INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Για την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών

Η φετινή 26η Ιούνη, παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών, στιγματίζεται από την ασύστολη προπαγάνδα υπέρ των ναρκωτικών που ενορχηστρώνει η κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τα ολέθρια αποτελέσματα της τοξικοεξάρτησης που σημαδεύουν τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, ιδιαίτερα νέων, τις οικογένειές τους και ολόκληρη την κοινωνία.

Τα πρώτα βιολιά της ορχήστρας, κάθε λογής Μ.Κ.Ο., ξεφύτρωσαν όχι από το πουθενά αλλά από παλιούς και νέους συνδαιτυμόνες του ΣυΡιζΑ. Σε χρόνο ρεκόρ έχουν γεμίσει την αγορά με χασισοπροϊόντα και “θυμιάματα”, που ασφαλώς “καίνε” στο βωμό του καπιταλισμού και των άμεσων ή μακροπρόθεσμων οικονομικών και πολιτικών του επιδιώξεων.

Για το λαό και τη νεολαία, η αβίωτη πραγματικότητα είναι η φτώχεια, η ανεργία, το άγχος, η εμπορευματοποίηση των ανθρώπινων σχέσεων, η βία, οι αρρώστιες, η απειλή πολέμου. Στην πλάτη μας οι αστικές πολιτικές δυνάμεις έχουν στήσει ένα “παιχνίδι” για το ποιος τάχα είναι πιο ικανός να διαχειριστεί αυτή τη μιζέρια, ποιος θα εξασφαλίσει τη διαβόητη ανάπτυξη… για τα κέρδη των καπιταλιστών, εννοείται. Όλοι όσοι ορκίζονται στο όνομα του ευρωπαϊκού μονόδρομου και του καπιταλισμού, για ένα μόνο πασχίζουν: Όχι μόνο να μην αποκαλυφθεί ότι το σύστημα που υπηρετούν είναι σάπιο, άδικο, βάρβαρο, άλλωστε αυτό δεν κρύβεται, αλλά ότι αυτό ανατρέπεται με την πάλη της εργατικής τάξης. Αρκεί να καταλάβει ο λαός τη δύναμή του. Γι’ αυτό ακριβώς υποστηρίζουν αυτό που τα ναρκωτικά σημαίνουν: Αποχαύνωση, υποταγή, άρνηση της πραγματικότητας. Η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ προχωράει στην πλήρη απελευθέρωση της χρήσης ναρκωτικών, χωρίς να υπολογίζει ούτε καν τα στοιχεία της έρευνας του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου που δείχνουν ότι σε χώρες που απελευθερώνουν τα ναρκωτικά, εκτοξεύονται οι δείκτες χρήσης, ειδικά στους μαθητές, με ολέθρια αποτελέσματα. Ο νόμος που ψήφισε περί “φαρμακευτικής κάνναβης” χρησιμοποιείται για να περάσει η προπαγάνδα περί “αθώας κάνναβης”, η οποία μάλιστα θεραπεύει όλες τις αρρώστιες! Χωρίς τεκμηριωμένες έρευνες, χωρίς επιστημονικά συμπεράσματα για χρησιμότητα, παρενέργειες κλπ., έβγαλε συνταγές ο ΣυΡιζΑ βάσει του τι ζητάνε, λέει, κάποιοι ασθενείς. Τόσο επιστημονικά! Ενώ με τους εκατομμύρια άλλους ασθενείς που ζητάνε νοσοκομεία, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, φάρμακα και αξιοπρεπή περίθαλψη, ουδείς ασχολείται.

Πιο έντονο είναι το ζήτημα στον νομό Ξάνθης, που ο ΣυΡιζΑ θέλει να μετατρέψει σε μια απέραντη φυτεία κάνναβης, διοργανώνοντας μάλιστα ναρκοφεστιβάλ μέσα στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης, αλλά και συναντήσεις με μονοπώλια της καλλιέργειας κάνναβης με αγρότες της περιοχής τάχα ότι κόπτονται για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα.

Το Κ.Κ.Ε. δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ποτέ με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και την περιθωριοποίηση ενός μέρους του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Όσο και αν προσπαθούν να συκοφαντήσουν τις θέσεις του, να το παρουσιάσουν σαν “ντεμοντέ” γιατί πολεμάει την υποταγή, το συμβιβασμό και τη νάρκωση, δεν θα υποχωρήσει. Το Κ.Κ.Ε. θα καλεί πάντα τον λαό και τη νεολαία να παλεύουν με καθαρό μυαλό ό,τι ρημάζει τη ζωή τους. Να ονειρεύονται μια νέα κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, με ελεύθερους ανθρώπους, όπου καθένας θα μπορεί να βιώνει τα όνειρά του αληθινά και όχι να ζει, μέσω ουσιών, χίμαιρες που καταλήγουν στην καταστροφή του ίδιου αλλά και όλης της κοινωνίας.

Το Κ.Κ.Ε. ξέρει, γιατί του το δίδαξε η 100χρονη ιστορία του αλλά και η κοσμοθεωρία του, ότι ο αγώνας του μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά θα είναι οπωσδήποτε νικηφόρος γιατί είναι δίκαιος, απαραίτητος και καθαρός.

Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του Κ.Κ.Ε.

 

Σχετικά άρθρα

«Ανακατατάξεις στον δήμο Τοπείρου»

Super User

“Έξω το Ν.Α.Τ.Ο. από τα Βαλκάνια”

Super User

Οι υποψηφιότητες του Κ.Κ.Ε. σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies