INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Παρέμβαση του Κ.Κ.Ε.(μ-λ) Ξάνθης

Δημόσια παρέμβαση πραγματοποίησε στην Ξάνθη το Κ.Κ.Ε. (μ-λ) με αφορμή τις εξελίξεις στο Αιγαίο, αναρτώντας το εικονιζόμενο πανό και διανέμοντας την ακόλουθη ανακοίνωση:

Μέτωπο πάλης των λαών ενάντια σε ιμπεριαλισμό – πόλεμο – εθνικισμό. Καμία επαναχάραξη συνόρων.

Το νέο επικίνδυνο ναυτικό επεισόδιο με τον εμβολισμό του σκάφους του ελληνικού Λιμενικού στην περιοχή των Ιμίων, οι εξαγγελίες στρατιωτικών ασκήσεων και οι συνακόλουθες δεσμεύσεις θαλάσσιων περιοχών, οι αεροναυτικές παραβιάσεις και η κλιμάκωση των απειλών υπογραμμίζουν για μια ακόμη φορά τους αυξανόμενους πολεμικούς κινδύνους που απειλούν τους δύο λαούς, Ελλάδας και Τουρκίας.

Οι κίνδυνοι αυτοί πηγάζουν κυρίως από τον σκληρό ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό που έχει μετατρέψει την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ν.Α. Μεσογείου σε αρένα ενός ματωμένου παιγνιδιού επιρροής και κυριαρχίας. Μέσω των επεμβάσεων, της υποδαύλισης των τοπικών αντιδραστικών αντιθέσεων, του σωβινισμού και της επαναχάραξης των συνόρων με επίκεντρο την Συρία και όχι μόνο εκεί. Στον σκληρό αυτό ανταγωνισμό εμπλέκονται και χειραγωγούνται οι τοπικές αστικές τάξεις, τα αντιδραστικά καθεστώτα αλλά και όλες οι κυβερνήσεις της περιοχής, εναλλάσσοντας μεταξύ τους ρόλους επιτιθέμενου και αμυνόμενου κατά πως αλλάζουν οι συσχετισμοί των μεγάλων δυνάμεων και οι στρατηγικοί σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστικών επιτελείων.

Τα τελευταία γεγονότα αποδείχνουν πως το ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν αποτελεί εγγύηση ειρήνης και ασφάλειας αλλά είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης και πολεμικών κινδύνων για τον λαό μας. Όπως επίσης και για τους υπόλοιπους λαούς της περιοχής στα Βαλκάνια και την ΝΑ Μεσόγειο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακολουθώντας και ενισχύοντας την γραμμή του αμερικανο-νατοισμού έχει μπλέξει πιο βαθιά την χώρα σε μεγάλους κινδύνους. Με την παραχώρηση πλήρους ελευθερίας στις αμερικάνικες στρατιωτικές δυνάμεις μέσω των βάσεων και των διευκολύνσεων, ιδιαίτερα αυτής της Σούδας στην Κρήτη. Μέσω της ευθυγράμμισης της με τις Νατοϊκές παραγγελίες στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα στα πλαίσια των σχέσεων-αντιθέσεων με την Πρώην Γιουγκοσλάβικη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Με την ενίσχυση των πολιτικών-στρατιωτικών σχέσεων με τους λεγόμενους άξονες με αντιδραστικά καθεστώτα στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, ιδιαίτερα με το κράτος κατακτητή και εμπρηστή του πολέμου, το Ισραήλ. Με τον συντονισμό της με τα μεγαλεπήβολα επιθετικά σχέδια των δυτικών πολυεθνικών πετρελαίου και αερίου που ιστορικά έχει αποδειχθεί πως η παρουσία τους σχεδόν πάντα συνδέεται με υποδαύλιση αντιθέσεων, άδικους πολέμους και άφθονο χυμένο αίμα των λαών. Με την αξιοποίηση των αντιδραστικών συμφωνιών Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό, μετατρέποντας το Αιγαίο σε Νατοϊκή θάλασσα και ελπίζοντας σε αναβάθμιση ρόλου. Τίποτε από τα παραπάνω δεν εγγυούνται την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία του λαού και της νέας γενιάς. Αντίθετα προμηνύουν νέες θυσίες, νέα εξοπλιστικά προγράμματα δισεκατομμυρίων, νέες εθνικιστικές εκστρατείες παραπλάνησης και  τυφλού μίσους για τους γειτονικούς λαούς, νέες συμφορές!

Στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου το φασιστικό καθεστώς με κοινοβουλευτικό μανδύα, με την συνηγορία όλων των αστικών κομμάτων, διεξάγει ήδη δύο πολέμους. Τον πρώτο που είναι διαρκείας ενάντια στον τουρκικό λαό, τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα αλλά και στους Κούρδους της ΝΑ Τουρκίας. Βομβαρδίζει πόλεις και χωριά, φυλακίζει και βασανίζει, φιμώνει πολιτικούς αντιπάλους, ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους. Κυνηγά και δολοφονεί την ηρωική τουρκική επαναστατική αριστερά η οποία με βαρύ κόστος αντιστέκεται στον φασισμό και τον σωβινισμό. Μόλις χθες 14/2 οι αρχές επέβαλλαν μια άνευ προηγουμένου απαγόρευση κυκλοφορίας σε 176 χωριά και δήμους στο Ντιγιάρμπακιρ!

Ο δεύτερος πόλεμος είναι η εισβολή στις κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας, σήμερα με επίκεντρο το Αφρίν -χθες στο βόρειο Ιράκ- παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Όπως και όλες οι αστικές τάξεις στην περιοχή έτσι και η τουρκική επιδιώκει να αποκτήσει βαρύνοντα περιφερειακό ρόλο, να ευνοηθεί από τον ιμπεριαλιστικό παράγοντα, να αξιοποιήσει αντιθέσεις και να αποφύγει “ριξίματα” ενόψει ενός νέου κύκλου μοιράσματος και ξανα-μοιράσματος της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, των συνόρων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της.

Οι εργαζόμενοι, η νέα γενιά, συνολικά ο λαός μας δεν πρέπει να μείνει απαθής στις προοπτική όλων αυτών των εφιαλτικών εξελίξεων. Πρέπει να ξεσηκωθεί ενάντια στα Νατοϊκά πολεμικά σχέδια και την πολιτική της κυβέρνησης που τα υπηρετεί. Να αντιδράσει σε κάθε δύναμη που επιδιώκει την επαναχάραξη των συνόρων με το αίμα των λαών. Να απαιτήσει να γίνουν σεβαστές οι συνθήκες που ορίζουν τα σύνορα και ταυτόχρονα όλες οι ελευθερίες και τα δικαιώματα των λαών και των μειονοτήτων. Να αντιταχτεί στον εθνικισμό, στον σωβινισμό και στις κραυγές μίσους για τους γειτονικούς λαούς. Να παλέψει για την αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το διώξιμο των αμερικάνικων βάσεων και την ανατροπή της πολιτικής των φιλοπόλεμων αξόνων με Ισραήλ, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο. Να καταγγείλει τα σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου και μετατροπής της σε Νατοϊκό αεροπλανοφόρο. Να διαδηλώσει ενάντια στην ματωμένη πολιτική υποδαύλισης αντιθέσεων των ιμπεριαλιστών και των πολυεθνικών τους στον τομέα της ενέργειας.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί κάθε εργαζόμενο, δημοκράτη και φιλειρηνικό άνθρωπο να πάρει θέση, να κινητοποιηθεί και να παλέψει για να μπει φραγμός στις επικίνδυνες πολεμικές εξελίξεις που διαγράφονται στον ορίζοντα. Πρώτα και κύρια παλεύοντας ενάντια στην πολιτική των ιμπεριαλιστών και της κυβέρνησης που την υπηρετεί!

  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ
  • ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ – ΦΙΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ – ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ – ΕΕ ΑΠΟ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ-ΣΟΒΙΝΙΣΜΟ-ΦΑΣΙΣΜΟ.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Η Ν.Ε. Ξάνθης του ΣυΡιζΑ για τη Σαμπιχά

Super User

Κάλεσμα της γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜε

Super User

Πολιτική εκδήλωση για Ουκρανία – Μέση Ανατολή

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies