε συλλόγους, σωματεία και φορείς, αλλά και συνολικότερα στην κοινωνία, για ένταση του αγώνα για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά!

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

“Να αποτρέψουμε την απειλή του πολέμου”

Super User

Ανακοίνωση-καταγγελία των οργανώσεων Θράκης του Κ.Κ.Ε.(μ-λ)

Super User

Κάλεσμα του ΠΑΜε Ξάνθης για την πρωτομαγιά

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies