INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Η αντιφασιστική εκδήλωση Κ.Κ.Ε. και Κ.Ν.Ε.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαΐου –παγκόσμια ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών- η εκδήλωση των Τομεακών Οργανώσεων Ξάνθης του Κ.Κ.Ε. και της Κ.Ν.Ε. με θέμα «Τσακίζουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κοινή ανακοίνωση των 24 κομμουνιστικών νεολαιών της Ευρώπης. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του μέλους του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης της Κ.Ν.Ε. και υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Α.Μ.-Θ. Σαλή Εφέντη, που τόνισε: «Εμείς η νεολαία μπορούμε και πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα απέναντι στον φασισμό. Ιδιαίτερα εμείς οι νέοι της Ξάνθης, ξέρουμε καλά ότι ανεξάρτητα από το σε ποιόν θεό πιστεύει ο καθένας μας, ζούμε την ίδια καθημερινότητα, αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, έχουμε τα ίδια όνειρα. Οι νέοι ξέρουμε ότι όταν οργανωθήκαμε και σταθήκαμε απέναντι, χαλάσαμε τα σχέδια των φασιστών στα σχολεία, δεν τους αφήνουμε να σταθούν στα πανεπιστήμια, σε γειτονιές. Σε αυτό τον αγώνα για να τσακιστεί ο φασισμός, τα μέλη του Κ.Κ.Ε. και της Κ.Ν.Ε. είμαστε μπροστά. Οι φασίστες εμάς φοβούνται. Το κόκκινο χρώμα φοβούνται. Γι’ αυτό πρέπει να τους συντρίψουμε και στις εκλογές που έρχονται, βγάζοντας το Κ.Κ.Ε. τρίτο κόμμα. Όσο περισσότερο ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια του Κ.Κ.Ε., τόσο περισσότεροι αντιφασίστες και αγωνιστές θα μπουν μέσα στην ευρωβουλή, στα δημοτικά και περιφερειακά ψηφοδέλτια. Δεν τους φοβόμαστε, δεν μασάμε. Στέλνουμε μήνυμα ενάντια στον φασισμό, κάνοντας πιο δυνατό το Κ.Κ.Ε.».

Έπειτα στο βήμα ανέβηκε η Βούλα Μαχαιρίδου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του Κ.Κ.Ε. και υποψήφια δήμαρχος Αβδήρων με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Αφού ανέλυσε τη σημασία της 9ης Μάη και τον ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης και του Κόκκινου Στρατού στο τσάκισμα του φασισμού-ναζισμού και αποκάλυψε το ψευδεπίγραφο του προοδευτικού μετώπου του ΣυΡιζΑ απέναντι στην ακροδεξιά, έκλεισε την ομιλία της με τα εξής: «Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε στους εργαζόμενους/ες, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους που ήρθαν από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Τους καλούμε να μην αφήσουν να ξεχαστούν οι εκατόμβες νεκρών για να νικηθεί το τέρας του ναζισμού-φασισμού. Να απομονώσουν στις γειτονιές και στα χωριά τις ναζιστικές-φασιστικές εγκληματικές οργανώσεις. Να ενισχύσουν αποφασιστικά στις 26 Μάη το ψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε. στις ευρωεκλογές, τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στους δήμους Ξάνθης και Αβδήρων και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ψηφοδέλτια στα οποία συμμετέχουν μια σειρά αγωνιστές που κατάγονται από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Όσες ψευδεπίγραφες και κατασκευασμένες «ημέρες της Ευρώπης» κι αν θεσπίσουν, όση μελάνη κι αν χύσουν, όσο κι αν προσπαθήσουν ακόμα και στην καπιταλιστική Ρωσία να απαγορέψουν τις κόκκινες σημαίες από τη μέρα που γιορτάζουμε τη νίκη του Κόκκινου Στρατού, τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, ούτε την ιστορία μπορούν ν’ αλλάξουν, ούτε την ιστορική λαϊκή μνήμη να σβήσουν. Η 9η Μάη ήταν, είναι και θα παραμείνει χαραγμένη στην συλλογική συνείδηση γι’ αυτό που πραγματικά είναι και συμβολίζει: Η μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, των νικηφόρων αγώνων των λαϊκών κινημάτων που απ’ άκρη σ’ άκρη της Ευρώπης, πολέμησαν τον φασισμό και της ηρωικής εποποιίας του Κόκκινου Στρατού και του σοβιετικού λαού που κάρφωσαν τη σημαία με το σφυροδρέπανο στην καρδιά του ναζιστικού κτήνους. Όλοι στον αγώνα για να τσακίσουμε τον φασισμό και το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά. Εμπρός και με τη ψήφο μας να γκρεμίσουμε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση».

Την εκδήλωση «έντυσαν» μουσικά οι “Urban pulse”.

 

Σχετικά άρθρα

Πικετοφορία Κ.Κ.Ε. και Κ.Ν.Ε.

Super User

Ανακοίνωση του ΠΑΜε Ξάνθης

Super User

Κάλεσμα της Ε.Ι.Υ.Ε. Ξάνθης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies